Masaüstünü göster kısayolu ekleme

Kodla Büyü

Muhammet34

Üye
Bildiğiniz üzere öğretmenler okulda bulunan akıllı tahtalardan çok sayıda uygulama açtıkları zaman masaüstüne dönmek için tüm uygulama pencerelerini kapatmaları veya zor da olsa ekranın sağ alt kısmına tıklamaları gerekiyordu.

Windows 10'un eski sürümlerinde Masaüstünü Göster kısayolu vardı fakat yeni gelen sürümler ile bu özellik kalktı.
Bu rehberde nasıl tekrar Masaüstünü Göster kısayolunu ekleyebileceğinizi göstereceğim.

1) Masaüstü > Sağ tık> Yeni > Kısayol simgesine tıklayın ardından konum yazan kısma explorer.exe shell:::{3080F90D-D7AD-11D9-BD98-0000947B0257} kodunu yapıştırın sonraki adımda kısayola Masaüstünü Göster adını verip son deyin. Bu sayede kısayol oluşmuş oluyor.

2) Kısayolun simgesini değiştirmek için ise Sağ tık > Özellikler > Simge değiştir butonuna tıklayın ve açılan pencerede üst kısımda yer alan konum kutucuğuna %SystemRoot%\System32\SHELL32.dll konumunu yapıştırın ve enter deyin. Bu sayede Windows simgeleri arasından seçim yapabilirsiniz ben genellikle ekran simgesini 1758503608897.webp seçiyorum siz istediğiniz simgeyi seçebilirsiniz.

3) Son olarak kısayola Sağ tık > Görev çubuğuna sabitle deyin.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Daha kolay yolu yok mu? Dosya oluşturmaya çalışmayayım diyenler için ise ekranın sağ en alt köşesine dokunursanız da masaüstünü gösterir. Pardusta 23.4'te de çalışıyor. Ben derste sürekli kullanıyorum. Fareyi köşeye çekip tıklıyorum. Tahtalarda da oluyor windowsta.

Teşekkürler. Daha kolay yolu yok mu? Dosya oluşturmaya çalışmayayım diyenler için ise ekranın sağ en alt köşesine dokunursanız da masaüstünü gösterir. Pardusta 23.4'te de çalışıyor. Ben derste sürekli kullanıyorum. Fareyi köşeye çekip tıklıyorum. Tahtalarda da oluyor windowsta.
Onu demiş zaten.
Bildiğiniz üzere öğretmenler okulda bulunan akıllı tahtalardan çok sayıda uygulama açtıkları zaman masaüstüne dönmek için tüm uygulama pencerelerini kapatmaları veya zor da olsa ekranın sağ alt kısmına tıklamaları gerekiyordu.

Daha kolay yolu yok mu derken sanırım bu işlemleri öğretmenin her defasında yapacağını zannettiniz. Bilişim öğretmenlerimiz bu kısayolu bir kere oluşturup belleklerle tahtalara kopyalayıp görev çubuğuna sabitleyecek başka bir işlem yok.

Onu demiş zaten.

Daha kolay yolu yok mu derken sanırım bu işlemleri öğretmenin her defasında yapacağını zannettiniz. Bilişim öğretmenlerimiz bu kısayolu bir kere oluşturup belleklerle tahtalara kopyalayıp görev çubuğuna sabitleyecek başka bir işlem yok.
Demek istediğim bununla uğraşmadan yok mu ki diyen illa vardır. Mesajında sağ köşe yazdığını da biliyorum. Bunun bir kez yapılacağını biliyorum.

Yoksa arkadaşımızın dediği kolaylık sağlıyor ve teşekkür ettim en başta.

Hocam evet haklısınız dediğiniz işlem işe yarıyor fakat Windows yüklü akıllı tahtalarda ATAK kurulduğu zaman görev çubuğunun sağında yer alan bildirim simgesi kalkıyor ve en sağa saat ve tarih geliyor. Öğretmen her seferinde masaüstüne dönmek için en sağ alta tıklamaya çalıştığında dokunmatik yüzünden sürekli olarak takvim açılıyor.

Hocam evet haklısınız dediğiniz işlem işe yarıyor fakat Windows yüklü akıllı tahtalarda ATAK kurulduğu zaman görev çubuğunun sağında yer alan bildirim simgesi kalkıyor ve en sağa saat ve tarih geliyor. Öğretmen her seferinde masaüstüne dönmek için en sağ alta tıklamaya çalıştığında dokunmatik yüzünden sürekli olarak takvim açılıyor.
Atak kullanmadığım için o konuda bilgim yoktu. Öğrenmiş oldum.

Daha ne kadar kolay olabilir hocam?
Olamaz

ilksms
Geri