Mart Bordrosu

Kodla Büyü

blankkeyframe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mart Ayının bordroları açıklanmış. ben 1. yılımı doldurdum ve terfi fark bordrosu diye ekstra bir bordro var 9-1 den 9-2 ye terfi ettim. Bu terfi fark bordrosunda net gelir 0.53 bu nedir ya :) ? yani 1 yıldaki maaş farkı bu kadar az mı oluyor yoksa bir yanlışlık mı var?

ayrıca bir şey daha soracam geçen ay ki maaş bordromda geçen aylar gelir matrahı 1998 iken bu ay 3600 olmuş maaş ve ek dersim geçen ay ile aynıyken bu nasıl olabilir?

Elbettte kademe derece ilerledikçe daha da artacaktır bu fark....

Gelir matrahı da şu meşhur vergi dilimi yani ele geçen toplam miktar.. Hani Belli bir miktar üstüne çıkınca zenginleşip maaşımızdaki vergi dililmi %15 ten %20 ye çıkıyor..

evet biliyorum fakat 1000 1000 artıyorken gelirim aynı olduğu halde bu ay nasıl 1600 artmış onu anlamadım.. teşekkür ederim cevaplar için..

O zaman bir yanlışlık vardır geliriniz artmadı ise benzer oranda yukselmesı lazım..

arkadaşlar ben mart ayı başında eşimin çalışmadığını belirttim eş yardımı için başvurdum ama bordroda görünmüyor neden acaba ?
ne yapmam gerekiyor işlemler nedir

arkadaşlar bu ay 6-1 i oldum.eş ve çocuk yardımı yok sendika kesintisi var 1852 normal mi?

blankkeyframe' Alıntı:
evet biliyorum fakat 1000 1000 artıyorken gelirim aynı olduğu halde bu ay nasıl 1600 artmış onu anlamadım.. teşekkür ederim cevaplar için..

Şu işi ben de merak ettim.

Benim de önceki aylar, 800-900 civarı artıyorken; bu ay ekdersi eskiye göre daha az almama rağmen 1400 civarı artmış. Hadi ek dersi dahil etmiyoruz desek, maaş aynı zaten.

subversaa' Alıntı:
blankkeyframe' Alıntı:

Şu işi ben de merak ettim.

Benim de önceki aylar, 800-900 civarı artıyorken; bu ay ekdersi eskiye göre daha az almama rağmen 1400 civarı artmış. Hadi ek dersi dahil etmiyoruz desek, maaş aynı zaten.

Bu artış neden olabilir acaba bu şekilde artarsa 6. ayda vergi dilimine girecez..

erva' Alıntı:
arkadaşlar bu ay 6-1 i oldum.eş ve çocuk yardımı yok sendika kesintisi var 1852 normal mi?
Normal değil hocam eksik yatmış bence. bende şubat ayında 6-1 oldum. geçen ay 1853 yatarken (sendika kesintisi var bekarım), bu ay 6-1 olduğum maaşa yansımış, 1871tl yatmış maaşım.

BBNET
Geri