Marş Problemi bi el atın..

Kodla Büyü

kaybil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
1.4 polo benzinli var 2005 model bu sabah marşa bastığımda marş normalden farklı ses çıkarıyor motora hareket vermiyor kıv kıv kıv rınnnnnn diye çalışırdı şimdi düz bir ses çıkıyor ara ara motor kıv kıv ediyor ama çok zayıf.. akü daha yeni ve kuvvetli aküde problem yok.. akşam usta gelecek bakmaya ama şu an kafamı kurcalıyor sorun ne olabilir var mı daha önce böyle bir problem yaşayan?

Marş dinamosu tutukluk yapıyorsa içindeki dişliden olabilir. Daha önce en son kullanan marşa basarken kontağı çevrili olarak uzun süre tutmuş olabilir. Genelde bayanların yaptığı hatadır. Eşiniz felan kullanmışmıydı...

cingozcemal' Alıntı:
Marş dinamosu tutukluk yapıyorsa içindeki dişliden olabilir. Daha önce en son kullanan marşa basarken kontağı çevrili olarak uzun süre tutmuş olabilir. Genelde bayanların yaptığı hatadır. Eşiniz felan kullanmışmıydı...

yok hocam en son bu gece buzlanmadan dolayı ben çalıştırmıştım arabayı tek basmada almıştı bi kaç dakika çalıştırıp kapatmıştım kontağı herhangi bir anormallik olmadı..

Hocam aynı sorunmu bilmiyorum ama kışın çok soğuklarda benim eski arabada olurdu dediğinz gibi, marş motorunun üstüne sert bir cisimle(demir çubuk olabilir) 3-5 defa tıklayınca(hafif ten vuracaksınız) çalışırdı.

hakanpolatgil' Alıntı:
Hocam aynı sorunmu bilmiyorum ama kışın çok soğuklarda benim eski arabada olurdu dediğinz gibi, marş motorunun üstüne sert bir cisimle(demir çubuk olabilir) 3-5 defa tıklayınca(hafif ten vuracaksınız) çalışırdı.

nasıl basıyordu hocam sizde?

kaybil' Alıntı:
hakanpolatgil' Alıntı:

nasıl basıyordu hocam sizde?

Aynen dediğin gibi hocam kıv kvı diye yani zorla ses çıkıyordu ve cılız bir sesti, 7-8 kere olmuştur hepsindede dediğim yöntem işe yaramıştı.

darkles' Alıntı:
arkadaşım akünü kontrol et bitiyor olabilir...

Aküm iki haftalık hocam onda sıkıntı yok sanki biryerleri sıyırmışta sürttürüyor gibi ses çıkarıyor..

hakanpolatgil' Alıntı:
Hocam dediğimi denedin mi? denemediysen bi dene derim sanki aynı şeymiş gibi.
hocam şu an okuldayım eve gidince ilk işim dediğini yapacağım olmazsa ustayı arayacağım artık..

obsearchverim' Alıntı:
Hocam 50 lira ile kaç km gidiyorsunuz konusunda arabaya çok atmıştın. Alındı tabii. :lol:
Bende sabah dedim zaten araba gözden çıkınca derdi bitmiyor diye :)

Hocam arabayı 4. vitese takın debriyajdan ayğınızı çekin, el frenini indirerek arabayı 1-2 metre kadar ileri ya da geri akıtın sesi kesiyorsa marş dişlisi ve karşılığındaki volan dişlisinde bir aşınma vardır kesmiyorsa ve marş motoru şanzumanlı tip(büyük ihtimal böyledir) ise içindeki dişliler bozulmuş olabilir.

akşam eve gelince baya bi zorladım sonunda çalıştıdım bir dakika kadar çalıştıktan sonra stop ettim tekrar bastım tek basmada aldı :o
anladığım kadarıyla sorun marşla alakalı değil bujilere baktım onlarda da sorun yok.. Yarın sabah tekrarlamaz inşallah eğer tekrarlarsa hasari hocamın dediği gibi benzin pompası sorunu olabilir..

kaybil' Alıntı:
akşam eve gelince baya bi zorladım sonunda çalıştıdım bir dakika kadar çalıştıktan sonra stop ettim tekrar bastım tek basmada aldı :o
anladığım kadarıyla sorun marşla alakalı değil bujilere baktım onlarda da sorun yok.. Yarın sabah tekrarlamaz inşallah eğer tekrarlarsa hasari hocamın dediği gibi benzin pompası sorunu olabilir..

benzer bir sorunu bende yaşadım. benzin pompasıyle ilgilidir sizinkide büyük ihtimal. hocam benzin pompasının bozulmaması için benzin deposundaki benzini çeyreğin altına indirmeyin yani depoda az benzin olduğu zaman pompanın bozulma ihtimali yüksek.. özelliklede uzun yolda

kaybil' Alıntı:
Hocam sorun buji olsa bir anda bu sorun olmaz çekişte güç düşer arabada titremeler başlar yolda giderken stop eder. Yani bunu mutlaka anlardınız. :)

bendede aynı sorun oldu akü değiştirdim bu seferde anahtarı çevirince almıyor hemen 3 kere falan denedim aldı bu aralar bu sorunla uğraşacam gibi acaba ne sorunu var 3 yıllık araba bakımlarıda tamam

Çok soğuk zamanlarda akü birden sıfırlanabiliyor.Geçen sene olmuştu bende.

BBNET
Geri