Manşet Haber rezilliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
merhaba arkadaşlar, meb sitesinin teması değişince manşet haberlerdeki resimlerin çözünürlükleri de değişti, eskiden 432*270 iken şimdi 613*383 oldu, lakin galeriden manşet haber için hala 432*270 çözünürlükte resim eklenebiliyor, yeni çözünürlüğü desteklemediği için manşet habere eklenen resimler kötü görünüyor. ya bişi yapılıyorsa tam yapılsın ya da yapılmadan uygulamaya koyulmasın, böyle sorun yaşayanlar ne yapıyorlar?

Sayın hocam takildigin probleme bak.okul siteleri bizlerden başka kimin umurunda.bütün yük bizim sırtımızda.site çalışsın haber duyuru eklensin gerisi mühim değil.çözünürlüğe falan takılma zamanla düzelir gider.

biltek99' Alıntı:
Sayın hocam takildigin probleme bak.okul siteleri bizlerden başka kimin umurunda.bütün yük bizim sırtımızda.site çalışsın haber duyuru eklensin gerisi mühim değil.çözünürlüğe falan takılma zamanla düzelir gider.

kesinlikle doğru hocam aslında kimsenin umrunda degil ama hoş durmuyor bişi yapınca da kötü görünmesi hoşuma gitmiyor :(

Biraz umurlarında olsa sunucunun hızını arttırırlar. Tüm siteler şakır şakır açılırken, eğitim-öğretimin olduğu saatlerde okulun sitesi 30-40 saniye bekleyip açılıyor. Yanlış anlaşılmasın, 100 Mbit internetle deniyoruz.

yataylimit' Alıntı:
Biraz umurlarında olsa sunucunun hızını arttırırlar. Tüm siteler şakır şakır açılırken, eğitim-öğretimin olduğu saatlerde okulun sitesi 30-40 saniye bekleyip açılıyor. Yanlış anlaşılmasın, 100 Mbit internetle deniyoruz.

Bir süredir altyapı çalışması var. Şu an itibari ile belirgin bir hız artışı gözlemleniyor. Yeni eklenen manşet resim dosyaları daha büyük boyutta eklenmekte. Büyük Sistemlerde dönüşüm zaman alan bir süreç.

neredeyse hergün siteye bir haber vs ekliyorum. ama kimsenin girdiği yok :)

yeni temanın manşet haberi sorunlu ama mobilde harika çoğu kişi moblden giriyor, mobil sorunsuz olunca sorun yok denilebilinir. İnsanların girmesini sağlamak için haberleri facebook ve twitterde paylaşıyorum o zaman giriyorlar. Ben okul müdürüyüm bilgisayar öğretmeninin okuldaki zamanı siteyi güncellemke için yetersiz o nedenle ben güncelliyorum
www.ekinciortaokulu.meb.k12.tr

Bu proje okulları hosting+domain masrafından kurtardı, bilgisayar öğretmeni olmayan okullar için site hazırlamak veya hazırlatmak tam bir işkenceydi ve haber ekleme, site güncelleme vb. oldukça zahmetliydi bu açıdan MEBWEB oldukça yararlı oldu. Hatırlayınız ilk yayına başladığı zamanlar bile tek tek resim, açıklama ekleme vb. bir sürü sıkıntı mevcuttu geri dönütlerle zamanla giderdiler. Buradan sorunlar hakkında şikayet etmek ve kötülemek bir şey kazandırmaz, örneğin çözünürlük konusunda bir sıkıntı varsa teknik destek kısmında iletilir ve zaten bir süre sonra çözüldüğünü görürsünüz.

Merhaba
Temamı eski temaya (ilk tema) döndürdüm. Ancak hala daha manşet haber yükleme sorunu yaşıyorum.

destek bölümünden yazın hocam. ilgilenip düzeltip geri dönüyorlar hemen. arka plandaki ekibi gayet iyi bence

k.cokol' Alıntı:
yeni temanın manşet haberi sorunlu ama mobilde harika çoğu kişi moblden giriyor, mobil sorunsuz olunca sorun yok denilebilinir. İnsanların girmesini sağlamak için haberleri facebook ve twitterde paylaşıyorum o zaman giriyorlar. Ben okul müdürüyüm bilgisayar öğretmeninin okuldaki zamanı siteyi güncellemke için yetersiz o nedenle ben güncelliyorum
http://www.ekinciortaokulu.meb.k12.tr
bir müdür olarak böyle düşünmenize helal olsun diyorum zamanımın yetersizliğini anlayacak bir müdürüm yok malasef derste okulun site işlerine bakıyorum

BBNET
Geri