Maliye Bak: "Maaşım 770 Bin Dolardı"

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
864
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merrill Lynch'ten aldığı maaşı açıkladı. Bakan Şimşek'in açıkladığı rakam dudak uçuklattı.

Maliye Bakanı Şimşek, yüzde 3.5+4 zamla ortalama memur maaşının Temmuz itibariyle 1132 dolara çıkacağını söyledi. "Memura verdiğimiz teklif çok iyi" diyen Şimşek, vekil olmadan önceki maaşının 770 bin dolar olduğunu açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündemdeki gelişmeleri NTV yayınında değerlendirdi.

Memurun iş bırakma eylemiyle ilgili konuşan Şimşek, "Vatandaşların eylem yapma hakkını saygıyla karşılıyoruz. Kim haklı, kim haksız? Esas ona bakmak lazım. Sokaklara dökülmek için gerekli sebep var mı, yok mu onun tartışılması lazım" dedi.

Uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme sürecine yönelik değerlendirme yapan Şimşek şunları söyledi: "Biz vergi topluyoruz, bütçe yapıyoruz. Bu bütçede 75 milyon kişinin hakkı var. Ak Parti hükümetleri iktidara geldiğinden bu yana ortalama maaş artışı yüzde 228. Bu dönemde enflasyon yüzde 130'un altında. 2012 bütçesi yapılırken bütçemize 3+3 koyduk. Enflasyon bizim öngördüğümüzden fazla çıkarsa memura o farkı ödüyoruz. Bizim dönemimizde en düşük memur maaşı yüzde 316.5 arttı. 2011'in ikinci yarısı için farkı Ocak ayında verdik. Yüzde 2.7. Bizim teklifimiz yüzde 3.5+4, kümülatif etkisi yüzde 7.6. Bütçe 75 milyon kişi için yapılır. 2002 yılında bütçe 100 liraysa 18 lirası memur ve işçiye gidiyordu. Şimdi yüzde 28'e çıktı. Memur devletin bütçesinden yüzde 28 pay alıyor, son artışlarla yüzde 30'a çıktı. Bütçenin üçte biri 2 milyonun biraz üzerindeki memura gidiyor."

Sendikaların maaş eleştirilerini yanıtlayan Şimşek, "2002'de ortalama maaş 578 liraydı. Yaklaşık 370 dolara denk geliyor. Temmuz başı itibariyle ortalama maaşı 1132 dolara çıkmış olacak. Ortalama memur maaşıyla 2002'de alabildiğiniz elektriğin iki katını alabiliyorsunuz. Memur hem refahtan pay aldı, hem de enflasyonun üzerinde artış aldı" diye konuştu.

ZAMMIN MALİYETİ 4.2 MİLYAR LİRA

Bakan Şimşek, zammın yüküyle ilgili olarak şunları söyledi: "Memurlara ilk yarı için verdiğimiz yüzde 2.7 enflasyon farkına ek olarak ilave 3.5+4, toplamda 10.5'a denk geliyor. Bütçede öngördüğümüz hedeflere oranla bütçeye yansıma 4.2 milyar lira açıktayız. 3+3 olarak öngörüyorduk. 2012-2013 artışlarının net etkisi yaklaşık 4.2 milyar lira. 1 puanın etkisi 1 milyar liranın üzerinde etkiye sahip. Bütçe açığımız artacak. Mali disiplini koruyacaksak ya vergileri artırmamız lazım, ya da başka bir seçenek yok. Enflasyondan daha iyi artış vermişiz. Eğer bu açığı vergi tabanını büyüterek kapatamazsak, açıkların artmaması için mecbur vergileri artırmaktan başka seçenek kalmaz. Dünya şartlarına bakınca bu verdiğimiz teklif çok iyi."

MAAŞIM 770 BİN DOLARDI

Özel sektörde bu yıl birçok şirketin maaşları yüzde 5 artırdığına dikkat çeken Şimşek, "Merrill Lynch'ten ayrılırken maaşım 770 bin dolardı. Finans sektöründe maaşlar cömerttir orada bile yüzde 6.6 artış oldu. Biz yüzde 7.6 artış yaptık" dedi.

Bütçeyi toparlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Şimşek, bütçenin 2011 kadar iyi olmayacağını söyledi.

Şimşek, borç yapılandırmada getirilen ikinci şansla ilgili olarak, "Alt komisyonda eklenen bir madde. Talep SGK'dan geldi. Taksitleri kaçıranlara ikinci bir imkan verilmesi amaçlandı" dedi.

YERLİ REYTİNG ŞİRKETİ İÇİN SÜREÇ BAŞLAMADI

Yerli kredi derecelendirme kuruluşu tartışmalarına değinen Şimşek şunları kaydetti: "Reyting kuruluşları son yıllarda ciddi kredibilite kaybına uğradı. AAA notu verilen birçok ülke, firma battı. İş Türkiye'ye gelince bahane çok. Cari açık sorunumuz var. Bu soruna parmak basılması doğrudur. Fakat yaklaşım meselesi. Kişi başına gelir 15 bin dolara ulaşsın öyle notu verelim dediler, ülkelerin çoğu 3-5 bin dolar. Bizim borcumuzun milli gelire oranı yüksek not verilen birçok ülkenin altında. Başbakan'ın haklı olduğu noktalar var. Bizi de bu yaklaşımlar rahatsız ediyor. Türkiye Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi, neden alternatifler üzerinde çalışılmasın. Bu aşamada bir şirket kuralım diye resmi bir süreç başlamış değil."

Şimşek, 2B'de sadece İstanbul ve Antalya'da bir haftada 14 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

Videosunu izlemek için haber kaynağına bakın...
http://www.haberler.com/maasim-770-bin- ... 21-haberi/
 
ayda 64bin dolar eder:) çok para bizi bozar birde amerikan parası kesin bozar.
 
Hocam maliye bakanının hakkını yemeyelim. Adam hakikaten kaliteli biri dediği doğrudur. Ama bize faydası yok işte.
 
ne iş yapıyormuş ki bu şirkette. madem o kadar kaliteli biri bizim maaşlara da bir iyileştirme getirilsin.
 
Mehmet Şimşek beyefendiyi Merrill Lynch te yüksek mevkilere getiren başarısı neydi merak ettim.
 
maliye bakanı öğretmeni sırdan bir işçi gibi görüyor. bizim gözümüz yükseklerde değil. ama öğretmene 65 tl zam yap sonra onu %20 lik dilimle geri al sonrada zam yaptım diye hava bas. maaşı yüksek olaunun % de yüksek olur öğretmenin maaşı kaç ki . ayrıca öğretmen % 5 istemiyor ek ödeme istiyor herkese verilen ama öğretmeni gözmezden gelinen ek ödeme isterse maaş zammı vermesinler ama ek ödeme versinler. bir okulda öğretmen hizmetliden memurdan az maaş alamaz.
 
770 bin değil dolar da değil, 7700 lira alsam zam istersem namerdim, bir de utanmadan finans sektörü %6 küsur yaptı biz yüzde 7 küsur diyor. Yahu tamam o sektörün maaşı o olabilir, o pozisyonun maaşı o olabilir ama zam yüzdesini bari kıyaslama, bu kıyasla 1000 liralık maaşa yapılacak zammı bari bir tutma be adam.
 
2002 yılında bütçe 100 liraysa 18 lirası memur ve işçiye gidiyordu. Şimdi yüzde 28'e çıktı. Memur devletin bütçesinden yüzde 28 pay alıyor, son artışlarla yüzde 30'a çıktı. Bütçenin üçte biri 2 milyonun biraz üzerindeki memura gidiyor."
Bütçenin üçte birinin götüren 2 milyon memurun içinde müşteşarı, genel müdürü, daire başkanı, generali, valisi, kaymakamı ... sayısız üst düzey bürokrat var. Bu zat-ı şahanelerin sayıları çok az ama her birinin VIP sağlık hizmeti, 1. sınıf yemeği, yolluğu, makam arabası, lojman masrafı ... ile devlete yıllık maliyeti en az maaş alan 20 memurun yıllık masrafından daha fazla.

2002 den sonra personel giderlerinin yüzde 18 den 28 e çıkmasına alt seviyedeki memurların maaşları mı sebep olmuş yoksa başta milletvekilleri olmak üzere üst seviyedekilerin masrafları mi ? Bakan önce ona cevap versin.


Biraz uzun ama linteki yazıda anlayana çok güzel açıklamalar var http://www.haber7.com/yazarlar/prof-bgu ... -en-az-107
220 milyar liralık 2012 Bütçesinde tek kalemde faize giden para 50 milyar Lira. Bir avuç azınlığa giden 50 milyar nerede? 3 milyonluk çalışana bir yılda gidecek 1 milyar nerede?

Memurlara 1 yılda verilecek 1 milyar mı ekonomiye canlılık getirir? Yoksa bir avuç bankacıya verilen 50 milyar lira mı?
Memurlar dâhil olmak üzere tüm toplumdan çalınan 50 milyar bankalara tek kalemde faiz olarak gidiyor. Memurlar kendilerinden haksız yere aktarılanın az bir kısmını geri istiyorlar. Siz bunun 1 milyarını bile geri verirken 75 milyondan çıkarmayı düşünüyorsunuz? Adalet bunun neresinde?
 
aslında söyleyemiyor maliye bakanı ben söyleyim adam ülkedeki cari açığı memur üzerinden kapatacak. iyide aga bu kadar açılırken bana mı sordun. iktisdatçılar hergün aman dikkat derken siz biz güçlüyüz bize birşey olmaz diyordunuz. 2002 deki cari açıkla 2012 arasındaki cari açığı bir karşılaştırın siz bile korkarsınız
 
bir yılda aldığını belki 2 kere emekli olsam (60 yıl çalışsam) 90 yaşında emekli olsam alamıyorum ve bu kişi bana yaptığı sadaka kadar zammı laf diye söylüyor... şimdi diyecek çok şeyyyy var ama neyse herkes şimdilerde söylüyordur zaten :verymad: :verymad:
 
BTFormator' Alıntı:
MAAŞIM 770 BİN DOLARDI

Özel sektörde bu yıl birçok şirketin maaşları yüzde 5 artırdığına dikkat çeken Şimşek, "Merrill Lynch'ten ayrılırken maaşım 770 bin dolardı. Finans sektöründe maaşlar cömerttir orada bile yüzde 6.6 artış oldu. Biz yüzde 7.6 artış yaptık" dedi.

770 bin dolar maaş alıyormuş ta 6,6 zam gelmiş. bu da 38 bin dolar zamma karşılık geliyor senelik. bizim 1600 lira maaşa gelen %7.6 yı bir seferde alsak 120 lira yapar. biz bir sene çalışsak onun aldığı zam tutarına bile yaklaşamıyoruz. böyle iktisatçıyı oraya koyanın allah belasını versin
 
adam öyle diyo abi, öğle arası dinledim..
en yüksek maaşi siz ekonomistler alır, bu sene araştırmama göre size yüzde 7, biz ise memura yüzde 7,5 verdik dedi.
kendisi de ekonomist olduğu için aldığı maaşı söyledi.
Demek ki bu adamlar, ALLAH rızası için bu ülkeye hizmet etmeye gelmişler.
Ama görmedim bir tane samimisini.
 
valla dervişi bilmiyorum hocam, adı tutuyo aslında olada bilir.
yine de kendine sormak lazım. fark sadece parti farkı, şimdi yönetimdeikiler birçoğu o cihette çalmadan çırpmadan iş yapıyorlar ya o açıdan diyorum.
bakan amca 2000li yılların başında pervasızca memura verilmiş dedi, ama onları sekadan mı telekomdan mı karşıladılar yoksa parayı cebe mi saldılar inan onu da bilmiyorum.
Bildiğim bir yahudi atasözü var "Bal tutan parmağını yalar"
 
Merrill Lynch'in battığını ve değerinin yarı fiyatına bir banka tarafından alındığını biliyosunuzdur umarım.. sayın bakanımız aldığı paranın hakkını verememiş sanırım
 
gavur parası adamı cavır eder. Ortalama memur maaşı 1132$ nasıl olur ya. o zaman biz öğretmenler ortalamanın altındayız. Bu nasıl iş bu nasıl hesap? Zaten 25bin dolar alıyorlar falan da diyorlardı. Sonra vatandaş bizi zengin zannediyor.
 
Geri
Üst