Maliye 3. haftanın ek dersini vermiyor

Kodla Büyü

Krm8031

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Türk Eğitim Senin başvurusuna MEB; Maliye Bakanlığı seminerin 3. haftasının ek dersini verilmesini uygun bulmadı.
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte İlköğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin üç haftalık mesleki çalışma dönemi başlamıştır. Ancak Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın Ek Ders Görevi başlıklı 6/3. Maddesi uyarınca öğretmenlerimiz bu çalışmaların sadece iki haftalık kısmı için ek ders ücreti alabilecek, görev yaptıkları bir haftalık süreye karşılık ise kendilerine ücret ödenmeyecektir. Bu nedenle ya mesleki çalışma sürelerinin de iki hafta ile sınırlandırılması ya da söz konusu kararda gerekli düzenlemenin yapılması ve ücretlerin tam ödenmesi hususunda Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na 05.06.2012 tarih ve 1304 sayılı yazı ile başvuruda bulunmuştuk.

Bakanlık başvurumuza 18.06.2012 tarih ve 27152 sayılı yazı ile cevap vermiştir. Anılan yazı da “…öğretmenlere ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma süreleri için ödenecek ek ders ücretleri iki haftayla sınırlandırılmış olup, mesleki çalışma sürelerinde ödenen ek ders ücretlerinin iki hafta süreyle sınırlandırılmasının kaldırılması ve ek ders ücretlerinin gün hesabıyla ödenmesini içeren değişiklik taslağımız Maliye Bakanlığınca uygun görülmemiştir.”denilmektedir.

Gelinen nokta da sadece 2012 yılı Haziran dönemine mahsus olmak üzere 3 hafta süreyle mesleki çalışma yapılmasına takdir yetkisi ile karar veren Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yapılan meslekle ilgili çalışmaları sebebi ile sadece 2 hafta süreyle ek ders ücreti ödeneceğini 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre gayet iyi bilmektedir. Bunu bilen Bakanlığın seminer döneminden önce bu sıkıntıyı çözmesi ve ilgili mercilerle görüşmesi gerekirken 3. haftayı ek ders ücreti vermeden çalışmaya zorlaması ve bu durumun sorumlusu olarak da Maliye Bakanlığını göstermesi hiçbir suretle hakkaniyetli değildir. Türk Eğitim-Sen bu konuda tüm hukuki girişimlerde bulunulacaktır.
http://www.mebpersoneli.com/haber/6289- ... i-vermiyor

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde tarım, orman hizmet kolunda yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı TOÇ BİR-SEN Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nde görev yapan orman muhafaza memurlarının üniformalı bulundukları sürece belediyelerce işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmelerini talebi kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek düzenleme ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 6 bin 500 orman muhafaza memuru ücretsiz toplu taşıma hakkından faydalanabilecek.

formatörlerin görevi haziran sonunda bittiğine göre formatörlerin ek dersi yapılır diye düşünüyorum :!:

formatölüğü 29 hazirana kadar devam edenler ek derslerini alır.. görevlendirmesi olmayan öğretmenler için seminer döneminin 3. haftası ek ders verilmez, yönetmeliğe göre..

arkadaşlar bu hep böyle idi zaten.. seminer dönemleri 2 haftasır ve iki haftanın dışında ek ders alınmaz..ilk iki hafta ekders yazılır son hafta yazılmaz.. formatör öğretmen müdür yardımcısı ve müdürler ekderslerini alırlar ama diğer öğretmenler alamaz..eleştirmekte haklısınız keşke verse ama birde şöyle düşünün ilk iki hafta ful ekders alıyor öğretmenler.. okulda ise durduğumuz süre en fazla günde 3 saat..

Ben de diğer öğretmenler gibi 12 de çıkıyorum umarım 3..haftanın ek dersinin verirler, müdür ve müdür yardımcılarını anlamıyorum zaten konu ek derse gelince sanki kendi cebinden veriyorlar ,,fazlasıyla rahatsız oluyor adamlar :verymad:

ilk iki hafta ek ders aldınız aldınız yoksa alamazsınız. bu uygulama 3 yıl önce yönetmeliği girdi. hükümet tasarrufu öğretmende arayınca sonuç bu

yıllardır böyle hocam bu 3 yıl önce yönetmeliğe girmedi. sadece daha önceki zamanlarda okullar 15i gibi veya daha sonra kapandığı için ay sonuna kadar 2 hafta kalıyordu ve kimse bişey anlamıyordu.

BaRBaRYaN' Alıntı:
yıllardır böyle hocam bu 3 yıl önce yönetmeliğe girmedi. sadece daha önceki zamanlarda okullar 15i gibi veya daha sonra kapandığı için ay sonuna kadar 2 hafta kalıyordu ve kimse bişey anlamıyordu.

bu yönetmelik 2006 da değişerek bu hale gelmiştir. 2006 dan önce tamamını alabiliyorduk

BBNET
Geri