mail adresine IP Yenileme bağlantısı gelmiyor (sorun Çözüldü

Kodla Büyü

Braweheart01

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhabalar her tarayıcıda denememe rağmen okul mail adresine IP yenileme bağlantısı gelmiyor
bu IP eziyeti konusunda aynı sorunu yaşıyan var mı?
diye sormuştum
Bulduğum Çözüm:
ben sorunu şöyle çözdüm. öncelikle aylık 3 tl ek ücret karşılığında türkcell wın ı sabit IP'ye geçirdim. (siz bunu yapmasanız da olur fakat şifre istedikten sonra şifre mail adresinize gelene kadar kesinlikle modemi kapatmamanız gerekiyor) 08:30'da istediğim şifre saat 15:10'da okulun mail adresine geldi mailden aktivasyonu yaptım. yapar yapmaz okul sitesine kendimi kullanıcı olarak ekledim eklerken de gmail adresini verdim. daha sonra vermişken müdür yardımcılarına da gmail adresli şifre oluşturdum. gmail adresli şifrelerde mail anında geliyor. yani sorun web sistemde değil, sorun meb in hantal mail sisteminde. web şablon maili anında gönderiyor mail, resmi adrese geç geliyor fakat gmaile anında geliyor. 1 ay geçtikten sonra turkcell den sabit ip yi de iptal edeceğim.(aslında boşu boşuna sabit ip aldım çünkü gmail ile ip aktivasyonu çok basit)

Re: mail adresine IP Yenileme bağlantısı gelmiyor

savas3457' Alıntı:
mail kutun dolmuş olmasın
hayır sadece 3-4 tane mail var % 1 i dolu
sırf okul sitesini yapmak için turkcell wın a sabit ip aldım, bir kere sabit ip yi tanıtabilsem sorun olmayacak
acaba neden olabilir

kafayı temek üzereyim bu sorun sadece bende mi var?

ben çok defa yaptım bi sorun olmadı.

mudamet' Alıntı:
ben çok defa yaptım bi sorun olmadı.
hostun yönetimi bende olsa sorunu çözeceğimden eminim fakat oturmaktan başka hiçbir şey yapamıyoruz.
peki hocam modemi açıp kapattıktan sonra tekrar dener misiniz?
acaba gidip internet kafede mi denesem?

Aynı sorun bendede var 1 gün sonra geliyor onaylama maili sonra onaylamak için tıklayınca işleminiz kayıt altına alınmıştır uyarısı veriyor :x

arkadaşlar google chorome de hemen yeni ip gönder dediğimizde gönderiyor veya biz gönderdi diye biliyoruz
ie de onaylama maili göndermeye çalışırken tamam gönder deyip onayladığımızda güvenlik kodu hatası veriyor eğer o hatayı düzeltsek belki ie de hemen gelebilir.

Meb dışındaki e-posta servislerine IP sıfırlama e-postası daha hızlı geliyor, kullanıcı oluşturmayı unutmayın.

Srebrenitsa' Alıntı:
Meb dışındaki e-posta servislerine IP sıfırlama e-postası daha hızlı geliyor, kullanıcı oluşturmayı unutmayın.
peki meb dışındaki e-posta servisi kullanma hakkımız var mı?

şimdi bizim ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip yeni kullanıcı ekletme gibi bir şansımız olabilir mi?

k.cokol' Alıntı:
Srebrenitsa' Alıntı:
peki meb dışındaki e-posta servisi kullanma hakkımız var mı?

Sol taraftaki menüde Kullanıcılar seçeneği var. Oradan yeni kullanıcı ekleyebilirsiniz.

hocam gerçekten gereksiz üzülüp sıkmışsın canını. sol taraftan kendine yeni bir hesap oluştur. kendi e-posta adresin(yahoo,hotmail, gmail .. ) kullanarak. okulunkine hiç dokunma. o sabit okulun ipsine bağlı kalsın.

Dun aksam 18de aldim daha yeni geldi.cay demledim karsilikli iciyoruz IP kardesimle.

Hocam kullanici ekleyin yarim saatte kapinda.kargo bedava

şuan banada gelmemekte hocam. b işide düzgün yapsalar varya :?

hocam ilçe mem i ara oradan gönderiyorlar maile 10 saniyede geliyor.

bugün bir problem var gibi, offf. bende de aynı sorun

Aynı sorun bende de var 2 gündür güvenlik kodu hatası ve ıp yenileme bağlantısı maile gelmiyor. Acaba Vından kaynaklı mı????

ben sorunu şöyle çözdüm. öncelikle aylık 3 tl ek ücret karşılığında türkcell wın ı sabit IP'ye geçirdim. (siz bunu yapmasanız da olur fakat şifre istedikten sonra şifre mail adresinize gelene kadar kesinlikle modemi kapatmamanız gerekiyor) 08:30'da istediğim şifre saat 15:10'da okulun mail adresine geldi mailden aktivasyonu yaptım. yapar yapmaz okul sitesine kendimi kullanıcı olarak ekledim eklerken de gmail adresini verdim. daha sonra vermişken müdür yardımcılarına da gmail adresli şifre oluşturdum. gmail adresli şifrelerde mail anında geliyor. yani sorun web sistemde değil, sorun meb in hantal mail sisteminde. web şablon maili anında gönderiyor mail, resmi adrese geç geliyor fakat gmaile anında geliyor. 1 ay geçtikten sonra turkcell den sabit ip yi de iptal edeceğim.(aslında boşu boşuna sabit ip aldım çünkü gmail ile ip aktivasyonu çok basit)

Evet Gmail hesabına 5 sn de düşüyor, benim..

fakat şu an içerik yönetimine giriyorum,
beni dışarı atıyor.. çözemedim..
sanırım, şu anda sorun var..

Srebrenitsa' Alıntı:

hocam doğrusun şu anda 5 saniyede hotmaile de geliyor ama beni niye sokmuyor sistem dışarı atıyor en son kazara girdim yetkisiz işlem deyip menülere hiçbir yere sokmadı panele

evet beni de dışarı attı, tekrar girmeye çalıştığımda kod hatalı diyor. 1-2 saat sonra bir daha deneriz artık. işimiz ne, bilgisayar başında geçti bütün gün :(

evet şu anda içerdeyim hiçbir yeribana kullandırmıyor

Yetki Uyarısı
.

Bu bölüm için erişim yetkiniz bulunmamaktadır.

55.000 okul bir hostta nasıl olacak bakalım, benim siverekcumhuriyet.k12.tr sitesi tek başına turhostu kastı, turhosttan siteni portal paketine geçir, yoksa makineyi çok kasıyor diye uyarı geldi, düşünün benim okulumun sitesi gibi 55.000 site tek bir sunucuda
bunun yerine bakanlık bir hosting firmasından hizmet satın alsa joomla hazır bir temayla quickstart şablon olsa kimsenin başı ağrımaz + hosting firması 24 saat destek verir bunların hiçbirisi olmaz, tıkır tıkır tüm siteler çalışır.

BBNET
Geri