maddi sorunlar

Kodla Büyü

crazyman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar saçma olacak ama öyle yazmak istedim bekarım ev kiram falan yok öyle sigaram içkimde yok ama aylık elime alamıyorum kredi çektim yine her yere borclar var aylığım yetmiyor inanmasssınız şükürler olsunda gerçekten zor ya evli olupta eşi çalışmayanlar ev nasıl geçindiriyorsunuz gerçekten merak ediyorum sizce nasıl bir yöntem uygulamalıyım kendimi düzene sokmam gerekiyor düğün falan yapsak baya zora girecez nasıl bir yöntem yapsam sizce ilerisi için gerçekten paraya ihtiyacım olacak sizler ne yapıyorsunuz kusura bakmayın böylre bir konuyla karsınıza geldiğim için :) ama bu benim için önemli bir durum gercekten

Allah sağlık sıhhat versin hocam, maddi problemler aşılır.
Takmayın kafanıza düğün edenede Allah yardım ediyo.
Ancak kredi insana psikolojik de bi baskısıyo oluyo bi şekilde kurtulsanız keşke

valla hocam ben 1350 kredi ödüyorum. bu ay kızım dünyaya geldi.ona rağmen geçiniyoruz Allah'a şükür.öncelikle bazı gereksiz şeyleri kısmanız gerekiyor evde internet gibi.

evkiran felan yoksa ailenin yanında kalıyorsun galiba bence önce bi kiraya çık ayrıl ailenden biraz gecelere takıl zaten yok zaten yok :D
bu arada evlenince yeter merak etme bu kadar harcaman olmaz para bile biriktirirsin

Esas soru krediyi niye çektin? Borcunun büyük kısmı bundan meydana geliyor belli ki. çok lüzümluysa katlanacaksın . Para biriktirmenin en iyi yollarından biri güne girmektir.

Arkadaş ben de 9 yıldır birektirememişim. Bereketi mi yok diyeceğim ama çok şükür öyle bir ihtimal kalbimden bile geçmiyor. Sanırsam maaşımız mı az ne? Ondan olabilir sanırsam ;)

vex_alex' Alıntı:
Arkadaş ben de 9 yıldır birektirememişim. Bereketi mi yok diyeceğim ama çok şükür öyle bir ihtimal kalbimden bile geçmiyor. Sanırsam maaşımız mı az ne? Ondan olabilir sanırsam ;)
Sorunu tam kalbinden vurdun. :)

Her şey misliyle zamlanırken bizim maaşlar yerinde sayıyor seneye de 3+3 olacak ee... bir de %20 vergi dilimi var daha ne olsun. Biz şükretmeyelim de kim şükretsin. :!:

valla eşim doğudayken sadece 220 tl kira verioduk 1000 lira fazla alıoduk su ve yakıt yoktu. şimdi istanbuldayız 800 tl kira du+ yakıt vs..
ne kadar cok ğara kazanırsa o kadar cok harcanıo arkadaslar. ben doğudayken ev aldım şimdi kredi de ödüoruz. allah yardım edio yaaa

bende düğün yaptım araba aldım aylık 3000 lira ödemem var ek dersle falan geçiniyoruz işte ama şunu söyleyim evlenmeden önce daha çok masrafım vardı kuruş koyamıyorduk kenara hem ben hemde eşim..

Hocam bekarken para biriktirmenin sırrını açıklayacağım iyi dinle :)

biz 10 arkadaş toplandık ortak hesap açtık ve her ayın 15'inde 500 tl oraya otomatik ödeme verdik.toplanan para ile bazı atılımlar yapmayı hedefliyorduk.yalnız 2 sene sonra grupda fireler başladı ve sonunda payını alan herkes ayrıldı.tabi elime toplu bi para geçti tam da düğünüme denk geldi , ilaç gibi oldu anlayacağın. sen de bu sistemi tek başına işletebilirsin. başka bir bankada hesap açıp otomatik ödeme verebilirsin . o parayı yok sayarak yaşamaya kendini alıştırman lazım(işin sırrı bu zaten).

bence kredi - faiz işleri paranın bereketini kesinlikle kaçırıyor. şuan evliyim ve eşim çalışmıyor .kredi kartını da 2 ay oldu kapatalı. artık düze çıkmaya başladım.öncelikle kredi ..vs gibi sabit ödemelerin yükünden kurtar kendini.para biriktiremiyorum ama ay sonunu da getirebiliyorum.(bu arada ufak tefek de olsa fakir fukarayı bul onlara yardım et derim çünkü o zaman insan aslında nekadar çok parası olduğunu anlıyor :) ) hadi başla artık bekleme :) kolay gelsin...

Kusura bakmayın arkadaşlar ben bunlara katılmıyorum. Eğer sağlık için harcamadıysanız paranızı bekarken para biriktirememeniz kendi rahatınıza olan düşkünlüğünüzdendir. Bunu tartışmam bile.
Ben bekarken evet ailemin yanında kalıyordum ama 2006-2011 yılları arasında 5 yılda 20bin lira masraf yapıp kaba inşaat olan evimi bitirdim kız kardeşimi yurtdışında okuması için maddi destek verdim, 9 bin liraya araba aldım 6500 liraya düğün yaptım (sadece düğün) şimdi de maaşımla 20bin lira borcu çatır çatır ödüyorum. bunları yaparken ailemden sadece 2000 lira eşime düğünde taksınlar diye 2 bilezik parası aldım. 400 lira kira farkı verip ayrı evde oturuyorum ve çok sıkışmadıkça eşimden para bile istemiyorum. Evde yemek yapıp yeseniz, bi ev arkadaşınız olsa ayda 600 700 lirayı rahatlıkla kenara koyarsınız ben hala 350 liralık telefon kullanıyorum 9bin liralık arabaya biniyorum. Bi de siz kendinize bi bakın derim.

BBNET
Geri