Maarif için Değerlendirme Nasıl Olacak?

Kodla Büyü

tazika

Aktif Üye
Arkadaşlar Maarif için tema bittikçe değerlendirme mi yapacağız, bu konuda elinde şablon ve bilgi olanlar aylaşabilir mi, müfettişler gelecekmiş hazır olalım.

Bizden de aylık istediler. Elinde Eylül, Ekim ayı 5. sınıf Maarif değerlendirme raporu olan varsa çok makbule geçer.

hocam raporu şimdi öğrendim. sınıf bazlı mı yoksa genel bir cevap isteniyor? ilçe zümre başkanına sormak lazım ..

Müfettiş gelecek dedikleri sanırım il değerlendirme komisyonunda olan zümremiz,elinde bir form ile boş dersinizde geliyor görüşme yapıyor

Son düzenleme:

kaynaklar : plan ve ders kitabı ya da notlar."bu kaynaklarla bana 1 dönemi kapsayan maarif model değerlendirme raporu hazırla"​

arkadaşlar düşünmeyin yapay zeka yapıyor işte 2 dk da. isterseniz tema tema yapsın. ben denedim öylesine

2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM MAARİF MODELİ DEĞERLENDİRME RAPORU​

1. Uygulanan Öğretim Programı ve Temalar

• 5. Sınıf Düzeyinde: 1. dönem boyunca "Bilişim Teknolojilerinin Temelleri", "Etik ve Güvenlik" ile "İletişim, Araştırma ve İş Birliği" temaları işlenmiştir.

• 6. Sınıf Düzeyinde: Yenilikçi bilişim teknolojileri, dijital hukuk, telif hakları ve ileri düzey araştırma stratejileri üzerine odaklanılmıştır.

2. Öğrenme Çıktıları ve Süreç Bileşenleri

• Becerilerin Gelişimi: Öğrenciler, günlük yaşamdaki bilişim teknolojilerini sınıflandırma ve dijital vatandaşlık uygulamalarını (E-Devlet, E-Okul) kullanma becerisi kazanmışlardır.

• Süreç Bileşenleri: Eğitim sürecinde sadece bilgi aktarımı değil; analiz etme, sınıflandırma ve etik değerleri sorgulama gibi bilişim okuryazarlığı becerileri ön plana çıkarılmıştır.

3. Programlar Arası Bileşenler ve Değerler Eğitimi

• Sosyal-Duygusal Öğrenme: Yıllık planlarda yer alan "İş Birliği" (SDB2.2) ve "Öz Farkındalık" (SDB1.1) becerileri, grup etkinlikleri ve dijital ayak izi tartışmalarıyla desteklenmiştir.

• Değerler: "Etik ve Güvenlik" ünitesi kapsamında doğruluk, dürüstlük ve siber zorbalığa karşı duyarlılık gibi temel değerler işlenmiştir.

4. Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımı

• Maarif Modeli’ne uygun olarak süreç odaklı değerlendirme yapılmıştır.

• Öğrenme Kanıtları: Kelime bulmacaları, "Bilgimi Ölçüyorum" bölümleri ve Scratch tabanlı küçük projeler değerlendirme aracı olarak kullanılmıştır.

• Öğrencilerin "Dijital Ayak İzi" ve "İnternet Güvenliği" konularındaki farkındalıkları uygulama temelli etkinliklerle ölçülmüştür.

5. Farklılaştırma ve Zenginleştirme

• Hızlı öğrenen öğrenciler için Scratch ile "Dijital Piyano" veya "Matematik Yarışması" gibi zenginleştirilmiş içerikler sunulmuştur.

• Öğrenme güçlüğü çeken veya desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için görsel ağırlıklı etkinlikler ve adım adım yönergeler içeren algoritmalar (Örn: Ayran yapma algoritması) kullanılmıştır.

6. Sonuç ve Öneriler

• 1. dönem sonunda öğrencilerin büyük çoğunluğunun temel bilgisayar bileşenlerini tanıdığı, dosya yönetimini kavradığı ve güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlendiği gözlemlenmiştir.

• 2. dönemde "Ürün Oluşturma" teması altında daha karmaşık kodlama ve 3D tasarım (Tinkercad) süreçlerine ağırlık verilmesi planlanmaktadır.

Geri