Maaş farklılığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeybekd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zeybekd

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar özkansoft maaş hesaplama sitesinde kuruşu kuruşuna ekders ve maaşlar hesaplanıyor. Maaşımı kontrol ettiğimde her seferinde bordromda bu sitede hesaplanan ücretten daha az olduğunu farkettim en sonunda farkı buldum aranızda eksik hesapladığını düşünen benim gibi arkadaşlar varsa onlara da örnek olsun. 2007 yılı şubat ayında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladım sitede haliyle 2008 öncesi seçeneğini işaretliyordum sonra biraz araştırdıktan sonra aslında 2008 öncesinde sözleşmeli göreve başlayıp 2008 den sonra kadroya geçenlerin 5510 sayılı kanundan maaşlarının hesaplandığını gördüm yani bizim durumda olan öğretmenler 5510 a tabi 2008 öncesi kadrolu olanlar 5434 sayılı kanuna tabi bu da şu anda 17 TL gibi aylık maaşta fark ediyor bilginize(eksik yatan miktar kişiye göre değişebilir)

aynı sıkıntı ben de ve eşimde de var hocam ve ne maliye ne de okul nasıl duzeltıleceğını bılmedıgını söyluyor

Okul şifresi ile KBS sistemine girince kişinin sayfasında bazı detay bilgiler çıkar, hesap numarası derece kademe ek gösterge gibi.
Orada 2008 önce sonra diye seçenek var, onu kontrol ettirin müdürünüze, eğer sonrası seçili ise bu düzeltmeyi ancak maliye yapabilir, okul müdürünün o kısmı değiştirmesine izin vermemişler.
Sözleşmeliden geçenlerin eski yasaya tabi olacaklarına dair bir yazı varsa onunla başvurursanız düzeltileceğini düşünüyorum.

iki sorum var:
1) 2005 yılında sözleşmeli olarak başlamış, 2010 yılında kpss ile kadroya geçen birisi hangi kanuna tabi?
2) 2005 yılında sözleşmeli olarak başlamış, 2010 yılında KHK ile kadroya geçen birisi hangi kanuna tabi?

denizlerb' Alıntı:
iki sorum var:
1) 2005 yılında sözleşmeli olarak başlamış, 2010 yılında kpss ile kadroya geçen birisi hangi kanuna tabi?
2) 2005 yılında sözleşmeli olarak başlamış, 2010 yılında KHK ile kadroya geçen birisi hangi kanuna tabi?

Sayın hocam 2008 den sonra kadroya geçenlerin hepsi 5510 sayılı kanuna tabi sadece 2008 den önce 5434 sayılı kanuna tabi çalışanlar bu tarihten sonra öğretmen kadrosuna geçtiyse 5434 sayılı kanuna tabi olarak devam ediyorlar.

ylmzyklmz' Alıntı:
Okul şifresi ile KBS sistemine girince kişinin sayfasında bazı detay bilgiler çıkar, hesap numarası derece kademe ek gösterge gibi.
Orada 2008 önce sonra diye seçenek var, onu kontrol ettirin müdürünüze, eğer sonrası seçili ise bu düzeltmeyi ancak maliye yapabilir, okul müdürünün o kısmı değiştirmesine izin vermemişler.
Sözleşmeliden geçenlerin eski yasaya tabi olacaklarına dair bir yazı varsa onunla başvurursanız düzeltileceğini düşünüyorum.

Sayın hocam ben konuyu araştırdım e-devlet ortak sigorta hizmet dökümünde çalıştığım yıllara ait dökümanda 5510 sayılı kanuna tabi olduğum yazıyor. Zaten geçiş işleminde de 2008 öncesi çalışan sözleşmeli öğretmenlerin 5510 sayılı kanuna tabi olacağı yazıyor.

BBNET
Geri