Maaş eksik yattı

Kodla Büyü

ozkan_misirli

Aktif Üye
Arkadaşlar temmuz maaşım 5bin eksik yattı. Başöğretmen 1-4 eşi çalışmıyor 3 çocuk var. Kıdem 22. Yil. Maaş robotları 102 bin hesaplıyor. 97 bin yattı. Bordroya bakınca gelir vergisi kesilmiş. Sizlerde de böyle bir durum var mı? Buna göre maaş artışı oranı 10.7 civarında . Ama söylenen 13.50. bunca yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey oldu. Benzer durumda olan var mı?

Arkadaşlar temmuz maaşım 5bin eksik yattı. Başöğretmen 1-4 eşi çalışmıyor 3 çocuk var. Kıdem 22. Yil. Maaş robotları 102 bin hesaplıyor. 97 bin yattı. Bordroya bakınca gelir vergisi kesilmiş. Sizlerde de böyle bir durum var mı? Buna göre maaş artışı oranı 10.7 civarında . Ama söylenen 13.50. bunca yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey oldu. Benzer durumda olan var mı?
Hocam,ozkansoft ta hesapladım.97 bin küsür çıkıyor.Yüzde 20 vergi dilimine göre hesaplatın.Vergi istisnası ek dersde uygulanmıştır.Bence bir yanlışlık yok

benimki de 5000 küsür eksik çıkıyor özkansoft ile normalde hep tam uyuşurdu. Bordro üzerindeki bilgiler doğru ama kesintilerin doğru olup olmadığını nereden anlayabiliriz ki? Tek kıyaslama yeri özkansoft benim bildiğim onunla da 5000 küsür fark var.

Gelir vergisi istisnasının ekderste tamamı kullanıldığı için düşük gözüküyor olabilir.
Farkettisseniz seminer dönemi için yatan ikinci ekders ödemesinde birçok kişide ekderste de vergi kesildi.
Öğretmenlerde ağustos ayında ekders olmayacağı için gerçek maaş belli olur.

Son düzenleme:
Zam brüt maaşa yapılır. Bu yüzden zam oranını, net maaşa göre hesaplamak yanlış sonuca götürür.

MAHEP'te yapılan en büyük hata vergi istisnası kısmını doğru bilgi girişi yapmamak.

Bu ay mesleki çalışma (seminer) dönemi ek dersi ayrı ve maaştan önce hesaplandıysa ona ait veriler de eklenmeli.

Hocam benim de eş çalışıyor, vergisiz hesaplarsam 99 görünüyor ama ücrette vergi istisnası kullanıldığı ve yüzde 20 ye girdiğim için bunlara göre hesaplarsam da 94 veriyor özkansoft. Ki bana da 94 yattı. 5 bin tl fark vergi kesintisinden kaynaklı bende de var.
Ek olarak ele geçen maaşa göre artış oranı hesaplamak doğru sonuç vermiyor maalesef bu sistemde. Her geçen ay vergi matrahı yükseldikçe kesinti yapılan vergi artıyor ve maaş daha da azalıyor. Ancak Ağustosta ücret almayacağımız için vergi istisnası maaşa yansır ve maaş görece daha yüksek olur bir sonraki ay.

Son düzenleme:
15 saat seminer ücreti 2309 lira yatmış. saat ücreti 153 lira. 153 liraya en fazla yarım tavuk döner alabilirsiniz. söyleyeceklerim bu kadar.

Evet 87 beklerken 85 yattı. Ozkansoft hep doğru hesaplar ve oradan ek dersin istisnalarını falan da girince 87 çıkıyor. Yatan ise 84,9. %20 seçsem bile 84,9'dan fazla çıkıyor. Onunla ilgili de değil.
Hayır yanlış bilgi girişi yapmıyorum.

Evet 87 beklerken 85 yattı. Ozkansoft hep doğru hesaplar ve oradan ek dersin istisnalarını falan da girince 87 çıkıyor. Yatan ise 84,9. %20 seçsem bile 84,9'dan fazla çıkıyor. Onunla ilgili de değil.
Hayır yanlış bilgi girişi yapmıyorum.

Seminer ek dersi ücretiniz, maaştan önce hesaplandıysa ona ait vergi istisanalarını ilgili alanlara eklemelisiniz.

Not: Kendi maaşım kuruşu kuruşuna doğru çıktı:

Screenshot_20260714_093605_Chrome.webpScreenshot_20260714_093548_Adobe Acrobat.webp

Seminer ek dersi ücretiniz, maaştan önce hesaplandıysa ona ait vergi istisanalarını ilgili alanlara eklemelisiniz.

Not: Kendi maaşım kuruşu kuruşuna doğru çıktı:

Ekli dosyayı görüntüle 82714Ekli dosyayı görüntüle 82715
72+15 87 saat olarak girdim. 1/3 uzmanım 13 yıllık öğretmenim. İstisnaları yazıyorum ve 87121 çıkıyor. Maaş 84900 yattı.

Düzenleme: Hem ek dersi hem maaşı %20 hesaplayınca doğru çıktı haklısınız.

Özkansoft ile hesaplayınca 15günlük farkı ekliyor diye biliyorum. Ondan olabilir mi acaba dedim.

ilksms
Geri