aslicakir
Site Gezgini

Uzun zamandır hamilelik esnasında aldığım kiloları vermek istiyordum, bunun için araştıma yaptım kendime en uygun diyeti bulmak için.Dukan diyeti kitabını okudum bana göre olmadığını anladım ve yeni bir arayış içindeyken kitapyurdunda bu kitap dikkatimi çekti,sipariş verdim ve okudum, kitap sayesinde yeme anlayışım tamamen değişti diyebilirim.
Sadece müslümanların değil tüm insanların faydalanabileceği bilgiler içeriyor. Peygamberimizin sünnetlerine,ayetlere dayanarak, biliminde ışığında , emperyalist düzenin bize dayattıklarının ne kadar yanlış ve zararlı olduğunu çok güzel açıklamış. Kilo problemi olmayanlarında okuması gerekiyor diye düşünüyorum.
Kitaptan ilgimi çeken birkaç bölüm aktarmak istiyorum.
" İran'dan Medine'ye bir hekim gelip hastaları tedavi etmek ister. Aradan günler geçmesine karşın kendisine gelip giden yoktur. Bunun üzerine Hz. Peygamber'e gelerek Medine'den ayrılmak için izin ister ve Müslüman haklın neden hasta olmadığını sorar. Efendimiz aleyhisselam " Benim ashabım iyice acıkmadan yemez. Yedikleri zaman da tıka basa yemezler, daha iştahları varken sofradan kalkarlar" buyurunca,İranlı hekim heyecanla şöyle der:"İşte sağlığın şartı budur".
"Bazı inançlı insanlar, hastalık gibi başlarına gelen her nevi musibetin Allah'tan geldiğini iddia ederler. Oysa Cenabı Hak(c.c) "Başınıza gelen herhangibir musibet,kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir" buyurarak kullarının iddiasını naksediyor. Hz. Peygamber(s.a.v) " Her kim korkuluksuz bir damda yatıp uyurda, geceleyin damdan düşüp ölürse sorululuğu kendisine aittir.Her kim fırtınalı bir zamanda deniz yolculuğuna çıka, fırtınaya yakalanıp ölürse, bunun da sorumluğu kendisine aittir" buyurur. Şayet kişi yanlış ve gereksiz beslenerek veya kötü bir hayat sürerek şişman veya obez, bu nedenlede çeşitli hastalıklara yakalanmışsa "ne yapalım kader böyleymiş" deyip sorumluluğu kadere dolayısıyla Allah'a yükleyemez."
Hadisleri,ayetleri ve bilimsel raporları çok güzel derlemiş yazar.