Müjde ! Yeni Vergilere Hazır Olun!

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlediği basın toplantısında ekonomik gelişmeler ve Ocak-Haziran 2012 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"GEREKİRSE İLAVE TEDBİRLER ALINABİLİR"

"6 aylık bütçe uygulama sonuçlarına göre ek vergi gelebilir mi?" şeklindeki soru üzerine Bakan Şimşek, 2013 yılı bütçesi üzerinde çalışacaklarını, bu süreçte gerekirse ilave tedbirlerin alınabileceğini belirtti.

"FUTBOLCULARIN VERGİLERİNDE DÜZELTİLME YAPILMALI"

Şimşek, son dönemde gündeme gelen, futbolcuların ödediği vergilerle ilgili soruyu ise şöyle cevapladı:

"Geçmişte kontrolü zor diye vergi oranları bizim dönemde indirilmiş. Ama yeni gelir vergisinde bu hususlar değerlendirilir, dedim. Yani dolayısıyla yeni gelir vergisi tasarısının üçüncü taslağı hazır. Şimdi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tartışılıp sonra Bakanlar Kurulu'na, daha sonra TBMM'ye gönderilmesi gerekiyor. Dolayısıyla orada bu ve benzer hususların tamamı tartışılacak, değerlendirilecek ve karara bağlanacak. Benim şahsi görüşüm; kamu vicdanını yaralayan bir durum söz konusu ise bunun düzeltilmesinin taraftarı olacağım diye bugünden bu beyanı vereyim"

"ELEKTRİK ÖZELLEŞİRSE KAÇAKLAR DÜŞER"

Şimşek, Özelleştirme konusunun göndeme gelmesi üzerine de Özelleştirme İdaresi'nin elektrik dağıtım şebekeleri ihalelerini bitirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Fakat şirketlerimiz hesaplarını iyi yapamadıkları için bir de dış konjonktürde olumsuz bir gelişme yaşandığı için o gerçekleşen ihalelerin önemli bir kısmı tamamlanamadı. Dolayısıyla o süreci yeniden başlatmak lazım. Bugün kayıp kaçak oranları özellikle bazı bölgelerimizde çok yüksek. Bunu özel sektör eliyle yaparsak ben, eminim; kayıp kaçak oranlarını düşüreceğiz. Zaten onlara hedef de veriyoruz. Yani 'siz kayıp kaçak oranını mevcut seviyeden şu seviyeye indirirseniz siz toplam ciro üzerinden yüzde 2,3 oranında bir gelir elde edeceksiniz' diyoruz. 'Hedefleri tutturamazsanız biz sizden o farkı alırız' diyoruz. Yani kayıp kaçakların da parasını o zaman şirket Ödemiş olacak"

Kaçaklar özelleşince mi düşer? Nerelerde kaçak kullanım var hangi illerde kaçak ne kadar kullanılıyor google ye yazsan bile çıkar. Devletsin denetimini yapar sorunun önüne geçersin

bazı doğu vilayetlerinin bazı özel bölgelerinde haftanın 3 günü elektriği kes
o tarafa giden gelen tır kamyon otobüs esnaf denetlendiğinde vergi yükümüz azalır

Buzkırıcı' Alıntı:
o tarafa giden gelen tır kamyon otobüs esnaf denetlendiğinde vergi yükümüz azalır
:+1:

Buzkırıcı' Alıntı:

Faşist damgasını kesin yapıştırırlar size hocam, adettendir:))

yadigartbaykal' Alıntı:
hbasdereli' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

çok biliyorsunuz adetleri belli.
Kürtler olarak tanımlamadığı için de teşekkür ediyorum. Keza benim ailem de kürt fakat elektriğini de faturasını da tam öder, fakat hemen yan komşu batıdan gelen bir arkadaş ve elektriği kaçak kullanıyor.
O bölgedeki denetlemelerdeki gevşekliklerden kaynaklanıyor.

Peki ben yazdıklarmnda Kürt halkından bahsetmişmiyim? Adam bedava yaşamaya alışmışsa etnik kimliğinin önemi yok doğuda sadece Kürtler mi yaşıyor dediğiniz gibi batıdan gelende kaçak elektrik kullanabilir? Benim sırtımdan geçinen Türkte olsa Kürtte olsa hakkımı helal etmiyorum olay bu ama herşeye faşist yakıştırması yapıldığı içim o tarz birşey yazdım. Yanlış anlaşılmışsak affola..

Bak yemin ederim siyasetten anlamam sadece cok gezdim gorduklerimi soyluyorum bir koy hayal et evlerin alti mazot deposu gibi.ama gun gelecek bende katmanduya gidecegim.hersey bedava

Buzkırıcı' Alıntı:
senin aklınla hareket edenler yüzünden bu ülke bu durumda..senin hükümetin vandaki herkese elektrik bedava dedi.1 ay için ben 314 tl elektrik faturası ödedim...neden mi...elektrik devletin elinde değil ve konteynırlara gönderilen elektrik gariban halkın kesesinden çıkarılıyor...öle atıp tutmakla olmaz bu işler...hayatın boyunca 1 gün bile doğunun bazı bölgeleri dediğin yerlerin kapısından bile geçmeyip öyle ahkam kesemessin...sorunu başka arayacağına gelip böle salak çözümler üretmenin anlamı ne suç sende değil suç sana o diplomayı verip öğretmen yapan eğtim sisteminde....

hbasdereli' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:

damga değil eğer bir bölegeyi genelleyip eleştrirsen bu faşizm değilde nedir beyefendi.....

valla 3yıl hakkaride çalışan biri olarak..doğu mazot ve elektrikte 1 numaradır :mrgreen:

BBNET
Geri