Müjde ...Dersler zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
bu durumda bt sınıfını kapatmış okullar ne yapıcaklar merak ediyorum..benim tayinle geldiğim yeni okulum ortaokuldaki sınıfı tutmuş ilkokula taşımış, geri alınması lazım artık ortaokul binasına, ama müdür ilkokulun müdürü olduğundan yanaşmıyo işte..yarın ilk işim bunu konuşmak olucak..

Bir önceki durumumuza geri döndük ama bu sefer ders zorunlu... derse giricez geri kalan zamanda da sanırım btr olucaz isteğe bağlı... Ve norm sorunu da hemen hemen ortadan kalkıyor.

8. sınıflarda "Rehberlik ve Kariyer Planlama" diye 1 saatlik zorunlu ders var. Dikkatinizi çekti mi arkadaşlar

bt sınıfını dağıtan okullar ne yapacak? onuda geçtim hadi adam dağıtmış o okuldaki bt öğretmeni lab sız nasıl ders anlatacak ? :o :o oooo maaayyy gaaaaaaaddd biri bitiyo biri başlıyo kederinnn .. ben bt rehberliğinden memnundum nerden çıktı şindi bu zorunlu ders :sleep: norm fazlasıyım amaa norma çare bulmaları için akıllı tahtaları kullanarak her okula norm verebilirlerdi.illaki dersi zorunlu yapmalarına gerek yoktu

bilişim dersi için 5.sınıfın çok geç olduğunu düşünüyorum.. ilkokulda da dersimiz olmalı aslında, belki ilerde bu da olur belli mi olur:)

Ben buna inanmıyorum.Ya müdürlerin haberi yok yada başka bir şey var.Ben okulumda norm fazlası değildim, bugün müdür bey normumun düştüğünü söylemiş bir arkadaşa, bana söylemeye çekinmiş sanırım üzülürüm diye.Her neyse zaten 2 yılda bir normum düşüyor sonra biri acıyıp geri getiriyor...Kısmet bakalım ne olacak.

eski okulumda da bt sınıfı kapatacaklardı, şimdi halk eğitime geçtim norm fazlasından. bence 5-6 sınıflarda zorunlu dersin programı daha net belirlenmeli, bt sınıfı olmayan okulları da gözeterek, bilinçli internet bilgisayar kullanımı tarzında, sınav yapılabilecek konular olmalı. (zorunlu olmasına rağmen yeni bt sınıfı kurulacağını sanmıyorum, ancak eskiler kapanmaz herhalde) 7-8. ler seçmeli bt sınıfı olan okullar seçer daha çok program kullanmaya yönelik konular olabilir. öldürmeyip, süründürmek gibi bişey inşallah daha iyi olur, çocuk oyuncağına çevirdiler, önceden hükümet değişince eğitim politikası değişiyordu, 10 senedir aynı hükümet 10 defa eğitim politikası değiştirdi....

Arkadaşlar Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 1.dönem sınav sorularını hazırlayan var mı? :)
Öğrencilerin benden çekeceği var. Yan gelip yatmak yok artık :)))

BTE' Alıntı:
BT derslerine ve eğitimcilerine olan ihtiyacın her geçen gün katlanarak artacağı bir çağda yaşadığımızı, buna gönülden inandığımızı, dersimizin 6,7,8. sınıflarda bir saate indirildiği hatta tamamen kaldırılacağı söylentilerinin yayıldığı günlerde dahi kararlılıkla dile getirdik.

Büyük beklenti içerisine girdiğimizi artık daha ilerisi için çalışmalara başladığımızı da paylaşmıştık. (Haftalık Ders Çizelgesi (5-6. sınıfta zorunlu) ektedir)

http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... ys2013.rar

Sizlerden şimdi alanımızı daha ileriye götürme ve BT Eğitimcilerine neden büyük bir ihtiyaç olduğu konusunda dile getirdiğimiz tüm düşüncelerimizi hayata geçirme aşamasında destek bekliyoruz.

BTE Derneğinin hazırladığı "Etkinlik Örnekleri" çalışmasında derslerimizde kullanılabilecek etkinlikleri paylaşmaya çalışmaktayız.

Sizlerle paylaştığımız bağlantıdaki etkinlik örnekleri umarım fikir edinmenizi sağlar.

Etkinlik 1: Define Avı
http://prezi.com/hte0dbv4tuc2/present/? ... czbchktd6k

Etkinlik 2: Origami Yapıyorum
http://prezi.com/c9ortsnn_w4u/present/? ... czbchktd6k

Bu etkinlikleri derlediğimiz 1. bölüm (25 etkinlik) tamamlanma aşamasına gelmiştir. Sizlerden tüm öğretmenlerimize fikir verebilecek başarılı ve yaratıcı etkinliklerinizi paylaşmanızı büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz.

İyi çalışmalar

--
BTE
Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği

Üye sayısı artık 200 lerde kalmasın..

MEB Bilişim Teknolojileri Öğretmenleriyle Görüşmelere Başlandığını Borsaya Bildirdi :)

Facebook'ta gördüm, paylaşim dedim...

Emeği geçen herkese teşekkürler.. Hem biz hem de ülkenin geleceği için güzel bir gelişme.. Zamanla 7. ve 8. sınıflarda da zorunlu olacağına inanıyorum.. Sonunda birilerinin "Bilişim Teknolojileri"nin önemini anlamış olmaları çok sevindirici..

müjdeli haberin sadakasını vermek adına bu yazımı okuyan herkesden bilgisaayar ile ilgili bir genel kültür sorusu istiyorum. :wink: :wink: :D :D

nese1982' Alıntı:
müjdeli haberin sadakasını vermek adına bu yazımı okuyan herkesden bilgisaayar ile ilgili bir genel kültür sorusu istiyorum.

Hocam okuldaki arkadaşlara bir dondurma şenliği düzenleyebilirsin :) Sonra da eklemeyi unutma teknik servisçiliği bırakıyorum diye de ekle :D

mesirim' Alıntı:
5 saatte 18 sayfa

hocam az bile :) Ama şu BT rehberliğinin kadrosunu isteyen diğer bıranştan arkadaşlar artık rahat olsun. Biz dersimizi aldık, şimdi ilerisini planlamaya geldi. Yazın forumda adam akıllı ders içeriği hazırlamak gerek.

nese1982' Alıntı:
müjdeli haberin sadakasını vermek adına bu yazımı okuyan herkesden bilgisaayar ile ilgili bir genel kültür sorusu istiyorum. :wink: :wink: :D :D

Fare işaretçisi hangi yönü göstermektedir?

Hangi sayı sistemi üzerine inşa edilmiştir?

DotCom' Alıntı:
nese1982' Alıntı:

Fare işaretçisi hangi yönü göstermektedir?

Hangi sayı sistemi üzerine inşa edilmiştir?
bunların cevabını ben de bilmiyorum:)

Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren 5'inci ve 6'ncı sınıflardan başlamak üzere kademeli uygulamaya konulacak değişikliklere göre,

daha önce yazıldı mı görmedim... kademeli geçişten bahsediyor yani önümüzdeki sene 5. ve 6. sınıflar 2 sene sonra tüm ortaokul sınıflarında zorunlu 2 saat olacak... bir de lisede 9. ve 10.sınıflarda 2 saat zorunlu yapılsaydı tadından yenmezdi..

egitimci.' Alıntı:
Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren 5'inci ve 6'ncı sınıflardan başlamak üzere kademeli uygulamaya konulacak değişikliklere göre,

daha önce yazıldı mı görmedim... kademeli geçişten bahsediyor yani önümüzdeki sene 5. ve 6. sınıflar 2 sene sonra tüm ortaokul sınıflarında zorunlu 2 saat olacak... bir de lisede 9. ve 10.sınıflarda 2 saat zorunlu yapılsaydı tadından yenmezdi..
inş lisede de olur ya....

Hayırlı olsun arkadaşlar. sonunda güzel bir haber... 3 senelik öğretmenim, 2.5 senedir norm fazlasıyım :D ferahladım..

biltek2007' Alıntı:
yakopasa' Alıntı:
Selçuk hoca Talim Terbiye kuruluna rapor yazdı ve sunum yaptı. Dersin içeriği güncellenip Robot tasarımı gibi teknolojik icatlar öğretilecek

Hocam o sunuma ulaşabilirmiyiz? Selçuk hoca buralardaysa paylaşabilirmi veya ??

Hocam Dr.Selçuk ÖZDEMİR hocaya söylerim inşallah hazırladığı rapor ve yapmış olduğu sunum dosyasını alabilirsem kendisinden burada mutlaka paylaşacağım ve size de ulaştıracağım.

BBNET
Geri