ben meslek lisesinde meslek öğretmeniyim. seneye müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. sorduğumda müdür yardımcılığı çok kötü diyorlar ama kimse istifa etmiyor . ayrıca meslek öğretmeni m.y olunca maaşı düşüyor deniyor,doğru mu ? doğruysa ne kadar bir düşüşten bahsediyoruz ?
Hocam benim mesajımı alıntılamanız çok değişik bir süpriz olmuş zira ben de müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. İlgii mesajı 2018 de yazmışım hala da aynı düşüncedeyim. Diyeceksiniz ki o zaman niye sınava giriyorsun? Okul ile alakalı proje okulu olma dedikoduları ayyuka çıktı. Ben de elimde bir b planı bulunsun diye gireceğim. Yoksa asla ve asla müdür yardımcı olma gibi bir niyetim yok.

çok daha büyük bir okul ve işlerin sadece bir kısmından sorumlu olsam bile çok yorucuydu ama derse girmektense razıydım ta ki görevlendirmem bitinceye kadar. benden sonra gelen çok durmadı gitti. aradan epey bir zaman daha geçti, dönem ortasında yine gelenlerden biri gidince bana tekrar teklif geldi. bu sefer parası için kabul ettim. okulumuz çok personeli ve çok fazla öğrencisi olan bir ortaokul. civar okullara göre daha disiplinli bir okul olsak da bazen öğrenci, bazen öğretmen bazen veli bıktırıyor hayatı sorgulatıyor. herkes sadece üstüne düşeni yapsa sorunların %90'ı kendiliğinden çözülür ama işte pratikte her zaman öyle olmuyor. şu an devam ediyorum, çünkü branşımda böyle bir ek ders kazanma ihtimalim yok. beni tercih edenleri mahcup etmemek ve eve helal lokma götürebilmek için kendimce bir şeyler yapmaya, görevimin hakkını vermeye çalışıyorum. motivasyonum bu yönde. sınav var. gireceğim. Sınava çok da çalıştığım söylenemez sonuç ne gelir olursa ne olur bilmiyorum. sadece önüme geleni yaşamaya çalışıyorum. öğretmen de olsan idareci de olsan hayat bir şekilde devam ediyor. çalıştığın - çalışacağın ortam çok önemli kişisel tecrübeme göre böyle düşünüyorum. personelin işini düzgün yaptığı bir okulda ıvır zıvır evrak ve birtakım sosyal etkinlikler haricinde sizi zorlayacak çok bir şey olmuyor ha bir de her gün mesai. şu an için benim adıma zorlansam da derse girmekten iyiymiş gibi geliyor. tercih sizin. ikisini de gör tarafını seç.