Müdür Yardımcılığına Devam Mı Yoksa Öğretmenlik mi?

Kodla Büyü
ben meslek lisesinde meslek öğretmeniyim. seneye müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. sorduğumda müdür yardımcılığı çok kötü diyorlar ama kimse istifa etmiyor . ayrıca meslek öğretmeni m.y olunca maaşı düşüyor deniyor,doğru mu ? doğruysa ne kadar bir düşüşten bahsediyoruz ?

Hocam benim mesajımı alıntılamanız çok değişik bir süpriz olmuş zira ben de müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. İlgii mesajı 2018 de yazmışım hala da aynı düşüncedeyim. Diyeceksiniz ki o zaman niye sınava giriyorsun? Okul ile alakalı proje okulu olma dedikoduları ayyuka çıktı. Ben de elimde bir b planı bulunsun diye gireceğim. Yoksa asla ve asla müdür yardımcı olma gibi bir niyetim yok.

Hocam benim mesajımı alıntılamanız çok değişik bir süpriz olmuş zira ben de müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. İlgii mesajı 2018 de yazmışım hala da aynı düşüncedeyim. Diyeceksiniz ki o zaman niye sınava giriyorsun? Okul ile alakalı proje okulu olma dedikoduları ayyuka çıktı. Ben de elimde bir b planı bulunsun diye gireceğim. Yoksa asla ve asla müdür yardımcı olma gibi bir niyetim yok.
süprizin diğer boyutunu da ben yazayım. bende elimde bir b planı olsun diye sınava gireceğim. fakat şu maaş düşme işini bir netleşleştiremedim. umarım bilgisi olan biri beni görür,çünkü her kafadan bir ses çıkıyor.

Maaş niye düşsün hocam, ekders farkeder sadece.

Maaş derece kademe ye göre belirlenmiyor mu ? Niye düşsün ki

maaş konusuna açıklık getireyim. koordinatörlükler dahil,haftada 44 saat giriyorum. maaşdan kasıt bu 44 saatin içinde aldığın ek ders ve koordinatörlükler olmaz o yüzden 10bin tl civarında kaybın olur şeklinde sanırım. o yüzden meslek öğretmeni müdür yardımcısı yok diyorlar . sorduklarım da yine müdür yardımcısı.

Son düzenleme:
ben meslek lisesinde meslek öğretmeniyim. seneye müdür yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum. sorduğumda müdür yardımcılığı çok kötü diyorlar ama kimse istifa etmiyor . ayrıca meslek öğretmeni m.y olunca maaşı düşüyor deniyor,doğru mu ? doğruysa ne kadar bir düşüşten bahsediyoruz ?
meslek lisesinde mdr yrd iken aldığım ek ders:29
meslek lisesinde öğretmenin aldığım ek ders:31
çalışma saatlerini ve iş stresini işin içindekiler biliyor

meslekçi öğretmen niye meslek lisesinde idareci olsun? ancak ders anlatmak gerçekten zor gelir, fiziki rahatsızlık olur ayakta durmak, eğilmede zorlanma gibi o zaman anlarım. Ama onun dışında meslek lisesinde kolay kolay meslekçi idareci bulamayacaklar, olanlar da döner sermayesi olan okullarda ya da oraya gitmeye çalışıyor.

Her öğretmenin en az 1 yıl idarecilik yapması lazım bence, devamında öğretmenliğe dönse de meslek hayatına katacağı çok şey olacaktır. Okulda hepimiz müdürün, müdür yardımcısının, memurun, hizmetlinin yaptığı işi ve yaşadıklarını bildiğimizi zannediyoruz ama o ayakkabıyı giyip o pozisyonda olayları yaşamak uzaktan seyretmekten daha farklı oluyor.

ilksms
Geri