Müdür beyle akıllı tahta imtihanım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halox

Aktif Üye
okulumuza bir gecede akıllı tahtaları kurdular,elektrik ve ağ alt yapısının oluşturulması 6 ayı bulurmuş,tamam o da sıkıntı değil, sağolsun müdür bey mevzuyu o kadar çok sahiplendi ki elinde 3 lü priz kalem ve silgi ile tüm sınıfları teker teker gezerek derslerde akıllı tahtaları açtı,tanıtımını yaptı,benim dersimde dahi :D işte şuradan açılır, şuradan kapatılır antropiyi açtı yazdı çizdi elindeki keçeli silgi ile sildi,bunu böyle kullanacaksınız diye benim dersimde bile öğrenciye mini bir eğitim verdi, buraları da geçtim, neden öğrenciye?ne alaka? dediğinizi duyar gibiyim,müdür bey'e göre anahtarları tahtaların üstünde bırakabilirmişiz,bir mahsuru yokmuş bişey olmazmış,öğrenci açıp inceleyebilir kurcalayabilir,sorun yok,hatta daha 2 gün olmadı kurulalı,bazı öğretmenler açıp kullanmaya başlamış bile,antivirüs yok,usb bellek durumunu anlatmama gerek yok, madem öyle akıllı tahtaların neden anahtarı var? ve neden öğretmen eğitimleri var?
okullarında kurulum olanlar prosedürden biraz bahsedebilir mi?

bu dönem görevlendirmem gerçekleşmedi,ama muhtemelen bir sonraki dönem kendi okuluma teklif gelecek,ve bu kullanım tarzına bakılırsa ciddi sorunlar çıkacak, başıma gelecekleri biliyorum,şu an müdür bey iş yükümü artırmaktan başka bişey yapmıyor,ama bu sefer de ben görevlendirme kabul etmeyeceğim

Bizim okula da bu hafta kuruldu.Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz...

Sayın hocam,

eğer btr görevlendirmeniz yok ise tahtalar ile kendinizi işin altında ezmeyin. kabul işlemleri yapılmadan kullanımından kaynaklanan sorunların garanti kapsamında olmadığı söylenmektedir.
deepfreze tarzı programları kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kolaylıklar dilerim..

aydınDr' Alıntı:
Sayın hocam,

eğer btr görevlendirmeniz yok ise tahtalar ile kendinizi işin altında ezmeyin. kabul işlemleri yapılmadan kullanımından kaynaklanan sorunların garanti kapsamında olmadığı söylenmektedir.
deepfreze tarzı programları kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kolaylıklar dilerim..

hocam zaten görevlendirmem olmadığı için müdahale etmeyi düşünmüyorum ama bir sonraki dönem almayı planlarken, önüme yanlış kullanımdan kaynaklı problemlerle gelinmesin diye şimdiden önlem almaya çalışıyorum, bir de antivirüs programı yok tahtalarda,müdür bey bir kaç gün içinde adamların gelip antivirüs ve eba içeriklerini yükleyeceğini söyledi doğru mudur bilmiyorum?

Hocam bu kilit konusunda kilitsiz dursun diyen müdürler var, etkileşimli tahtaları hiç çıkaran var mı bilmiyorum bu akıllı tahta kızaklı bir birine çok yakın 4 tane parça tutuyor lisede erkekler bir birini ite kaka şaka yapıyor biri birbirini iteklese düşse malından vazgeçtim altında bir öğrenci kalsa bunun hesabını kim verir?

Unutmayın bir öğrencinin üstüne lavabo düştü malasef öldü ve müdürü içerde yatıyor şu an herkes soruşturma geçirdi?
Bunun açık tutulmaması konusunda bence ilden okullara uyarı yazısı yazılması gerekir

Kilit olayına fazla takılmayın, tahtaların kilitleri ortak, yani tek anahtarla bütün tahtaları açmak mümkün. Bunun yanı sıra sıradan dolap anahtarları da kilitleri açabilmekteler, örneğin benim kendi dolabımın anahtarı tahtaları da açıyor, bunun da ötesinde toka ile kilitleri açabilen öğrenciler mevcut. O yüzden kilit olayı önemli değil.
Ancak alt yapı kurulup, tahtalar teslim alınmadan oluşacak problemler garanti kapsamı dışında, okul müdürü bunlardan sorumludur. O yüzden tahtaların kullanılmaması çok önemli.
Eğer kullanılmaya devam edilirse zaten önce tahtalara virüs girecek bu nedenle de tahtalar kullanılmaz hale gelecek. Dolayısıyla siz görevlendirilene kadar bir şey yapmayın, görevlendirildiğinizde de zaten gerekli programları kurup, imaj alma/atma yoluyla yeniden kurulum yapacaksınız.
Bırakın müdürünüz, müdürcüklüğünü yapsın.

halox' Alıntı:
okulumuza bir gecede akıllı tahtaları kurdular,elektrik ve ağ alt yapısının oluşturulması 6 ayı bulurmuş,tamam o da sıkıntı değil, sağolsun müdür bey mevzuyu o kadar çok sahiplendi ki elinde 3 lü priz kalem ve silgi ile tüm sınıfları teker teker gezerek derslerde akıllı tahtaları açtı,tanıtımını yaptı,benim dersimde dahi :D işte şuradan açılır, şuradan kapatılır antropiyi açtı yazdı çizdi elindeki keçeli silgi ile sildi,bunu böyle kullanacaksınız diye benim dersimde bile öğrenciye mini bir eğitim verdi, buraları da geçtim, neden öğrenciye?ne alaka? dediğinizi duyar gibiyim,müdür bey'e göre anahtarları tahtaların üstünde bırakabilirmişiz,bir mahsuru yokmuş bişey olmazmış,öğrenci açıp inceleyebilir kurcalayabilir,sorun yok,hatta daha 2 gün olmadı kurulalı,bazı öğretmenler açıp kullanmaya başlamış bile,antivirüs yok,usb bellek durumunu anlatmama gerek yok, madem öyle akıllı tahtaların neden anahtarı var? ve neden öğretmen eğitimleri var?
okullarında kurulum olanlar prosedürden biraz bahsedebilir mi?

bu dönem görevlendirmem gerçekleşmedi,ama muhtemelen bir sonraki dönem kendi okuluma teklif gelecek,ve bu kullanım tarzına bakılırsa ciddi sorunlar çıkacak, başıma gelecekleri biliyorum,şu an müdür bey iş yükümü artırmaktan başka bişey yapmıyor,ama bu sefer de ben görevlendirme kabul etmeyeceğim
Helal olsun o müdüre :alkis: :alkis:
Bugüne kadar çok müdürle çalıştım maalesef her biri diğerinden cahil çıktı. Şanslısın hocam.

hocam, fazII nin yeni imajı ile timefrezi hepsine kurdum, sadece masaüstünde klasör ayırdım, şimdilik bir sıkıntı yok...

ya sonuçta okula bir yatırım gelmiş.

evet okulun elektrik prizlerinde toprak hattı yoksa kullanılmaması taraftarıyım. ancak varsa ve toprak değerinde sıkıntı yoksa sorun olmaz diye düşünüyorum. kaldı ki okuldaki diğer öğretmenler de derse giriş çıkışlarda kullanımdan sonra düzgünce kapatır ise hiç problem yaşanmaz..(ortaokul ve ilkokullar için)

aslında müdürden önce siz öğretmenlerle bir toplantı yapıp bazı şeyleri anlatsaydınız gayet iyi olurdu.

sizlere btr görevlendirmem okulda olmadı ben hiçbirşeye karışmam konusunda katılmıyorum. kaldı ki btr görevim başka bir okulda. öğretmenlere kullanma konusunda yardımcı olmazsanız ve tahta şuan benim işim değil derseniz inanın o ET ler öğrenciler için film izlemeden öteye geçmeyecektir. kaldı ki imaj atma dediğiniz işlem nedir ki 15 dakika sürmüyor. (Eba da yayınlanan son imaj) 32gb usb 3.0 bir bellek işi çözüyor.

müdür bu şekilde davranmışsa dokunmayın hocam. ısrarla dokunmayın. ikinci döneme kadar windowslar pert olsun. ikinci dönem btr oldumu o zaman imaj atıp, timefreeze atarak rahat olur işiniz.

ne müdürmüş arkadaş. :verymad:

Virüs bulaşması, yazılım kısmı sorun değil halledilir de, tahtaların kilitleri bozulmaya (kilidin dili var hassas, kırılabilir) çok müsait, sonuçta öğrencilerin elinde illaki bozulur. Siz yine de kilitlemeye ikna edin. Sonuçta bozulan devletin malı, müdür ince düşünemiyor, siz düşünüp vebale girmeyin.

Nedir bu bilişim öğretmenlerinin okul müdürlerinden çektiği. :x biz ancak kendimiz müdür olursak rahatlarız gibime geliyo..

Hocam senin kafaya taktığın müdürün senden önce tahtaları okulda kullanarak tanıtmasıysa bence sorun yok adam ilgili biriymiş ne güzel. Yok sen ben ikinci dönem btr olurum şimdi bana iş yükü çıkar böyle kullanırlarsa diye düşünüyosan yine yanlış, iş yükü dediğin bi imaja bakar biter...

açın kullanın hocam kilit altında çüremesin imajını al 32 GB felan çöktükçe yüklüyorum
Ankara daysan mail at imajını sana da vereyim 15 dk da makineyi sıfırlarsın imajdan yüklemek çok basit usb klavye ile bir iki tuşa basacan

arkadaşlar ben de kilit altına çürütme taraftarı değilim elbette,ancak süreci doğru yönetmem adına müdürün işbirliğine açık olmasını beklerdim,kendi kafasına göre hareket etmesi benim uyarılarımı ciddiye almaması canımı sıktı, yoksa altyapı kurulumunu beklemeden öğretmen arkadaşların kullanmasını ben de istiyorum atıl vaziyette bekleyen hiç bir şeyden hoşlanmam, zaten sadece şikayet etmek değildi amacım sürece yabancıyım rehberlik bekliyorum, müdür beyin söylediğine göre 3-5 güne kadar gelip içerik ve antivirüs yüklenecekmiş,öte yandan sizler imajını alıp deepfreez yüklemem gerektiğini söylüyorsunuz, @darkbloodshed hocam bahsettiğiniz imaj içeriklerin yüklü olduğu hali mi? ankarada değilim ama başka bir paylaşım kanalından alabilir miyim?

BBNET
Geri