Müdürü şikayet etsem sonuç alır mıyım

Kodla Büyü

Bote0621

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iki okulda görev yapıyorum BTR yim. Kadrom ortaokulda. Ortaokuldaki müdür bey görevim olmayan işleri hep üzerime yıktı. Nöbet görevi de cabası.. Psikolojik baskı kullanarak görevim dışındaki işleri yaptırıyor.Psikolojik olarak yoruldum. Şimdi ilçeye şikayet etsem sonuç alır mıyım?

Bu arada ilçeye beni şikayet etti. Bugün görüşüm muhakkik tarafından alındı.

Sayın hocam dilekçeni yaz ilçe milli eğitim müd. ver. Eğer sonuç alamazsan kaymakama yaz ile hatta valiye bakanlık teftiş kuruluna kadar git. hakkını yedirme. 1 senede sürse git. Ama bu süreçte açık verme.

dijireis79' Alıntı:
Sayın hocam dilekçeni yaz ilçe milli eğitim müd. ver. Eğer sonuç alamazsan kaymakama yaz ile hatta valiye bakanlık teftiş kuruluna kadar git. hakkını yedirme. 1 senede sürse git. Ama bu süreçte açık verme.

Hocam teşekkürler görüş bildirdiğin için. Bu arada deneyimli arkadaşlardan görüşler almak benim için çok faydalı olacak.

Verdiği işleri yazılı olarak vermesini iste, diğer türlü ispat etmen zor olur. Mesela nöbet için resmi dilekçe ver, tutmak görevim değil diye. Sonra yine yazarlarsa o zaman haklısın.
Hukuk delillere bakar. Ki ilçelerde müdürlerin çevre daha geniştir, emin ol herkes onun sözüne inanır.

Kimi kime sikayet edecen hocam...Adalet bu ulkede sadece sozluklerde kalmis bir kelime...Yapabiliyorsan okulunu degistir derim. Konuyla ilgili tecrubem oldugu icin soyluyorum.

Hocam böyle bir durumda hakkınızı aramaktan sakın vazgeçmeyin. Sizden vazifeniz olmayan işleri yapmanız keyfen isteniyorsa bu işleri belgelendirerek üst kurumlara başvurmalısınız. "Adalet yok, o adam torpilli, siyasi desteği var, şikayet etsem de bir şey değişmeyecek..." diye düşünüp şikayette bulunmazsanız emin olun bir şey değişmeyecektir. fakat korkmadığınızı gösterip hukuki süreç başlatırsanız o müdür de mecburen açık vermemeye çalışacak, ayağını denk alacaktır.

giryan' Alıntı:
Hocam böyle bir durumda hakkınızı aramaktan sakın vazgeçmeyin. Sizden vazifeniz olmayan işleri yapmanız keyfen isteniyorsa bu işleri belgelendirerek üst kurumlara başvurmalısınız. "Adalet yok, o adam torpilli, siyasi desteği var, şikayet etsem de bir şey değişmeyecek..." diye düşünüp şikayette bulunmazsanız emin olun bir şey değişmeyecektir. fakat korkmadığınızı gösterip hukuki süreç başlatırsanız o müdür de mecburen açık vermemeye çalışacak, ayağını denk alacaktır.
Arkadasim egitimbirsenli bir ogretmen tarafindan darp edildim. Guvenlik kamerasi kaydi var ve savcilik 6 yila kadar hapis istemiyle kovusturma karari verdi. Bimer uzerinden bakanliga sikayet ettim bakanlik mufettis gonderdi sorusturma baslatti. Sonuc ne mi oldu, siradan bir ogretmen olan adam okula mudur yardimcisi yapildi.. Adli surec devam ediyor bu arada, ceza alirsa emin olun mudur olacaktir. Neyin kafasindasiniz siz. Bu ulkede Adalet aramayin derken heybeye konusmuyorum. Oyle seyler var ki bu ulkede anlatmakla bitmez..

sancaktepe' Alıntı:
giryan' Alıntı:
Arkadasim egitimbirsenli bir ogretmen tarafindan darp edildim. Guvenlik kamerasi kaydi var ve savcilik 6 yila kadar hapis istemiyle kovusturma karari verdi. Bimer uzerinden bakanliga sikayet ettim bakanlik mufettis gonderdi sorusturma baslatti. Sonuc ne mi oldu, siradan bir ogretmen olan adam okula mudur yardimcisi yapildi.. Adli surec devam ediyor bu arada, ceza alirsa emin olun mudur olacaktir. Neyin kafasindasiniz siz. Bu ulkede Adalet aramayin derken heybeye konusmuyorum. Oyle seyler var ki bu ulkede anlatmakla bitmez..
Haplandım da onun kafasındayım... Hocam kafamla ilgili nasıl bir eksikliği aksaklığı tespit ettiniz anlamış değilim. Haklı olarak yapılan her 100 şikayetin 1 tanesi dahi adaletle sonuçlansa bu bir kardır. Aksi takdirde zalimin zulmü hız alarak artacaktır. Haklı isek hakkımızı aramaktan vazgeçmemeliyiz.

giryan' Alıntı:
sancaktepe' Alıntı:
giryan' Alıntı:
Haplandım da onun kafasındayım... Hocam kafamla ilgili nasıl bir eksikliği aksaklığı tespit ettiniz anlamış değilim. Haklı olarak yapılan her 100 şikayetin 1 tanesi dahi adaletle sonuçlansa bu bir kardır. Aksi takdirde zalimin zulmü hız alarak artacaktır. Haklı isek hakkımızı aramaktan vazgeçmemeliyiz.

Peki yuzde 1 e giremezse bu arkadasin basina neler gelecek hic dusundun mu.. belki ailesinden koparilip sacma sapan bir yere surgun yiyecek... Ben ulkenin durumunu soluyorum. Sin kork felan demiyorum, baska bir cikis yolu bul diyorum. Daha az zararla atlatabilecegin bir yol. O hayalini kurdugun yuzde 1 bile yok bu ulkede..

Adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur... (Futbol yüzünden filozof olmuş bir Öğretmen)

sancaktepe' Alıntı:
giryan' Alıntı:
Hocam geçmiş olsun. Bence de bişet çıkmaz şikayetten tenhada kıstırıp ağzını burnunu dağıtıcan dayağın sendikalısı sendikasızı olmaz anca öyle adam olur bunlar.

bana en son mufettis bir tanidigim yukarda hocamin bahsettiui seyi soylemisti sahit olmasin kamera olmasin muhakkik gelir ifadeni alir gider demisti ,, en son uygulamaya koyacaktimki birilerinden duymus uygulamaya gececegimi kendi kendine akillanmisti :) teeee yillar once hey gidi delikanli cagim hey

Yazılanları okudum sayın hocalarım. Bugün birkaç arkadaş da soruşturmada müdürlere öncelik veriyorlar dedi.

Hocam mobbing psikolojik şiddet gibi konuların isyerlerinde suç unsuru sayılmasıdair cçokça calisma yapıldı böyle bir dönemde kendinize yapilanlari belgelendirebileceginiz şekilde şikayetiniz i yaparsaniz sonuç alırsınız diye düşünüyorum .Benzer şeyleri yıllardıryyaşıyoruz. Susmamayi kendimi ezdirmemeyi 7 yılın sonunda oöğrendim bence oönce bu adamın üstlerine derdiniz aanlatın bunu yaparken şikayet derdinde olmadığınızı verimli calisabilmek adına mesleki huzurunuz için derdinizi anlatmaya geldiginizi vurgulayin. Ben yapmıştım zamanında ve cok etkili oolmuştu. Bir telefon okula ve bu kadarı yetmisti. Benim karşımda aslan parçasıkesilen adam sşube müdürünün sesini duyunca kedi oldu .

nily' Alıntı:
Hocam mobbing psikolojik şiddet gibi konuların isyerlerinde suç unsuru sayılmasıdair cçokça calisma yapıldı böyle bir dönemde kendinize yapilanlari belgelendirebileceginiz şekilde şikayetiniz i yaparsaniz sonuç alırsınız diye düşünüyorum .Benzer şeyleri yıllardıryyaşıyoruz. Susmamayi kendimi ezdirmemeyi 7 yılın sonunda oöğrendim bence oönce bu adamın üstlerine derdiniz aanlatın bunu yaparken şikayet derdinde olmadığınızı verimli calisabilmek adına mesleki huzurunuz için derdinizi anlatmaya geldiginizi vurgulayin. Ben yapmıştım zamanında ve cok etkili oolmuştu. Bir telefon okula ve bu kadarı yetmisti. Benim karşımda aslan parçasıkesilen adam sşube müdürünün sesini duyunca kedi oldu .

Dikkate alacağım hocam önerinizi..

Elimde kapı gibi yazılı delillerle ve şahitlerle mobbing şikayetinde bulundum cumhuriyet savcılığına. Sendika da arkamdaydı. Kaymakamlık soruşturma izni vermedi, mahkemeye verdim onlarda vermedi, üst mahkeme de vermedi. Kaldı öyle. Yediğimiz cezayla oturduk yerimize.

nily' Alıntı:

Hangi ulkede oldu hocam bu... Turkiye dersen cok gulerim.. Ama su da var tabi, eskiden her sendikadan mudur ve sube muduru vardi ve birbirlerini sevmeyebilioardi.. peki ya simdi! Hayalperestligi birakin

sonuç alamazsın hocam. çünkü günümüzde okul müdürleri ebs li ilçe ve il yöneticileri zaten ebs li. birde bunlar o ilçenin yada ilin siyasetçileri yani akepelileriyle ilişkili. o yüzden sıkıntın artarak devam eder.
İşin gerçekten zor.

Adil düzenci ak parti iktidar oldu adalet şaha kalktı, müslümandan zarar gelmez, alnı secdeye değen adamdan korkmayın desem artık inanan olurmu?

Ülkede muhafazarlığın içine ettiler, hak yok hukuk yok, birşey desek öncede böyleydi diyorlar, öncekilere rahmet okuttular, öncekilerden farkları kalmadı.

Kimi kime şikayet edeceksin, çalanda bir yargılayanda

jandarma' Alıntı:
Hocam senin durumda olan okadar çok arkadaş var ki. Misal biri de benim. Ama davul bunlarda tokmak bunlarda. Devir bunların devri yapacak bişey yok.

Arkadaşlar benim asıl merak ettiğim bt rehber öğretmeni olarak bilgisayar bakım onarım ve tamiri gibi görevlerimiz var mı(ben yok diye biliyorum) diğer bir soru da görevimiz değilse bile müdür böyle bir görevi bize yazılı olarak sunduğunda (yine yanlış hatırlamıyorsam sicil amirinin verdiği görev kanunlara aykırı değilse yerine getirilir) ve de bu görevi yapmadığımızda suçlu durumda olan biz mi oluyoruz. Bire bir bu durumu yaşayan arkadşlar var mı. Varsa süreç nasıl işliyor. Bilgilendirirlerse seviniriz. Herkese teşekkürler...

Hocam eger okulunda akıllı tahta yoksa yanı fatıh projesı kurulu degılse sınıflardakı bılgısayarları calısır tutmak gorevımız btr olarak ancak senı asan bır durum varsa teknık servıs cagırttırabılırsın. Teknık bır konu yapamıyorum dersın olur. Ancak fatıh projesı kurulu ıse zaten akıllı tahtalarla ugrasacaksın ve bır de ıdaredekı bılgısayarlar felan.. Btr olan bunu goze alıyor zaten.Kabul de edıyor. burda bır sıkıntı yok. Sorun BTR olan arkadasların bazılarına bu tamır ıslerının yanında nobet,sınıf rehberlıgı klup felan verılmesı.. Bu olmamalı.. gelen gorevlendırme yazısında bu cok net ıfade edılıyor zaten. Nobet dahıl hıc bır goprev verılemez dıyor.. Görev tanımı da yapılıyor.Hak ararken okul ıcınde cozmek en ıyısı, cozemeyınce sakın ılceye ıle felan gıtmeyın arkadaslar.. bunları denedık bız. Sonuc sıfır. Tam tersı daha fazla sorun yasanıyo.. Gecenlerde Kod adı K.O.Z dıye bır fılm ızledım.. o fılmde gorduklerımden fazlasının bu ulkede olduguna ınanan bırıyım. fılm sanatsal anlamda bes para etmez ama ulkede donenlerı ufaktan bır gormenızı saglıyor.Fakat ıkı tarafında yanlıs taraf oldugunu farzederek ızlemek en dogrusu. Bır taraf sutten cıkmıs ak kasık gıbı gosterılıyor ama bız neyın ne oldugunu az cok bılıyoruz maalesef.

:++:
forumcu86' Alıntı:
Ben olsam, verdiği işleri yapamadım, anlamıyorum deyip savsaklardım. Sonuçta o size mahkum siz ona değil. Yapabileceğiniz bir şeyse ağırdan alın zaten belli bir süre sonra müdürde vazgeçer inatlaşmaktan. Tabi zor bir durum.

sancaktepe' Alıntı:
jandarma' Alıntı:
Hocam senin durumda olan okadar çok arkadaş var ki. Misal biri de benim. Ama davul bunlarda tokmak bunlarda. Devir bunların devri yapacak bişey yok.

Arkadaşlar benim asıl merak ettiğim bt rehber öğretmeni olarak bilgisayar bakım onarım ve tamiri gibi görevlerimiz var mı(ben yok diye biliyorum) diğer bir soru da görevimiz değilse bile müdür böyle bir görevi bize yazılı olarak sunduğunda (yine yanlış hatırlamıyorsam sicil amirinin verdiği görev kanunlara aykırı değilse yerine getirilir) ve de bu görevi yapmadığımızda suçlu durumda olan biz mi oluyoruz. Bire bir bu durumu yaşayan arkadşlar var mı. Varsa süreç nasıl işliyor. Bilgilendirirlerse seviniriz. Herkese teşekkürler...

Hocam eger okulunda akıllı tahta yoksa yanı fatıh projesı kurulu degılse sınıflardakı bılgısayarları calısır tutmak gorevımız btr olarak ancak senı asan bır durum varsa teknık servıs cagırttırabılırsın. Teknık bır konu yapamıyorum dersın olur. Ancak fatıh projesı kurulu ıse zaten akıllı tahtalarla ugrasacaksın ve bır de ıdaredekı bılgısayarlar felan.. Btr olan bunu goze alıyor zaten.Kabul de edıyor. burda bır sıkıntı yok. Sorun BTR olan arkadasların bazılarına bu tamır ıslerının yanında nobet,sınıf rehberlıgı klup felan verılmesı.. Bu olmamalı.. gelen gorevlendırme yazısında bu cok net ıfade edılıyor zaten. Nobet dahıl hıc bır goprev verılemez dıyor.. Görev tanımı da yapılıyor.Hak ararken okul ıcınde cozmek en ıyısı, cozemeyınce sakın ılceye ıle felan gıtmeyın arkadaslar.. bunları denedık bız. Sonuc sıfır. Tam tersı daha fazla sorun yasanıyo.. Gecenlerde Kod adı K.O.Z dıye bır fılm ızledım.. o fılmde gorduklerımden fazlasının bu ulkede olduguna ınanan bırıyım. fılm sanatsal anlamda bes para etmez ama ulkede donenlerı ufaktan bır gormenızı saglıyor.Fakat ıkı tarafında yanlıs taraf oldugunu farzederek ızlemek en dogrusu. Bır taraf sutten cıkmıs ak kasık gıbı gosterılıyor ama bız neyın ne oldugunu az cok bılıyoruz maalesef.

Hocam doğru söylüyorsunuz tabi ama. En ufak problemde müdür okul içinde çözmek istemedi hemen ilçeye şikayet etti. Bu arada kendi okulumda BTR değilim.b Nöbet dahil tüm işler bende.

hocam sineye çektikcee suskun durdukça suçlu durumuna düşersin
her defasında şamar oğlanı gibi azarı sen işitir soruşturmayı sen yersin
ülkemiz öyle bir halde ki kim bağırır kim küfreder kim haksızlık yaparsa onlar galip geliyor dünya adaletinde ahirette işleri zordaaaaa
onun için o sana yapıyorsa bimer'e yaz oraya yaz buraya yaz o senle uğraşıyorsa sende onunla uğraş birazda o düşünsün şahsen ben öyle yapardım
bi kaç müdürle çalıştım ona benzer
dişi gösterdin mi çok fazla yanaşmıyorlar
senin durum mazlum'a benzemiş sinirlendiğinde mazlumu getirin banaaa olmuşşşş
yapma böyle daha çok sıkıntı çekersin
kimse kimsenin ekmeğine mani olamazz hele böyle incir çekirdeğini doldurmayan sudan sebeplerleee
elinde o kadar hak var yaaa
nöbet tutma idare işlerine karışma görevlerini gösteren belgeyi koy önüne olmadı tutanak tut bunları yaptırmak için mobbing uyguluyor diye şikayet ettt bak görrrr nasıl geri basıyorrrr

Arkadaşlar ben de lisede görevlendirme btr yim kadrom ortaokulda..Kendi okulumda btr olmadığım için nöbet tutuyorum ama boş dersim olduğunda da gidiyorum..bu işin kuralı nedir kendi okulumda nöbet tutmayıp boş derslerde beklemelimiyim.

müdüre görevin olmadığını söyle ve kararlı olduğunu göster.Resmi görevlerini yerine getir gerisine karışma.Sözlerin ciddiye alınmazsa yazı olarak iste görevlerini aksi takdirde yapma.Sana haddini bildirmeye kalkarlar geri adım atma pek bi şey yapamaz zarf falan verirlerse korkma mobbing davası için delil toplamış olursun.Öğretmenlikte 7 yılım, iyi niyetli sesiz öğretmenler ezilirken, sesi çok çıkan lafı bol icraatı az öğretmenler en iyi yaklaşılanlar oluyor malesef gerçek bu hocam.Ben de bir çok arkadaşım gibi benzer şeyleri yaşadım ve zamanla iyi niyet falan kalmadı.Hizmetlilere yaptıramadıklarını bilişim öğretmenlerinden istiyorlar.İnsan kendi çabalamazsa kimse ona hakkını vermiyor kıymetini bilmiyor...

BBNET
Geri