Lpg tüketimim çok fazla -yardım-

Kodla Büyü

albeyaz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık iki ay önce 2004 model fiesta 1.4 comfort aldım
uzun yolda değerler normaldi
şehiriçinde depo sıfırlanınca doldurdum
132 km sonra kırmızı yanınca tekrar doldurdum 50 tl lik gaz aldı (petrol ofisi 2,54) (km de 38 kuruş şehir içi)
yanlış hesapladım herhalde dedim sonra 90 km daha gittikten sonra 42,5 liralık gaz alabildi araba (aynı yerden aldım gazı km de 47 kuruş şehir içi)
bende hemen atiker bayine gitti bilgisayardan birkaç ayar yaptı ve gaz filtresini değiştirdi
merak ettim sordum filtre bu kadar fark edermi dedim tam bir cevap alamadım
sizce bu ayar ve değişimden sonra tüketim değerleri düşer mi ya da şöyle sorayım bir filtre ve ayar yakıtta bu kadar fark ettirir mi ?

bir arkadaşımda çok yakıyordun egsoz ile ilgili sorun varmış katalizör değişti acaba aynı durum bende de mi var :(

hocam gerçekten cok fazla tüketim değerlerin benim lpg değerlerim 27 kuruş şehir içi( 94 tl ile 341 km)
şehir dışı ise 16-18 kuruş arası aracım 1.6 ford focus brc takılı

hyundai era 2009 BRC şehir içi km 26 kuruş. sizin ki baya fazla yakmış. yakıt düşmezse başka bir ustaya danışın hocam.

Ustalar kendi bilgisayarlarından her türlü bilgiyi görüp sorunu çözebiliyorlar.Gittiğiniz yer sorunu görüp çözdüğünü söylediyse,muhtemelen çözmüştür.

benzinde çok yakıyormu önce onu dene hocam en azından tüp sistemindemi hata olduğunu anlarsın.
değerler gerçekten çok fazla 2005 1.4 clio şuan şehiriçi 20 kuruş şehirlerarası 17 kuruş.

bir anormallik avr gerçekten.benm araç 2004 opel vectra c kasa comfort yakıtı nerdeyse 40 kuruşları buluyordu.gittim gaz ayarı yaptırdım tüpte kaçak varmış onu hallettirdim lastikleri yaz tipi aldım bujileri değiştim şimdi 27 kuruşa kadar düştü.lovato kullanıyorum sıralı.gaz litresi2,28 tldir.

Honca civic otomatik 2007 sedan

60 tl = 240 -260 km arası şehir içi yakıtı..

Son ölçüm : Bu hafta sonu..

hocam benim araçta da aynı sıkıntı vardı, auris 1.6 elegant, çok yakıyo hata yaptık galiba bu arabayı almakla derken meğerse gaz sızdırıyomuş, 35 kuruşlarda yakıyodu, filtre falan filan değişti, şuan 90-95 tl ile (shell- 2.56) 450 km yapıyorum, yani akıllı kullanırsam 20 kuruş, biraz asabi kullanırsam 23-24 kuruş yakıyo..

BBNET
Geri