EynelMefer' Alıntı:
YuLiaN' Alıntı:
hocam lpg taktırınca garantisi gitmeye bilir aldıgın servisle konus 300-400 fazla ver onlara yada anlasmalı oldukları yer varsa oryaa taktır.garanti bence önemli yoksa okadar para vermeye değermi.
garantisi gidiyormuş malesef ve hiç bir servis bakımını da yapmıyorlarmış kapalı alanda lpg den dolayı...
Servisler kadar vasıfsız ikinci bir işyeri yok bu ülkede. Servis bakımını nasıl yapmazlarmış, şimdi forum etiğine aykırı yazmak istemiyorum...
Benim aracım LPG'li hocam, garantisi ağustos 2013 te bitiyor ve LPG nedeniyle garanti dışı gibi bir durumla karşılaşmadım. Hatta garanti kapsamında birkaç işlem yaptırdım LPG taktırdıktan sonra. LPG firmaları da işlerini garantili yapıyor zaten. Yani LPG kaynaklı bir sıkıntı olursa garanti süresince problemi üstleniyorlar. LPG dışı hatalarda servis garanti kapsamında o hatayı gidermek zorunda.
Burada şöyle bir problem ortaya çıkıyor, başıma geldiği için yazıyorum: Olası bir problemde servis suçu LPGye, LPG firması da servise havale edebiliyor. Aracımı daha 3 gün önce standart 10bin bakımı için başka bir ilde bulunan ve daha önce de defalarca bakım için gittiğim servise gönderdim kardeşimle. Gün içerisinde bakımını tamamlayıp aracı çıkarmışlar. Aracım 100 km sonra daha eve varamadan yolda hararet yapmış. Her ne hikmetse araç hararet seviyesi yükselince gaz kesmiş ve kardeşim gaza bastığı halde bir daha gaz yememiş araç. Kenara çekince farketmiş hararet göstergesinin yükseldiğini. Neyse servisi aradık durumu anlattık. Çekici gönderelim aracı alalım tekrar dediler. Masrafları kim karşılayacak dedim, sorun bizim yaptığımız bakımdan kaynaklı ise karşılarız ama değilse siz karşılarsınız dedi. Aracımın garantisi devam ediyor, üstelik bakımdan yeni çıktı. Hiçbir sorunu olmayan araç hararet yapıyor nasıl olur da benden kaynaklı olabilir dediğimde adam aracınızda LPG vardı yakıt sisteminden kaynaklı olabilir dedi hemen. Bu işte uzman olmaya gerek yok, ehliyetini hakkını vererek almış birisi bile aracın hararet yapmasının soğutma sisteminden kaynaklı olduğunu bilir. Aracımdaki LPG garantisi de devam ediyor, LPG taktırdığım yeri aradım hemen, durumu anlattım. Adam atladı geldi hemen. Hocam detaylı anlatmanıza gerek bile yok ben sizi anlıyorum bu tip problemlerle çok sık karşılaşıyoruz dedi LPG ustası. Meğer servisler olası problemlerde garanti kapsamında olmaması için hemen LPG ye atıyorlarmış suçu. Arıza ne olursa olsun suçlu LPG... Velhasıl LPG ustaısnın gelmesiyle problei sıfır masraf ile 5 dakikada hallettik. Sorun neymiş derseniz, kendini beğenmiş ukala hadsiz servis, aracın radyatör kapağını yarım kapatmış. Bilenler bilir, o kapak iki kademelidir, bizim servis birinci kademede bırakmış kapağı. Yolda suyu ata ata gelmiş araç ve 100 km sonra su bitmiş haliyle. Allahtan araç zamanında gaz kesmiş de motorda bir sıkıntı yok. Yoksa ben o servisin .... Aradım, durum buymuş sizin yapacağınız işin... diye konuştum, özür dileriz efendim haklısınız vs vs vs....
Yani hocam aracınız varsa; devlet milyon yerden soyuyo, servis milyar yerden soyuyo... Biraz, hatta çokça çirkef olmak lazım serviste.