lpg kiti?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
2002 1.2 benzinli bir corsam var. Çok yakıyor hemde haddinden fazla. Sordum soruşturdum emsalleri de aynı yakıyormuş. Lpg kiti taktırmayı düşünüyordum su sıralı olanlardan. Arkadaşın biri bunlara sıralı olmaz bunlar karbiratörlü dedi. acaba bunun hakkında bilginiz var mı? Taktırmayı tavsiye eder misiniz?

hocam arabanız eger enjeksiyonlu değilde karbiratorlu ise sıralı sistem Lpg takılamaz. Onun yerıne eski sistem lpg lerden taktırabilrsiniz

emin değilim tabi. anlamam o kadar. ama arkadaş dedi bunlar karbüratörlü die. 1.2 club diye geçiyo ruhsatta arabanın modeli

ilginçççç.

hem 1.2 olup çok yakması ilginç.

hem opel olup çok yakması ilginç.

hem de karbüratörlü denmesi ilginç.

bence iyi bir araştırın arabanızı.

2002 model aracın karbüratörlü olduğunu zannetmiyorum. tabi en iyisi bir servise sormak. küçük motorlu araçlar az yakar derler ama kesinlikle yanlış. dur-kalklarda fazla yakar. birde şehirdışı yollarda 90-100'ü geçmemek gerekir. bu araçla yakıt tasarrufu yapabilmek için sabit hızda gitmeniz lazım. yoksa gereken gücü üretebilmek için benzine yüklenir.

hocam aracınız kesinlikle enjeksiyonlu. sıralı sistem montajı yaptırırsanız kafanız ağrımaz (normal sisteme göre).

tek nokta enjeksiyonlarda (karbüratörden enjeksiyon diyede geçebiliyo literatürde) yakıt ,herbir silindire sıra ile değil,karbüratör benzeri ,hava ile yakıtın karıştığı bir emiş manifolduna tek bir noktadan püskürtülüp silindirlere alınıyor.
bu tip bir motora sıralı LPG bağlanamıyor.

sanmıyorum karbüratorlu olsun bence de enjeksiyonludur abanız, sıralı taktırabilirsiniz.

fakat taktırmadan iyi arastırma yapın derim.

teşekkürler arkadaşlar. bende alırken az yakar die aldım fazla araştırmadan ama küçük motorlu araçlar özelllikle şehir içinde çok fazla yakıyor. 1.6 sıralı sistem astranın iki katı kadar desem anlarsınız heralde. arabayı değiştirmektense sıralı(eğer takılıyorsa)sistem bir lpg kiti taktırmayı düşünüyorum. zaten onlar çekişten de düşürmüyor. dediğiniz gibi servis gibi bir yere sorsam ii olacak

arabanızda sorun var, baskı balata, fren ayarları, rot ayarına baktırın. astranın 2 katı yakması zor...

Bende 1,25 Hyundai i20 var. 1248 cc motor. 2010 model. sıralı sistem brc var. şehir dışında 28 lt lpg ile 410-420 arası şehir içi ise 28 lt lpg ile 300-320 arası gidiyor.

Hocam bende de 1.2 motorlu arac var bence yanlısınız var sehir içinde daha az yakması lazım,

ayrıca astranın 2 katı kadar(tüplü bile olsa) yakması cok zor.

arkadaşlar size fazla gelmeyebilir. 2 katı dediysem biraz abartmış da olabilirim :) ama sıralı sistem lpg ile % 40 tasarruf etmek varken ayda 300 milyon vermek istemiyorum.

Kesinlikle katılıyorum LPG taktırın yada dizel araca geçin.

Benzinli araç kullanmak hakkaten baya farkı var.
benim araç şehir içi-dışı ortalama 20 kuruş/km yakıyor arkadaşın benzinli aracaı 30 kuruş/km yakıyor.

1000 km de 10 lira 10.000 km yaparsak 100 lira fark yapar arabayı sık kullanmıyorsanız yılda yapılır bu kadar km.
benim araç için yılık vergisini kazandırıyor demektir.

ama aklımda dizel araba var tabii.
Biraz daha para biriktirdiğimde.

araba aldınmıydı kesinlikle 1.6 ve 2.0 motor arası alacaksın. 1.4 bi nebze ama en ideali 1.6.

benim araba uçak motoru gibi 2.0 ve sıralı tüplü maşşallahı var geçen tüp ayarı yaptırdım şehir içi -dışı kullanıma göre 16-20 kuruş arası yakıyor süper memnunum..

craxx' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum LPG taktırın yada dizel araca geçin.

Benzinli araç kullanmak hakkaten baya farkı var.
benim araç şehir içi-dışı ortalama 20 kuruş/km yakıyor arkadaşın benzinli aracaı 30 kuruş/km yakıyor.

1000 km de 10 lira 10.000 km yaparsak 100 lira fark yapar arabayı sık kullanmıyorsanız yılda yapılır bu kadar km.
benim araç için yılık vergisini kazandırıyor demektir.

ama aklımda dizel araba var tabii.
Biraz daha para biriktirdiğimde.

bu hesapta bi hata var hocam yanlış anlamadıysam.

km de 10 kuruş kar ediyoruz.
10 km de 1lira yapar.
100 km de 100 lira
10000 km de 1000 lira yapar.

yuani 1 sıfır eksik koymuşunuz :D

1.4 honda civic sedan var lpg li

uzun yolda 11 kuruş yakıyor. Şehir içi 14 kuruş yakıyor.

not: Değerler ankara gaz fiyatlarına göredir. 1lt otogaz= 1.61 tl

mriza' Alıntı:
hatay da 1.60 lık lpg arabayı bozuyor :)

hatayda fiyatlar ne aralıkta ?

ankarada ben milangazdan alıyorum 1.61 en pahalısı ise aygaz 1.78

milangazdan alınca 22 litre depoyla en az 300 km yol yapıyorum.
bir kere pahalı gaz alayım dedim aygaz aldım 250 km de bitti gaz.

hocam bende de corsa 1.4 2001 comfort modeli var..
yeni taktırdım sıralı sistem zavolli çok memlunum %40 karım var uzun yolda 0.15-0.16 kuruş yakıyor (Lpg litre fiyatı:2.05TL)
sizin aracın çok yakmasının nedeni corsalar ne kadar küçük gözüksede kasaları ağır kasa ağır motor küçük olunca otomatikman yakıt artıyor..
Daha aracınıza binmeye devam edecekseniz lpg kesin taktırın..

lpg taktırırken kit markası kadar hatta belkide daha önemli olan taktırdığınız yerdeki ustanın işçiliği ve tecrübesidir. piyasada çok farklı kitler bulunmaktadır. hangisini seçersiniz size kalmış ama kurumsallaşmış mı ve yaygın bayii ağı var mı daha önce taktırmış olanların fikirleri nelerdir bunlara dikkat edin.. ayrıca aracı hangi amaçla ve ne kadar kullandığınız da amorti ve fayda yönünden değerlendirilmesi gereken hususlar... ben 2000 model corsa 1.4 gls klimalı arabama zavoli kit taktırdım ve 27 000 km dir sorunsuz kullanmaktayım.. bir arkadaşımda brc taktırmıştı benle yakın zamanda onunda şikayet ettiğini duymadım.. her 10 000 km de 50 lira veriyorum gaz filtresini değiştirip enjektörlerimi temizleyerek tekrar ayar yapıyorlar....yazılımı güncelliyorlar... bildiğim kadarıyla 1.2 corsalarada özelliklede 2000 üstü modellerde karbüratör yoktur... :!:

azaz' Alıntı:
mriza' Alıntı:
hatay da 1.60 lık lpg arabayı bozuyor :)

hatayda fiyatlar ne aralıkta ?

ankarada ben milangazdan alıyorum 1.61 en pahalısı ise aygaz 1.78

milangazdan alınca 22 litre depoyla en az 300 km yol yapıyorum.
bir kere pahalı gaz alayım dedim aygaz aldım 250 km de bitti gaz.

hatay da da 1.80 2.00 arası sanırım birkaç yerde 1.64'e varda onlarda arabayı bozuyor

bu son zamlardan sonra km de 200 krş yakıyor benım 1.6 golf :S sizlerin 11 kuruş, 16 kuruşları görünce şaşırdım açıkcası..bu kadarmı fark olur..ayrıca 1,6 liradan lpg nerede var burada hep 2 tl üstü

arkadaşlar bendede palio 1.2 var..şehir içi ortalama 250 kuruş yakıyor..bende taktırmayı düşünüyorum ama ustalar gerek yok dedi..orjinalliğini bozdurma dedi...170-180 kuruş yakar dedi lpgli..

zerrax' Alıntı:
arkadaşlar bendede palio 1.2 var..şehir içi ortalama 250 kuruş yakıyor..bende taktırmayı düşünüyorum ama ustalar gerek yok dedi..orjinalliğini bozdurma dedi...170-180 kuruş yakar dedi lpgli..

Hocam cok biniyorsan taktır bence, bende de siena var 1.2

fakat bu işte kesinlikle malzemeden cok takacak usta onemli.

BBNET
Geri