Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
lpg deposu öncekine göre daha fazla gaz aldı acaba neden?
her zaman aldığım yerden konya meram otogazdan aldım aynı yerden almama rağmen önceleri 40 lt aldığı zaman doluyordu şimdi biraz da zorlamayla 45 lt ile doldu
lpg tankınız kaç litrelik hocam.
normalde lpg tankının yüzde 80 dolması gerekir ama bazen bu %80 üzerine çıkıyor.
benim de başıma geldi bir kaç kez. istasyonun gaz basınçından sanırım.
hocam pompanın basıncı farklıdır. bazı pompalar yüksek basınçlı dolum yapabiliyor. benim de çok defa başıma geldi ama hesaplarıma göre genelde ne kadar fazla basılırsa o kadar km fazla gidiyor.
bu tür dolum yapıldıktan sonra yani depoda yüzde80'den fazla gaz olduğu zaman, -güvenlik önlemi olarak mı yoksa bir arıza olarak mı bilemiyorum- bazen lpg sistemi gazın motora akışını kesebiliyor yani depodan gazı vermiyor. Yani bu tür bir dolumdan sonra arabanız gazda çalışmayabilir. böyle bir durumda çözüm sanayide elbet.
Benzin istasyonları tanklarını yeni doldurduklarında normal basınçtan daha yüksek bir basınca sahip oluyor dolayısıyla aracınıza daha fazla bir basınçla LPG dolduruyor. Bu yüksek basınçtan aracınız normal değerinin üzerinde LPG almış oluyor.
o da birşey mi?
Yer bolu otobanı.Tesise girdim.Dinlendik.Tekerlere bakarken deponun lgp kaçırdığını farkettim.Az birşey ama sürekli.Boşaltamayız.Usta yok.Sonra Allah ne verdiyse bas gaza.Amaç depoyu bitirmek.O anda en bir kıvılcım ile havaya uçmam an meselesi.Allaha şükür gazı bitirdim.Boluda depoya bakıldı.
Eğer 2 lt den daha fazla gaz basarlarsa o istasyondan bir daha almıyorum.
Ne kadarda gece-gündüz, soğuk-sıcak ta olsa o basıncı, şu basıncı da olsa adamlar resmen hile yapıyor...