yakuphan' Alıntı:
Okullara gönderilen bir yazı görmüştüm (bize gelmedi, nette bir yerlerde görmüştüm) eğer internetten hattı olarak MEB'in bağlantısı kullanılıyorsa, TTNET bu işi kendi sunucusunda yapıyormuş ancak ilave olarak alınan için bu işi yapmak gerekiyormuş şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Piyasa bu işi yapan gömülü sistemler var, bu sistemler aslında basit bilgisayarlar. Modem ile switch arasına koyuyorsunuz böylece tüm çıkışlar cihaz üzerinden yapıldığından loglama yapabiliyorsunuz. Cihazların çoğunda da Cemal hocamın bahsettiği pfsense isimli linux türevi bir firewall kullanılıyor.
Cihaz almak yerine eski ve kullanılmayan bir bilgisayara çift ethernet kartı takıp, pfsense kurup yapılandırarak da kendiniz yapabilirsiniz. Nette pfsense ile ilgili biraz bilgi var.
İyi de Yakup Hocam , TTnet MAC adreslerini bilmez ki.
Şöyle bir örnek vereyim 5651 ile başınıza gelecek , mesela okulda biri
http://www.kamudanhaber.com sitesine girdi ve bir habere yorum yazdı yorumda da bakana hakaret etti. Eğer savcı ıp isterse kamudanhaber okulu ıp adresini verir. Eee o ıp hangi bilgisayarın ??? Ve okul müdürü bir loglama sistemi kurmadığı için bu işten sorumlu olur

Çokça dedim 5651 den başınıza bir iş gelecek ancak o zaman anlarsınız ya da müdürünüz anlar.