Localhostda çalışıyor, internette çalışmıyor ( veritabanı)?

Kodla Büyü

mgkmgk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar DreamWeaver ile görsel olarak bir veritabanı uygulaması yaptım (kayıt ekle, listele vb...) Localhost da çalışıyor, hostta gönderdim, gerekli okuma ve yazma izinlerinide verdim. Ama hostta çalışmıyor, forumlarda baktım bu sorun çok kişinin başına gelmiş, ancak çözümünü bulamadım, böyle bir durum yaşayıp da sorunu çözen var mı?

Hocam veritabını dosyasına yazma izni hatası olabilir. Benim de başıma gelmişti. Deneme amaçlı tüm izinleri verin. Hatayı buraya yazarsanız daha net bir şey söyleyebiliriz.

Hata kodu 500

En olası nedenler:
•Web sitesine bakım yapılıyor.
•Web sitesinde programlama hatası var.

Deneyebilecekleriniz:
Sayfayı yenileyin.

Önceki sayfaya geri git.

Ek bilgi

Bu hata (HTTP 500 İç Sunucu Hatası), ziyaret etmekte olduğunuz web sitesinde, web sayfasının görüntülenmesini engelleyen bir sunucu sorunu olduğu anlamına gelir.

HTTP hatalarıyla ilgili daha fazla bilgi için Yardım'a bakın.

Site yönetim panelinde Custom Error Documents'i iptal edin. Hata kodu çıkacaktır. O zaman daha çabuk çözersiniz.

Özgür Hoca' Alıntı:
Site yönetim panelinde Custom Error Documents'i iptal edin. Hata kodu çıkacaktır. O zaman daha çabuk çözersiniz.
Hocam site panelinde böyle bir seçenek bulamadım :(

Baktım. Plesk panel kullanıyorlarmış. Hocam yönetim paneline girince orada Web Hosting Settings var ona tıklayın. Ordaki ayarlardan biri Custom Error Documents. Onun önündeki işareti kaldırıp hatalı sayfayı tekrar açın. Hata kodunu oraya yazacaktır.

Özgür Hoca' Alıntı:
Baktım. Plesk panel kullanıyorlarmış. Hocam yönetim paneline girince orada Web Hosting Settings var ona tıklayın. Ordaki ayarlardan biri Custom Error Documents. Onun önündeki işareti kaldırıp hatalı sayfayı tekrar açın. Hata kodunu oraya yazacaktır.

Hocam custom error zaten işaretsizdi, bende işaretledim denedim, aşağıdaki sayfa çıktı.

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator to inform of the time the error occurred and of anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

--------------------------------------------------------------------------------

Web Server at bilisimcininyeri.com

Tekrar işareti kaldırdım, denedim bu seferde aşağıdaki sonuç çıktı

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified

/liste.asp, line 9

Demek ki siz localde veritabanına DSN kullanarak bağlanmışsınız. Haliyle sunucuda bu ayar olmadığı için veritabanına bağlanamıyorsunuz. Şuna benzer bi kodu veritabanına bağlandığınız dosya(lar)a eklemeniz gerekir:
Kod:
set baglanti = Server.CreateObject("adodb.connection")
Db = "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; dbq=" & server.mappath("db/veritabani.mdb")
baglanti.open Db
Kendinize göre değiştirin ve sonra bu kodu önce lokalde deneyin. Sorun yoksa yüklersiniz.

BBNET
Geri