localhost olmuyor ne yazmalıyım

Kodla Büyü

troypc01

Site Gezgini
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var phpbb yi filezila ile gönderdim kur dedim local host yazıyorum olmuyor oraya ne yazmam gerek bilen varsa avil söylesin arkadaşlar

nereye gönderdim hocam
siteye gönderdiysen sitenina dresini yazacaksın
kendi bilgisayarında ise localhost yazacaksın

Şimdi kardeş phpbb3 diye bi dosya vardı filezilayla aldıgım hosta gönderdim şimdi oraya localhost yazın diyor ama anlamadım

sdagfa.jpg

Buyrun yardım edecek varmı :?:

DOSYALARI WWW DIYE BIR KASOR OLUYO ONA ATTIN MI? EXPLORER DA DENE BIRDE ONDA OLUYORMU. BENDE EXPLORERDA HTTP://LOCALHOST YAZIYORUM GIRYO...OLMUYOSA KURULUMU BASTAN YAPMAYI DENEYIN HOCAM...

Sayın hocam,
Normalde localhost'un işe yaraması gerekiyordu. Ancak bazı sunucularda localhost yerine sunucunun IP adresi kullanılabilinmektedir.
En doğrusu hosting firmanızla iletişime geçip, yardım isteyin.
Sitenizin yönetim panelinden PHPMyAdmin'e girdiğinizde scriptin ana penceresinde sunucunun adını/IP numarasını bulabilirsiniz.

hocam 2 farklı şeyden bahsediyorsun.
LOCALHOST... herhangi bir scripti asp yada php kullanarak KENDİ BİLGİSAYARINDA denemek istediğinde erişmen gereken yoldur
.
senin istediğin ise dosyaları internete attığın zaman internet üzerinden işlem yapmak. phpbb kurulumu yaparken sana VERİ TABANI YOLU sorar ve bu yerel bilgisayar kurulumunda yada php destekli bir çok sonucuda LOCALHOST tur. fakat bazı sunucularda bu adres localhost yerine MYSQL veritabanının tutulduğu SUNUCU ADRESİ dir. bu sunucu adresi de senin kontrol panelinde belirtilir yada sana mail ile gelen hesap detaylarında mysql sunucu adresi olarak geçer. eğer bunu bilmiyorsun hosting aldığın firmadan öğrenebilirsin
.
hala çözülmezse yarın daha fazla yardımcı olabilirim

hocam orada yazman gereken sitenin mysql adresi, normalde oraya localhost yazılır, ama daha önce mysql de phpbb3 için bir veritabanı oluşturman lazım. Veritabanı kullanıcı adı ve şifresini de ayarladıktan sonra o bölüme sunucu adresi, veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifresini yazmanız gerekiyor. Bunları yazdıktan sonra çalışacaktır.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
hocam 2 farklı şeyden bahsediyorsun.
LOCALHOST... herhangi bir scripti asp yada php kullanarak KENDİ BİLGİSAYARINDA denemek istediğinde erişmen gereken yoldur
.
senin istediğin ise dosyaları internete attığın zaman internet üzerinden işlem yapmak. phpbb kurulumu yaparken sana VERİ TABANI YOLU sorar ve bu yerel bilgisayar kurulumunda yada php destekli bir çok sonucuda LOCALHOST tur. fakat bazı sunucularda bu adres localhost yerine MYSQL veritabanının tutulduğu SUNUCU ADRESİ dir. bu sunucu adresi de senin kontrol panelinde belirtilir yada sana mail ile gelen hesap detaylarında mysql sunucu adresi olarak geçer. eğer bunu bilmiyorsun hosting aldığın firmadan öğrenebilirsin
.
hala çözülmezse yarın daha fazla yardımcı olabilirim
:+1:

BBNET
Geri