Liselerde Sınıfta Kalma Kalkıyor..

Kodla Büyü

aslan0706

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,207
Sınıfta kalma kalkıyor liseliler mutlu, eğitmenler şikayetçi

Liselilere müjde. Sınıfta kalma tarih oluyor. Ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflarda sınıfta tekrarı artık ortadan kalkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tek ders veya iki dersten sınıfta kalan öğrenci sayısındaki artışı görünce duruma el atmaya karar verdi.
Yapılacak düzenlemeye göre, 2.5 not ortalamasını yakalayan öğrenci bir üst sınıfa geçebilecek. Bir önceki yıldan dersleri kalan öğrenci bir üst sınıfa geçtiğinde başarısız olduğu dersi borçlu olarak vermeye çalışacak. Böylece lise öğrencisi kaldığı ders yüzünden geçtiği dersleri yeniden görmek zorunda kalmayacak. Sadece kaldığı dersleri alttan almış olacak. Bakanlık, lise son sınıfta olduğu halde hala alttan dersi olan öğrenci için kurtarma sınavı da planlıyor. Öğrenci bu sınavda da başarılı olamazsa veremediği dersten sınıfta kalmış sayılacak. Projenin ise 2012- 2013 eğitim öğretim yılında geçerlilik kazanması bekleniyor.
Liseliler durumdan memnun. Ama eğitimciler şikayetci. Eğitmenler bu düzenlemenin okullardaki kaliteyi ve üniversite sınavındaki başarı oranını düşüreceği görüşünde. İşte, eğitimcilere göre yapılacak düzenlemenin doğacak etkileri.

http://www.kamudanhaber.com/egitim/lise ... 95609.html
 

Ekli dosyalar

  • pes.jpg
    pes.jpg
    80.9 KB · Görüntüleme: 2,165
oldu olacak öğrenciler okulada gelmesin, öğretmenler evlere motorsiklet ile diploma servisi yapan elemanlar haline gelsin.

Ayrıca bu ne zamandan kalma haber, 2010-2011 eğitim öğretim yılında başlaması planlanıyor diyor.
 
Meslek liselerinde şu an zaten öyle değil miydi? 6 ay görevlendirme çalıştım ve alttan veritabanları dersini alan öğrencim vardı.
 
Ülkenin eğitim sistemiyle bu kadarda oynanmaz nasıl bir eğitim politikası var bu ülkenin anlam veremiyorum.
 
Sanki şu an kalma var mıki kalkıyor deniliyor? Anlamış değilim! Şu an ki sistemimizde zaten kalmak geçmekten daha zor...
 
mkutlukyildirim' Alıntı:
opian' Alıntı:
Meslek liselerinde şu an zaten öyle değil miydi? 6 ay görevlendirme çalıştım ve alttan veritabanları dersini alan öğrencim vardı.

öyle bir uygulama henüz yok hocam, sınıf tekrarı yapıyorlar öğrenciler

Nasıl yok yahu? Basbayağı var. Bu sene haziranda mezun olacak öğrencim 10.sınıfın dersini ikinci dönem başındaki sorumluluk sınavında yeni verdi..
 
zaten mevcut sistem su anda böle 2.5 ortalamyı yakalyan bi üst sınıfa geçiyor........Malumu ilan değişen bişi yok yani..bu haberde öğretmenleri 3 hafta eğitime alcaz gibi bişi zaten öleydi 1 temmuzda çıkıyorduk tatile...Sanki yeni bişi gibi ver gazı gitsin...
 
mkutlukyildirim' Alıntı:
opian' Alıntı:
Meslek liselerinde şu an zaten öyle değil miydi? 6 ay görevlendirme çalıştım ve alttan veritabanları dersini alan öğrencim vardı.

öyle bir uygulama henüz yok hocam, sınıf tekrarı yapıyorlar öğrenciler
Meslek lisesindeyim, evet böyle bir uygulama zaten VAR! Öğrenciler eğitim-öğretim yılının başında, arasında ve sonunda kurtarma ve yükseltme sınavlarına giriyorlar. Mevcut uygulamada kurtarma sınavlarından sonra 5 dersten yukarı zayıfı olursa ancak o zaman sınıf tekrarına kalıyor öğrenciler. Örneğin 10 saatlik bölüm dersi olan NTP (eskilerin Görsel Programlaması) dersinde öğrenci yaz tatilinde geçerim nasılsa deyip ya o günlerde okula gelmiyor (devamsızlık olayını zaten biliyorsunuz) ya da gözü açık derste uyuyor. Not ortalaması 2,5 olursa zorunlu dersler hariç öğrenci zaten bir üst sınıfa geçiyor, zorunlu dersleri de dediğim gibi ara sınavlarda vermeye çalışıyor. Üniversitelerdeki uygulama gibi.
Ayrıca ilköğretimlerde de görev yapmış biri olarak, bir arkadaşın davetine karşılık ben kendisini meslek liselerinde öğretmenlik yapmaya davet ediyorum. Arkadaş şaka yapmış sanırım. Ben 10 kilo aldım ilköğretimde çalışırken, şimdi ise o kiloları veriyorum :)
Şaka bir yana, her ilin, ilçenin, kasabanın, köyün şartları birbirinden farklıdır üstelik her bir insan da birbirinden farklıdır. Memleketimizin her bir köşesinde işini hakkıyla yapmaya çalışan tüm meslektaşlarıma saygılar ve selamlar.
 
hocam haberin orjinal http://www.memurlar.biz/haber/liselerde ... 00762.html
sitesinde ve 2010 - 2011 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçecek diyor. saçma sapan bir haber çünkü şuan ki uygulama zaten böyle.
ortalaması 2,50 olan öğrenci 5 zayıfı olsa bile sınıfını geçiyor. ayrıca sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavlarında sınıf geçme imkanı veriliyor. üstelik bu sınavlar eylül-şubat ve haziran olma üzere yılda 3 defa yapılıyor. araştırılmadan yapılmış saçma sapan bir haber.
 
kalmayı kaldırsınlar, eğitimi zorunlu hale getirsinler. sonra seviye niye düşüyor? suç kesin öğretmenlerindir desinler.

sabır :verymad:
 
"Şah" dık "Şahbaz" oluruz işte, ilköğretimlerdeki seviye resmen yerlerde 8. sınıf öğrencileri arasında heceleye heceleye zar zor okuyanlar var, ama kağıt üzerinde eğitim seviyesi yükseliyor
 
En iyisi hepsine verin direk 5. Siz mutlu. Öğrenciler mutlu. MEB mutlu. Aileler mutlu. Medya mutlu... :puhaha:
 
Arkadaşlar bu yorumları yazanlar sanırım ilköğretimde çalışıyor.. Çünkü liselerde durum zaten bu.. Meslek lisesinde çalışıyorum 12.sınıfta 9.sınıf dersini alttan alan öğrencilerimiz var.. Ortalama 2,5 değilse kalır 2,5 ve üstü ise sorumlu dersleriyle birlikte sınıf geçer..
Yani yenilik menilik yok rahat olun :)
 
Geri
Üst