Liseler icin devamsizlik girisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adadeniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar merhaba
Duz liselerde e-okula DEVAMSİZLİK GİRİSİ icin bir program veya script var mi?

Daha once kitap girme ve davranis notu girme vardi. Guzeldi kullaniyorum ioo da.

Gecen kitapgirisi programinin devamsizlik icin degistirilmis halini buldum artik o ioo icinmiydi neydi bilmiyorum ama zirt pirt hata verdi kullanamadim.

hocam bi arkadaşla ben bi program hazırladık. program e-okula bağlanıp listeleri veritabanına alıyor. sonra devamsızlık kayıtları giriliyor. e-okula bağlanıp devamsızlıklar toplu olarak kaydediliyor. sonra istenirse devamsızlıklar velilere mesj atılılıyor.

ya bu işler için neden program aranıyor onu çok merak ediyorum...
kardeşim fazladan bir kaç tıklama yapıverin ne olacak...

saidtr' Alıntı:
ya bu işler için neden program aranıyor onu çok merak ediyorum...
kardeşim fazladan bir kaç tıklama yapıverin ne olacak...

Hocam bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştırmak için vardır. Bu zamanda vakit herşeyden kıymetli...

Arkadasim 34 subenin oldugu bir okuldan bahsediyorum. Herbirinden 1 kisi gelmese senin tabirinler 34 tik. Kolaylastirma varken niye uzun yol secelim

comtea' Alıntı:
hocam bi arkadaşla ben bi program hazırladık. program e-okula bağlanıp listeleri veritabanına alıyor. sonra devamsızlık kayıtları giriliyor. e-okula bağlanıp devamsızlıklar toplu olarak kaydediliyor. sonra istenirse devamsızlıklar velilere mesj atılılıyor.
Nu hakkinda biraz detay verebilirmisin? Yada bir adim orye gidip programi paylasabilir misin?

cyln' Alıntı:
comtea' Alıntı:
Nu hakkinda biraz detay verebilirmisin? Yada bir adim orye gidip programi paylasabilir misin?

hocam meb bir açıklama yayınladı. belki duymuşsunuzdur. özeti şu

" Her ne şekilde olursa olsun e-Okul’ a değişik programlar aracılığı ile bilgi aktarmak, başka bir programdan e-Okul sistemine bilgi almak kesinlikle yasaktır."

Bu yüzden paylaşmayı uygun bulmuyorum ama özelden atabilirim. Program özetle programda e-okula kullanıcı adı ve şifrenizle giriyorsunuz. öğrenci işleri kısmında öğrencileri veritabanına atıyoruz. sonra devamszıklık bölümüne gelip her öğrenci için numarasını yazıp entera bastığımızda bir listeye bütün devamszıklları topluyoruz. sonra e-okulda devamsızlık bölümüne gelip aktar dediğimizde bütün devamszıkları sırayla e-okula kaydediyor. hatta istenirse velilere mesaj bile atıyor. meb in açıklaması nedeniyle programa şu özellikte eklendi. excele devamszıkları liste halinde yazıyorsunuz. isterseniz veritabanından değilde excel den de alabiliyorsunuz.

Hursoft Okul Devamsızlık Programı (Parmak izi - Kartlı - Turnike Geçiş Sistemli )
www.hursoft.com.tr
03124411420

Hursoft Okul Programı (Parmak izi - Kartlı - Turnike Geçiş Sistemli ) ile Öğrenci okula geç kalmışsa Hursoft Öğrenci Parmak İzi Devamsızlık Programı, veliye durumu bildiren bir mesaj gönderiyor. Okul yönetimleri bu sistemle devamsızlık sorununu çözüyor.

'Okula gidiyorum' diyerek evden çıkan bazı öğrenciler okul yerine farklı yerlere giderek boşa vakit geçirebiliyor. Bu durum hem okul yöneticilerini hem de velileri zorluyor. Okulun girişine kurulan parmak izli sistem sayesinde öğrencilerin geç gelme alışkanlığı neredeyse yok denecek kadar azalıyor. "Alışkanlık haline gelen okula geç gelme durumu ortadan kalkıyor. Çocuklar okula geç geldiğinde 'Aileme nasıl hesap veririm?' düşüncesi ile bu alışkanlıklarından vazgeçti.

Sistemi kullanan okul müdürleri, Okul'da devamsızlık yüzünden kalan bir öğrenci bile olmadı." diyor. . Öte yandan Hursoft Öğrenci Parmak İzi Devamsızlık Programı ile , diğer okulların öğrencilerinin bu okula girişine de izin vermiyor. Bu nedenle öğrenci kavgaları gözle görülür biçimde azaltır.

Okula girmek isteyen kişiler ise kapıdaki güvenlik görevlisine kimliğini bırakarak okula girebiliyor. Devamsızlık oranını yüzde 30 azaltan Hursoft Öğrenci Parmak İzi Devamsızlık Programından hem veliler hem de öğretmenler memnun. Öğrenci velileri, "Çocuğumu okula gönderirken artık gönlüm daha rahat. Çocuğum okula geç gittiğinde, gelen uyarı mesajı sayesinde çocuğumu uzaktan takip edebiliyorum. programdan oldukça memnunum." diyor.

BBNET
Geri