Lisede devamsızlık girişi yapılmaması

Kodla Büyü

xyz3d

Üye
Lisede günlük 8 saat ders var. Benim dersim 2 saat. Öğrenci dersime girmiyor, ben yok yazıyorum. Fakat idare devamsızlık günlük olarak 3 ders saatini geçmediği için yok yazmıyor. Yönetmelikte böyle olduğunu söylüyor. Fakat ben ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde böyle bir madde göremedim. Devamsızlık yazılmadığını görünce, gelmeyen öğrenci sayısı arttı. Dersim son 2 saat.. Yönetmelikte ilk ders saatine 5 defa geç kalırsa yarım gün yok yazılır. Günün 2/3 inden fazla ( bizde 5.33 ders saati )saatte yoksa tam gün, diğer durumlarda yarım gün yok yazılır diyor.

Benim göremediğim, bilmediğim bir madde mi var?

Hocam sen yok yaz. İşlemezse idare ve Allah korusun çocuğa birşey olursa onlar düşünsün.

Ben bunu sürekli yapan olursa o yoklama fişinin fotoğrafını da çekiyorum. Ne olur ne olmaz diye.

Peki yönetmeliğe göre yok yazmama hakkı var mı hocam? Benim okuduğum maddelere göre yarım gün yok yazılmalı. Yoksa gerçekten 3 saati geçmediği için yazılmıyorsa öğrencileri okulda tutamayız..

Okul idaresi bunu çoğu kişinin bilmediğini de söylüyor.. Bende doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum. Bizim idarenin yanlış iş yaptığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Peki yönetmeliğe göre yok yazmama hakkı var mı hocam? Benim okuduğum maddelere göre yarım gün yok yazılmalı. Yoksa gerçekten 3 saati geçmediği için yazılmıyorsa öğrencileri okulda tutamayız..

Okul idaresi bunu çoğu kişinin bilmediğini de söylüyor.. Bende araştırma içine girdim.
Öyle bir şey yok hocam. Onu kendileri uydurmuş. Biz meb öğretmen uygulaması üzerinden yoklama alıyoruz. Fişe de işliyoruz.yoklamayı uygulamaya Ders bazlı işliyoruz. İdare de günün sonunda onaylıyor sisteme o şekilde işleniyor. Hangi ders var veya yok belli.

Okul idaresi bunu çoğu kişinin bilmediğini de söylüyor.. Bende doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum. Bizim idarenin yanlış iş yaptığını düşünüyorum.
Normal şartlarda yok ama onlara göre varsa yapsınlar. Birşey olursa onların sorunu hocam.

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Doğrusunu öğrenmiş oldum. İdarecime söyledim, o da kabul etti. Bundan sonra yok yazacağını söyledi. İnşallah sözünde durur.

yıllar önce hatırlayanlar vardır şeflik 4+4 en fazla 8 yıl yapılabiliyordu. sonrasında bu madde kaldırıldı ve şu anki hali ile aynı olan yıl sınırı yok şeklini aldı. bundan 3-4 yıl önce(yıl sınırı kaldırıldıktan sonra) bizim müdür aramızdan bir şefe yazı tebliği etti "8 yıllık şeflik süreniz doldu, teşekkür ederiz" diye. dedik hoooop noluyo. sonrasında ezildi büzüldü tabii. idarecilerin bana göre en önemli işlerinden biri olan yönetmeliklere hakim olmak ama gel gelelim durum bu.

ilksms
Geri