Lise Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Yeni Öğretim Programına Göre İçerik

Kodla Büyü
hocam sizin durumunuz da kötüymüş ya. Liselerde daha evvel kitap veriliyor muydu? Bilgisayar bilimleri dersi vardı sanki ama bu bt ve yazılım olarak geçiyor . Bu yıl ilk kez mi geldi ? Ben ilk kez lisede görev alıyorum hiçbir bilgim yok ama doğru dürüst de bilgi yok gibi ders bir kaldırılmış bir gelmiş anladığım kadarıyla
Bilgisayar bilimi eskidendi hocam. 2 yıldır Bilişim teknolojileri ve Yazılım dersi müfredatı okutuluyor Anadolu liselerinde. Siz Anadolu imam hatiplerin 2025-2026 Haftalık ders çizelgesine bakınız. (https://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7) BTY 3 saat gözüküyor. ilk defa alacak sınıflara ilk modül olan programlamaya giriş ve algoritma modülü alması zorunlu. Müfredatı incelemenizi öneririm.
Bu yıl 38 hafta olan bir yıl ve 38*3 saat =114 saat yapar. 1.dönem son haftası ve 2. dönem son haftalarını sosyal etkinlik haftası olarak planlarsanız (3+3) 6 saat düşüldüğünde 114-6=108 saat ders var. PGA modülü normalde 72 saat fakat, 1 saatten 36 saatlik olarak da alınabilen bir modül. (Anadolu Liselerinde 1 saat ayrılmış) Programlama dilleri de 2 şer saatten verilmekte o da 72 saatlik bir modül. Şahsen bir açıklama yoksa ben olsam hızlıca 1. modülü bitirip 2. modülü verecek şekilde planlama yapardım. Yani özetle 2 modülü de vermeniz gerekebilir. Çünkü sizin hazırlık dışı bölümlerin hiç birinde BTY dersi yok. sadece 1 saatlik PGA modülü 3 saat için 1 yıl boyunca anlatılmaz. 2 saatlik diğer modüllere de bakabilirsiniz illaki programlama dilleri verilecek diye bir şart yok. PGA alan öğrenci mobil programlama (72saat) veya robotik kodlama(61saat) da alabilir. pgayı bitirip diğer modülleri verebilirsiniz devamında.

Son düzenleme:
Bilgisayar bilimi eskidendi hocam. 2 yıldır Bilişim teknolojileri ve Yazılım dersi müfredatı okutuluyor Anadolu liselerinde. Siz Anadolu imam hatiplerin 2025-2026 Haftalık ders çizelgesine bakınız. (https://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/kategori/7) BTY 3 saat gözüküyor. ilk defa alacak sınıflara ilk modül olan programlamaya giriş ve algoritma modülü alması zorunlu. Müfredatı incelemenizi öneririm.
Bu yıl 38 hafta olan bir yıl ve 38*3 saat =114 saat yapar. 1.dönem son haftası ve 2. dönem son haftalarını sosyal etkinlik haftası olarak planlarsanız (3+3) 6 saat düşüldüğünde 114-6=108 saat ders var. PGA modülü 1 saatten 36 saatlik olarak alınan bir modül. Programlama dilleri de 2 şer saatten verilmekte o da 72 saatlik bir modül. Şahsen bir açıklama yoksa ben olsam hızlıca 1. modülü bitirip 2. modülü verecek şekilde planlama yapardım. Yani özetle 2 modülü de vermeniz gerekebilir. Çünkü sizin hazırlık dışı bölümlerin hiç birinde BTY dersi yok. sadece 1 saatlik PGA modülü 3 saat için 1 yıl boyunca anlatılmaz. 2 saatlik diğer modüllere de bakabilirsiniz illaki programlama dilleri verilecek diye bir şart yok. PGA alan öğrenci mobil programlama (72saat) veya robotik kodlama(61saat) da alabilir. pgayı bitirip diğer modülleri verebilirsiniz devamında.
hocam öncelikle detaylı açıklama için çok çok teşekkürler. Sayenizde biraz daha önümü görebildim. Programlama dilleri dışında robotik kodlama gibi seçeneklerimin olduğunu bilmek bile rahatlattı şu an. Bugün ilk dersimi yaptım bir kişi haricinde hiçkimsenin algoritma ve programlamaya dair herhangi bir bilgisi yok. Bakalım nasıl ilerleyeceğiz?:(

ilksms
Geri