Link Kullanımı

Kodla Büyü

burak0692

Site Gezgini
Merhabalar daha önce konu açmıştım site tasarımı hakkında bilgiler aldım sizlerden biraz ilerlemeye çalıştım şimdi bir sorunla daha karşılaştım ve öğrenmek istiyorum.

1 - Resimdeki gibi "İletişim Formu" Veya başka bir şeye link verdiğim de maviye dönüşüp altı çizili oluyor ben böyle olmasını istemiyorum. Beyaz kalsın sadece üstüne gelindiğinde altı çizili olsun benim için yeterli.

2- Örneğin Üst menüden "Fiyatlarımız" sekmesine tıkladığımızda sayfa değişmesin sadece ortadaki beyaz div'in içinde Fiyatlar gözüksün istiyorum.

Ayrıca Ortadaki Beyaz Bölüme Divin içine Yazı yazamıyorum birtürlü Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar.

Sitenin Resmi

http://c1204.hizliresim.com/w/1/402gw.png

burak0692' Alıntı:
Merhabalar daha önce konu açmıştım site tasarımı hakkında bilgiler aldım sizlerden biraz ilerlemeye çalıştım şimdi bir sorunla daha karşılaştım ve öğrenmek istiyorum.

1 - Resimdeki gibi "İletişim Formu" Veya başka bir şeye link verdiğim de maviye dönüşüp altı çizili oluyor ben böyle olmasını istemiyorum. Beyaz kalsın sadece üstüne gelindiğinde altı çizili olsun benim için yeterli.

css kodu.
<style type="text/css">
a:link {text-decoration: none; color: white;}
a:hover {text-decoration: underline; color: white;}
</style>
burak0692' Alıntı:
2- Örneğin Üst menüden "Fiyatlarımız" sekmesine tıkladığımızda sayfa değişmesin sadece ortadaki beyaz div'in içinde Fiyatlar gözüksün istiyorum.
istemci tarafinda halledeyim derseniz javascript ile yapaiblirsiniz.
yada ajax yontemini ile sunucu tarafinda php,asp gibi bir script dili ile gene javascript ile yapabilirsiniz.
burak0692' Alıntı:
Ayrıca Ortadaki Beyaz Bölüme Divin içine Yazı yazamıyorum birtürlü Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar.

editorden yazamiyorsaniz, koddan yazin.yazamamanizin sebebi tahminen asagida;
div'leri hizalamayi billiyomusunuz ?
site iskeleti kurmayi ?
sitedeki divlerin hepsi ana / taysici bir div içinde olmalidir.
sonra içerdeki baslik , sol , orta, ve taban divlerini float ozelliği ile hizalamalisiniz.

burak0692' Alıntı:

<style type="text/css">
a:link {text-decoration: none; color: white;}
a:hover {text-decoration: underline; color: white;}
</style>

-Bu kodda halen mavi sadece üzerine gelince beyaza dönüşüyor. Ben Sadece beyaz olmasını istiyorum linkin ama halen mavi linklerden sonra.

--------------

istemci tarafinda halledeyim derseniz javascript ile yapaiblirsiniz.
yada ajax yontemini ile sunucu tarafinda php,asp gibi bir script dili ile gene javascript ile yapabilirsiniz.

- Henüz daha çok yeniyim java asp php bilgim hiç yok.

-------------

editorden yazamiyorsaniz, koddan yazin.yazamamanizin sebebi tahminen asagida;
div'leri hizalamayi billiyomusunuz ?
site iskeleti kurmayi ?
sitedeki divlerin hepsi ana / taysici bir div içinde olmalidir.
sonra içerdeki baslik , sol , orta, ve taban divlerini float ozelliği ile hizalamalisiniz.

- Bu sorunuda direk koddan yazarak hallettim Teşekkürler.

Link sorunum halen devam etmekde.

<style type="text/css">
a:link {text-decoration: none; color: #ffffff;}
a:visited {text-decoration: none; color: #ffffff;}
a:hover {text-decoration:none; color: #ffffff;}
a:active {text-decoration: none; color: #ffffff;}
</style>

Aşşağıdaki kod ile hallettim link sorununu sayfa özelliklerinden Teşekkürler yardımlarınız için

.stil18 {
font-weight: bold;
color: #FF0000;
}
body,td,th {
color: #FFFFFF;
}
a:visited {
}
a:active {
}

Tek birşey kaldı.

Sitenin Resmi

http://c1204.hizliresim.com/w/1/402gw.png

ortadaki div'in içine iframe oluştur. Linki de o iframe ver ama pek kullanışlı olduğunu söyleyemem...

Link adresi şu şekilde
<a href="sayfaniz.html" target="orta_kisim">Sayfaya Git</a>

İframe şu şekilde;
<iframe name="orta_kisim" width="100" height="100" ></iframe>

Linkteki target ve iframe'deki name alanları aynı olursa istediğin yerde açar...

Kolay gelsin...

s_kajmeran yardımlarından dolayı teşekkür ederim . Ve yapamadım saten:) hem de kullanışlı değilmiş kalsın o halde.

BBNET
Geri