LGS Sonuç Toplu Düzenleme Programı

Kodla Büyü

byramdan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İlgili yazı gereği programı yayından kaldırıyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

• Başlıksız-1.webp
    Başlıksız-1.webp
    47.9 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
hocam iyi niyetle yaptığınıza eminim, elinize sağlık. Ancak bunu kullanarak aktif olarak şifresini kullanan öğrencilerin şifresini de değiştirebilirler sanki, bu da sonuçlar açıklandığında sabırsızlıkla ekran başında bekleyen öğrenci için sıkıntı olur ve mağduriyet yaşatır dolayısıyla şikayet sebebi olur gibi. Bunu kullanacak müdür yardımcıları bunu göze almalı

Çocukların şifreleri değişirse kendileri nasil öğrenecek arkadaş cok güzel bir tesbit yapmis

iyi niyetinizi anlıyoruz ama; log kayıtlarından kimin yaptığı belli olacak. Yapmaya çalışanlar bakanlıktan aranabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, 29.06.2026 tarihli ve 162807709 sayılı resmi yazısıyla, eğitim kurumlarında veri güvenliğini sağlamak amacıyla kritik bir uyarı zinciri yayımladı. bu yazıda ;

2. Şifre ve Giriş Bilgileri Kimseyle Paylaşılmayacak

MEB sistemlerini kullanan okul idarecileri, öğretmenler, memurlar ve özel öğretim kurumları (MTSK, kurslar, rehabilitasyon merkezleri vb.) dahil tüm kullanıcılar, kendilerine özel tanımlanan kullanıcı adı, şifre, parola ve doğrulama kodlarını kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmayacaktır.

3. Bot, Makro ve Üçüncü Parti Yazılımlara Yasak

Bakanlık sistemlerinde işlem yaparken yetkisiz üçüncü parti yazılımlar, botlar, makrolar, tarayıcı eklentileri veya otomatik veri çekme araçları kullanılmayacaktır. MEB şifreleri bu tür güvenli olmayan uygulamalara girilmeyecek ve toplu veri çekme girişiminde bulunulmayacaktır.

4. Tüm Dijital Adımlar İzleniyor (Log Kayıtları)

MEB bilgi sistemlerinde yapılan her türlü sorgulama, erişim ve veri aktarımı sistem tarafından kaydedilmektedir (loglanmaktadır). Yetkisiz erişim, usulsüz veri aktarımı veya şifre paylaşımı tespit edilen personeller hakkında hızla idari ve hukuki süreçler başlatılacaktır.

Kaynak: MEB'den Öğretmenlere ve Okul Yöneticilerine Madde Madde Uyarılar Zinciri

Son düzenleme:
Az önce geldi bu yazı :) C maddesi sanki bundan bahsediyor değerli hocam.
1000124584.webp

ilksms
Geri