LGS de tarihi rekor kırıldı

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bütün uzmanlarin aşırı zor dediği, bütün soruları yapan çıkmaz dediği sınavda 719 kişi butun soruları tam yapmış. Geçen sene 354 kişi tüm soruları doğru yaparken en yüksek 2023 de 550 kişi vs. Son 5 sene içinde en yüksek puanlar(yüzdelik dilimlere bakılırsa) bu sene oluştu. Sizce neden böyle oldu?

Bunu birçok sebebi olabilir.Sınavın zor olacagini düşünen kitle çok zor sorulara çalışmış olabilir. Bunu yanısıra soruların daha önce yayınlanmış MEB örnek sorularına paralel olması etkili olmuş olabilir (Müfredata uygun sorular çıkmış olabilir.) Artı zorluk göreceli bir kavram. İyi hazırlanıp farklı soru tiplerine hazır kitle her zaman vardır. Yapay zeka ve teknoloji ile hazırlanan bir öğrenci farklı soru tipi ve çözümlerini öğrenirse karşısına gelecek soruları çözebilir.

Uzmanlar aşırı zor demedi. Sadece bizim okuldan 1 tane tam puan alan var, çevremde de 2 kişi daha vardı.
Ayrıca en yüksek puanlar 2023de oluştu, sonrasında 2024 ve ardından 2025 geliyor.
Tam puan alan sayısına ben de şaşırdım. Rekat artıyor her sene

Saçma sapan iş. Şimdi yok öpb yok doğum tarihi vs. Gerçekten iyi olan öğrencileri ayırt edemeyip hakkını yemekten başka bişey değil.

Tam puan alanlardan birisi eski bir öğrencim. Kendisi üstün yetenekli birey (Bilsem öğrencisi).

Öğrendiğime göre sınavda soruları cevaplamayı bitirdikten sonra ikinci defa sonra tekrar üzerinden geçmiş. En sonunda kodlamaları cevap kağıdında kontrol etmek için zamanı da kalmış.

Bunu LGS sonrasında öğrendikten sonra, 719 öğrencinin tam puan alması beni şaşırtmıyor.
Medyaya sınav sonrası demeç veren uzmanların(!) kendilerini gözden geçirip, yenileme zamanı gelmiş demektir.

Lgs abartılacak birsey değil.Eskiden Anadolu Lisesi, Kuleli Askeri Lisesi, Fen Lisesi kazanmak çok önemli bilseydi.Buyuk bir hedefti.Simdi para biriktir, az bir puanla git özel bir üniversitenin istediğiniz bölümüne kayıt yaptir.Yada uluslararası dil sınavlarını gec, yabancı ülkede lisede oku.

Sadece Türkçe'nin orta-zor olabileceği söylendi. Diğer derslerin hepsi kolay denildi. 1 yanlış veya 1 boşu olan da oldukça fazla çocuk var. Müthiş bir yığılma var. Galatasaray Lisesi için okul puanına bakılabilir.

BBNET
Geri