Lenovo Windows 8' li nootebooktan UZAK DURUN

Kodla Büyü
Lenovo G780 notebook aldım. Üzerinde Windows 8 yüklü geldi. Almaz olaydım.
Üzerindeki "Onekey recover 8.0" versiyonlu kurtarma programı mevcut ve fabrika ayarlarlarını DVD ye yedek almanıza izin vermiyor bu sürüm. Öncekilerde böyle bir sorun yoktu. Ayrıca Windows 8.0 keyi biosa gömülü ve başka bir sürümü yüklemek için uğraştırıyor. Orjinal Win8 Pro elinizde olsada bios daki key ile sürüm uyuşmadığından yüklemeye izin vermiyor. SSD takmak isteseniz başınıza bela alırsınız çünkü elinizde ne key var ne recovery dvd.

Lenovo müşteri hizmetlerini aradım. Recovery dvd si veremeyiz. SSD takamazsınız, takarsanız donanımda oynadığınızdan yükleme yapamazsınız. Ancak arıza olunca biz hdd deişimi yapar ve yükleriz. vs vs gibi saçmalıklar. Diğer firmalar recovery dvd'si oluşturma imkanı veriyor. Özetle lisanslı Win8 olsada kullanamayıp sorun yaşıyorsunuz. Destek hizmet yok, servis ücreti yansıtmak için her türlü zorluk var. Microsoftla görüştüm satınlaldığınız firmayla görüşün dediler. Piyasadaki sürümlerin hepsini denedim, biostan 3. parti yazılımlarla win8 keyi de aldım. Ama Nafile. kullanılan keyle çalışabilen sürüm yok. Lenovoda da destek yok. Satınalmadan önce 2 kere düşünün.

Bu şartlarda satılan "Windows 8 li Lenovo" Alanları uyarın. Benzer sorunlu arkadaşlar varsa buradan iletişim kuralım, çözümlerimizi paylaşalım. Zira servisten bu konuda hizmet yok.

Benim arkadaşımda almıştı iyi para vermişti kolay ulaştı zor kurtuldu :) servise giderken 6GB ram vardı döndüğündeyse 4 GBliydi çok uğraştı çok. büyük bir firma ama teknik servisleri ama müşteri hizmetleri berbattı arkadaşıma göre. tüketici hakları yaklaşık 7 ayda çözdü sorunu. para iadesi yaptılar :)

Vay uyanıklar vay hemde Lenovo şaşırdım doğrusu. Bununla ilgili nette pek yazı yok. Eğer öyleyse topluca tepki göstermek lazım.

Lenovo yu aradım güzel güzel anlattım. Recovery dvd si oluşturma imkanı vermemişsiniz, sıkıntı doğrur dedim. Bilgisayar öğretmeniyim bir çok kişi tavsiye soruyo bizlere, bu durumda sizi nasıl tavsiye ederim dedim, gene anlatamadım. Adamların umrunda değil. Neredeyse git başka marka al demediği kaldı :)

O zaman biosa gömülü win8 key problemini her markada yaşayacağız. Korsanı önlemek için düşünmüşler ama halt etmişler. Lenovo yu IBM nin yan firması diye bilirdim ama servis berbat dediğinize göre :cry:

Win7 lerde kullandığı onekey recovery 7.o sürümü ve bu sürümde dvd ye temel yedeği alabiliyorsun. Ayrıca win7 li makinaya win8 kurmanda sorun çıkmaz. Ancak üzerindeki win8 i silip tertemiz kuracam win8 orj dvd si ile dersen sildiğinle kalırsın. Ne kendi gömülü keyini hiçbir sürümü kabul ediyo nede şifresiz kurulum yapmak için de ei.cfg yi düzenlemeden kurduruyor. Win8 pro satın alsanızda gene aynı. Ancak Wİn7 kurabilirsiniz.
Ayrıca; UEFI açılışı ile boot yaptığınızda kurulumu kendi hdd sine yapabiliyorsunuz.

fikretaslan' Alıntı:
Lenovo yu aradım güzel güzel anlattım. Recovery dvd si oluşturma imkanı vermemişsiniz, sıkıntı doğrur dedim. Bilgisayar öğretmeniyim bir çok kişi tavsiye soruyo bizlere, bu durumda sizi nasıl tavsiye ederim dedim, gene anlatamadım. Adamların umrunda değil. Neredeyse git başka marka al demediği kaldı :)

Aslında zorunlu kılmamaları lazım, bunun için mantıklı bir açıklama yapıyorlar mı. Farzedelim siz Diskiniz yetersiz geldi ve üst modelini alıcaksınız. O zaman firmaya gönderip mi kurduracakmışsınız. Bu kadarını engellemeye hakları yoktur diye tahmin ediyorum. Ayrıca CD göndermeme kararı aldılar bunun yerine recovery alacaktı isteyen kullanıcı veya ayrılmış bölümden yükleyecekti. Bu işte başka bir şey var gibi. Çok ilginç gerçekten. haklarımızı tamamen bilmiyoruz işte ne derlerse he diyoruz. Keşke öğrencilikte zorunlu olarak reel yaşama dair haklarımızın eğitimlerini de alsak. Her firmada başka politika her firmada ayrı estantene

Aa ayrıca oda bir ayrı muamma, 300 Mbps kablosuz yayını eski bilgisayarımla alabiliyorum, bunda broadcom wifi var ve 72 nin üstünü gören varsa söylesin

Biosu resetlemek veya yazılımını bulup yeniden kurmak, güncellemek işe yaramaz mı?
En iyisi freedos. Biz freedos kullanmayacağız da kim kullanacak. Kurulu gelen bilgisayarı eninde sonunda formatlayıp kafamıza eseni kurmuyor muyuz?

Notebook alacaksan ya monster yada macintosh alacaksın
yada masaüstünden şaşmayacaksın.Şimdiki corei5 yada i7 işlemcili notebooklar çok da süper değil

stajer öğrencim lenovo almıştı, geçen sene 2 ayda panel gitti servis istanbula göndericeğiz demiş... kız da 200 tl verip cebinden yaptırmak zorunda kaldı , dahası kullanıcı hatası demişler... şerefsizler.. almayın hocam ucuza bulup alırsan sonrasında uğraşması var... taiwan markalı alacaksın

dediğin gibi 17.3" en ucuz bunu bulabildim. Yahnisinide gördük :) Genel anlamıyla sorun yok diyebilirim ancak bu tür şeyler ilk izlenim olarak olumsuz durum oluşturuyor. Arkadaşım dell xps almıştı ilk ay anakartı yandı. birazda şans

ben arkadaşıma pentium işlemcili freedos lenova laptop aldırdım 670 liraya...
laptop gelince de bi güzel win7 kurdum 3 aydır kullanıyor ve sorun yok...ne geldiyse başımıza windows 8 çıktıktan sonra geliyor :)

Aynı model pc den alınan sistem yedeği bu pc ye yüklenerek çözülebilmesi lazım.
Veya
recovery bölümünde install.wim dosyası varsa onu al win 7 dvdsinde sources klasöründeki instal.wim ile değiştir.
dvd den hdd da sistemin yüklü olduğu bölüme sistem kur.
Recovery aktif olmuş mu bak.

Edit :
Ayrıca şuraya bakmanızda yarar var.
http://www.mshowto.org/imagex-ile-pc-im ... store.html

Benim de başıma şu şekilde geldi
Dell Studio 1555 notebook a farklı bir işletim sistemi kurulmuş fakat Recovery bölümüne dokunulmamış.
Dos tan baktığımda Recovery bölümünde dell/Image/Factory.wim dosyası olduğu görünüyor.
Bu dosyayı dosyadan dos ile yükleme yapamadım.
Bu dosyayı usb diskime kopyalayıp windows 7 dvdsinde sources klasöründeki instal.wim ile değistirdim.
İsoyu dvd ye yazıp dvd den orjinal sistemi yükledim.

Fakat recowery bölümünden yükleme olayını çözemedim.

kalelibilişim' Alıntı:
Aynı model pc den alınan sistem yedeği bu pc ye yüklenerek çözülebilmesi lazım.
Veya
recovery bölümünde install.wim dosyası varsa onu al win 7 dvdsinde sources klasöründeki instal.wim ile değiştir.
dvd den hdd da sistemin yüklü olduğu bölüme sistem kur.
Recovery aktif olmuş mu bak.

Edit :
Ayrıca şuraya bakmanızda yarar var.
http://www.mshowto.org/imagex-ile-pc-im ... store.html

Benim de başıma şu şekilde geldi
Dell Studio 1555 notebook a farklı bir işletim sistemi kurulmuş fakat Recovery bölümüne dokunulmamış.
Dos tan baktığımda Recovery bölümünde dell/Image/Factory.wim dosyası olduğu görünüyor.
Bu dosyayı dosyadan dos ile yükleme yapamadım.
Bu dosyayı usb diskime kopyalayıp windows 7 dvdsinde sources klasöründeki instal.wim ile değistirdim.
İsoyu dvd ye yazıp dvd den orjinal sistemi yükledim.

Fakat recowery bölümünden yükleme olayını çözemedim.

Hocam onuda denemiştim, 7 GB lık bir install.wim var. Windows 8 DVD sine de yükledim olmadı, wim'i manuel olarak bulunduğu sürücüyede yazdım, nafile. Önceki sürüm one key recovery de görmüyor imajı

Asuslarla gelen PowerRecover-5.6 ile aynı tamanı kullanıyor. Elinde asus olup bu program olan varsa gönderirse birde onunla deneyebilirm

fujitsu alın rahat edin freedos satıyor. Almanya üretimi.Aldım makina bomboş geldi kendim işletim sistemimi kurdum.Deriver cdsi yanında.Her bilgisayar aldığınd ekstradan işletim sistemi parası vermek mantıklı değil.İyice kapitalist oldular.Eskiden cdsini verirlerdi şimdi recovery ile satıyorlar bilgisayarları.windows 8 ile daha da bağımlı yapacaklar.

ismailt' Alıntı:
fujitsu alın rahat edin freedos satıyor. Almanya üretimi.Aldım makina bomboş geldi kendim işletim sistemimi kurdum.Deriver cdsi yanında.Her bilgisayar aldığınd ekstradan işletim sistemi parası vermek mantıklı değil.İyice kapitalist oldular.Eskiden cdsini verirlerdi şimdi recovery ile satıyorlar bilgisayarları.windows 8 ile daha da bağımlı yapacaklar.

Önceki 2 bilgisayarımda fujitsu idi. Elektronik biraz şans işi. 2. aldığım fujitsu da kronik mühendislik hatası vardı ortalama 2 yıl içerisinde anakartı eline veriyorlar. Fujitsu işi çözmüş Güney köprüsüne soğutucu levha tam dokunmuyor, zamanla termal macun işlevi azalıyor sen farketmeden elinde patlıyor. Bahsettiğin AH531 düzinelerce aldırdım çevremdekilere, güzel makineler, bazılarında fan vuruntulu çalışıyordu, bir çoğunda da batarya wear level %15-30 arasında geliyordu "0" makine. Dediğin gibi, Freedos olayından şaşmamak lazım. Her makineninde freedosu yok işte naparsın :)

*.wim dosyası 7 gb ise pc de bu wim dosyasını içine alan windows 7 iso su olustur.
Sonra istersen 8.5 gb lık dvd ye yaz.
istersen de Windows 7 USB/DVD download tool programı ile iso yu usb ye aktar.
Recovery e dokunmadan bas formatı.

BBNET
Geri