Lenovo B560 Intel HD Graphics ve Nvidia GeForce Geçmiyor

Kodla Büyü

HuB

Üye
Mesajlar
1
Merhabalar arkadaşlar,

Lenovo B560 Laptop'ım hakkında pek bilgi sahibi değildim önceleri. Zaten masaüstü bilgisayarım olduğundan dolayı buna pek ihtiyacım olmuyordu. Fakat bilgisayarın tüm ayrıntılarını incelediğimde Intel HD Graphics ve Nvidia olmak üzere çift ekran kartı olduğunu farkettim. Kutusuna baktığımda da Nvidia sticker ı mevcut. Driver CD'sinin içerisinde NVIDIA Driver'ı mevcut. Yüklemeye çalıştığımda uyumlu bir donanım olmadığını söylüyor. Önceleri bilgisayarımda NVIDIA Denetim Masası vardı. Fakat artık o da mevcut değil formatlardan sonra. Servise de garantisi kalmadığı için gönderemiyorum. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ve BIOS üzerinden OnBoard VGA'yı Disable konuma getirebileceğimi öğrendim. Fakat benim BIOS Phoenix sürüm olduğundan BOOT ekranı ve AHCI dışında herhangi bir ayar yapılmıyor. Bunun BIOS güncellemesi ile çözülebileceğini biliyorum fakat, Lenovo'nun kendi sitesinde herhangi bir BIOS güncellemesi yok. Diğer sitelerde bulduğum güncellemelere de güvenemiyorum. Sonuçta BIOS ciddi bir olay ve anakarta zarar verme ihtimalim var.

Sorunum şu ki, ben bu ikinci seçenek olan Nvidia VGA'yı kullanmak istiyorum. Nasıl bir geçiş yapıp bunu elde edebilirim? Aygıt Yöneticisi'nde sadece Intel görünüyor. Chipsetleri kurdum arkasından Intel'i kurdum. Fakat Nvidia kurulmuyor. Nvidia seçeneği olmasa modele ait driverlar arasında bulunmaz diye düşünüyorum. Şarj Dock'unu değiştirmek için tamire vermiştim. Acaba anakarttaki bağlantıyı çıkarmış olmaları mümkün mü? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu bilgisayarı adam etmek istiyorum artık. :)
 
Ben de lenovo kullanıyorum, ekran kartı seçimi şu şekilde oluyor: Bilgisayar enerji tasarrufu için default olarak intel hd yi kullanıyor. Fakat yüksek performans gerektiren uygulamalarda ise otomatik olarak nvidia grafik işlemci çalışmaya başlıyor. Puanlamada gördüğün windows aero puanı intel hd nin, 3 b iş ve oyun performansı puanı ise nvidia nın. Benim performans bilgileri ve araçlarında intel hd gözüküyor, aygıt yöneticisinde ise hem nvidia hem de intel gözüküyor. Senin nvdia aygıt yöneticisinde gözükmüyorsa devredışı kalmış olabilir. Eğer işletim sisteminden kaynaklanmıyorsa muhtemelen söylediğin gibi biostan veya hatalı montajdan kaynaklanabilir. Cd den veya flashtan çalışan işletim sistemleri ile (örneğin linux,slax) kontrol edebilirsin. Elinde imaj varsa onu da deneyebilirsin. Sorunun işletim sisteminden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlarsın.
 
Geri
Üst