lastik hava basıncı

Kodla Büyü

yasakliescobar3232

Aktif Üye
Mesajlar
176
arkadaşlar sıfır olarak aldığım teker. 1 haftada filan (32 bastığım tekerler 25 e kadar) iniyor. Sebebi sanırım jantlardan çünkü teker sıfır.

Başına gelen ve çözüm yollarını bilen arkdaşlar var mı acaba?
 
Sızdırıyordur şişirdikten sonra suya koyarak test etmek lazım. Jantta ki ufak bir eğrilik sebep oluyor olabilir.
 
Hasari hocamın dediği gibi Jant eğriliği vardır hocam benim başımada geldi.
 
jant çekiçlenmiş ama tekerleri taktırmadan önce tornacıda baktırdım 2 sinede.tamam sorun yok dediler. acaba diyorum şu lastik tamir kitlerinden alsamda bassam çözüm olur mu?
 
Benim lastiklerden biri de haftada 4-5 psi basınç kaybediyordu. Sipop iğnesinin tam sıkılmamış olduğunu, oradan çok az bir miktar hava kaçırdığını farkettik. Sipop iğnesi sıkılınca problem kalmadı.
 
En kesin problem bulma lastiği jantla birlikte çıkarıp su havuzunda incelemek.
 
siboplar pilastikse çürüme yapıyor zamanla. sağa sola oynattıkça çatlaklar belli oluyor. bu şekilde bi problem varsa değiştirmek gerek, yoksa zamanla hem hava kaçırıyor hem de hareket halindeyken yerinden çıkıp fırlama tehlikesi var. ben metal sibopla değiştirmiştim.
 
benim aracımdada vardı bu sorun. tamirci lastiği söktü, jant ile lastiğin değdiği kenarları güzelce zımparalayıp sprey boyayla boyadı ve sorun çözüldü. metal zamanla oksitleniyormuş ve hava kaçıtıyormuş.
 
sayın hocam sıfır lastik aldığında sibopları kesinlikle değiştir zira yazın bizimde başımıza gelmişti lastikçide aynı şeyi söyledi durmadan iniyordu ama bi tanesideğil bi 1 i bi 2 si sonradan anlasıldı ki sıfır lastiklerde .lastikçi : hocam lastiği aldığın taktırdığın yer sibopları değiştirdi mi diye sordu hayır deyince tüm sibopları değiştirdi ve sıkıntı çözüldü.
 
muratti32' Alıntı:
benim aracımdada vardı bu sorun. tamirci lastiği söktü, jant ile lastiğin değdiği kenarları güzelce zımparalayıp sprey boyayla boyadı ve sorun çözüldü. metal zamanla oksitleniyormuş ve hava kaçıtıyormuş.
:+1:
 
BBNET
Geri
Üst