Lastik alacam hangisi?

Kodla Büyü
Çıkma lastik al geç diyenleri bir geçin siz! Yazın kullanılan kar lastikleri bile işlevini yitirir.

4 adet Petlas alın, hem yumuşaktır, hem hesaplıdır.

bizde kardeşimde leon vardı çıkma ultragrip aldık temizini bulduk süper birşey tabi bu kışlık oldugu için. benncede sizin teker ebatları yüksek petlas ucuz dağda bayırda gezmem dersenn petlastan memnun kalırsın ha ben sarıkamışta bile kullandım ama yok kışlık öylesine dursun kar kıyametımız olmaz dersen kesınlıkle cıkma temızını bul 2013 falan işini görür

Nerede yaşadığına ve uzunyolda kullanıp kallanmayacağına bağlı. Eğer şehir içi don olayının sık olmadığı(2ay -10 altı) bir yer ise fiyat/perf. en iyi petlas al derim. fakat benim gibi Erzurum gibi en az 6 ay kış olan bir memlekette isen petlas önermem. Lassa Snow ways era iyidir.

Nerede yaşadığına, uzunyolda kullanıp kallanmayacağına ve araçının modeline göre bile lastik seçiminde farklılığa sebep oluyor. Afyonda abimin ford focusun goodyearin kışlığı var çok memnun.

ben sarıkamıştaydım @elektrosercen hocam orda 2 yıl petlas kullandım sıkıntı yok ha 1 yılda lassa snowways era aldım oda iyidi ;)

Bridgestone kullandım hem yazlıklarrını hem de kışlıklarını şimdiki aracıma aralıkta goodyear ultragrip 8 aldım, çok memnunum, kışlık olduğunu bile anlamıyorum. Fiyat olarak sıkıntı yaşamayacak olanlara kesinlikle öneririm.

Re: Ynt: Lastik alacam hangisi?

Yesil26' Alıntı:
Bursa'da çalışıyorum uzun yol ilçeye gidip geliyorum. Eşim İznik'te şimdilik. Çok kar kış yok. Petlas alayım o zaman.
Doğru tercih olur hocam fazlasına gerek yok. Ben geçen sene bitlisteydim. Lassa ıce ways almıştım. çok memnun kaldım. Kalktıktan sonra çıkmayacağı buzlu yol yok. rampa yukarı buzlu yollarda bir kış Sorunsuzca kullandım. Yere çok iyi tutunuyor fiesta kalkarken resmen zorlanıyordu.

petlas kış lastiği kullanıyorum çok memnunum
yerli malı olduğu için verdiğim para ülkemde kalıyor

bir arakdaşda önermiş nokian hocam kendileri zaten kış lastiği mucididirler. herpsiburada da hesaplı denk getirebilirseniz kaçırmayın derim.

bugun 4 adet nokian wr d3 aldim hepsiburada dan tanesi 213 tl..
baya bi arastirdim bu lastigi kullananlarin pisman olmadiklarini okudum bakalim 2013 uretimi ama 2014 uretimini bulamadim

Kış lastiği almak zorunlumu arkadaslar. Ben a2 a1 sertifikali ticari taksilerde, kamyon kamyonet minibus otobus gibi araclarda oldugunu biliyordum ama yanlismi biliyorum

champi0ns' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-lastik-pirelli-p7-oto-yaz-lastik-205-55r-16-91h-177342889/detay

hem indirimde hemde 4 mevsim. kargo ve montaj bizden diyor.

179 tl

Ortasından birer sıra kış lastiği deseni geçirerek 4 mevsim diye satılan lastiklerden ne doğru dürüst kış lastiği, ne de yaz lastiği performansı almanız mümkün :-1: Hele ki Pirelli bence kesinlikle uzak durulması gereken bir marka. Daha sıfır aldığım bir takım Pirelli lastikle yağmurlu havada tatlı bir eğimde fren yapmamla beraber epeyce kaydığımı bilirim. Hızım da taş çatlasa 40-50 idi. Kazık gibi sert lastik yapıp ucuza satarak insan hayatını hiçe sayabilen bir marka.

yataylimit' Alıntı:
champi0ns' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-lastik-pirelli-p7-oto-yaz-lastik-205-55r-16-91h-177342889/detay

179 tl

Ortasından birer sıra kış lastiği deseni geçirerek 4 mevsim diye satılan lastiklerden ne doğru dürüst kış lastiği, ne de yaz lastiği performansı almanız mümkün :-1: Hele ki Pirelli bence kesinlikle uzak durulması gereken bir marka. Daha sıfır aldığım bir takım Pirelli lastikle yağmurlu havada tatlı bir eğimde fren yapmamla beraber epeyce kaydığımı bilirim. Hızım da taş çatlasa 40-50 idi. Kazık gibi sert lastik yapıp ucuza satarak insan hayatını hiçe sayabilen bir marka.
:+1:
Kış lastiği kullanınca 4 mevsim lastiği anlamsız geliyor

yataylimit' Alıntı:
champi0ns' Alıntı:

179 tl

Desenini görmeden nerden biliyorsun arkadasim. 205 ilk lastiği sen 180 TL te nerden bulacaksın adam kampanya yapmis. 2 marka vardır lastikte 1 tanesi Michelin diğeri brigestone para onemli degil diyorsan 2 sinden 1 ini alacaksin. brigtone sert tir Michelin yumuşaktır yumuşak lastikte baloncuk yapar. Yagmurlu havada fren yaparsan tabiki kayarsin hele yağmur yeni basladiysa çamur olur hic frene basmazsin. Spin attin diye lastiğe bağlama arkadasim. Kis lastiği yagmurlu havada seni kurtaramaz desenler de alakasi yok daha derin ve fazla sayıda çizikleri olduğu için kar ve buza daha iyi nüfuz eder.

starmax öneririm.3 yıl kullandım çok memnun kaldım.şimdi tekrar kış lastiği bakıyorum.yine starmax düşünüyorum.hem ekonomik hemde performansı çok iyi.hemde yerli...

ozetlersek herkes kullandigi lastikten memnun test verilerine bakildiginda dort dortluk bi lastik yok biri buzda ustunken digeri karda ustun atiyorum biri kuru asfaltta digeri islak yolda... o yuzden kesene bak birde hangi kosulda kullanacagina bak al hocam.. 3 ay kis olan bi yerde olsam alirim petlas binerim.. 6 ay karın kalkmadigi bir yerde yasiyorum onun icin nokian aldim bakalim deneyip gorecegim.. ha suda var daha once polo aracimla 4 sene kullanilmis ozelligini yitirmis kislik lastiklerle 2 sene daha bindim kar ve buz ustunde..

champi0ns' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
champi0ns' Alıntı:

179 tl

Desenini görmeden nerden biliyorsun arkadasim. 205 ilk lastiği sen 180 TL te nerden bulacaksın adam kampanya yapmis. 2 marka vardır lastikte 1 tanesi Michelin diğeri brigestone para onemli degil diyorsan 2 sinden 1 ini alacaksin. brigtone sert tir Michelin yumuşaktır yumuşak lastikte baloncuk yapar. Yagmurlu havada fren yaparsan tabiki kayarsin hele yağmur yeni basladiysa çamur olur hic frene basmazsin. Spin attin diye lastiğe bağlama arkadasim. Kis lastiği yagmurlu havada seni kurtaramaz desenler de alakasi yok daha derin ve fazla sayıda çizikleri olduğu için kar ve buza daha iyi nüfuz eder.

Bu fanatiklik niye şimdi? :o
Madem sordunuz cevaplayayım:

- Desenini görmeden nerden biliyorsun arkadasim: Desenini gördüm.
- 205 ilk lastiği sen 180 TL te nerden bulacaksın adam kampanya yapmis: Buradan bulacağım: http://www.lastikjantdunyasi.com/Petlas ... -2013.html
- 2 marka vardır lastikte: İkiden fazla marka vardır. Siz iki tane kullanmış olabilirsiniz.
- Yumuşak lastikte baloncuk yapar: 2 takım Michelin eskittim baloncuk yapmadı.
- Yagmurlu havada fren yaparsan tabiki kayarsin: 40'la giderken 2 metre kadar kayması normal mi?
- Yağmur yeni basladiysa çamur olur hic frene basmazsin: Yağmur yeni başlamamıştı.
- Spin attin diye lastiğe bağlama arkadasim: Kim spin atmış?
- Kis lastiği yagmurlu havada seni kurtaramaz: Biraz okuyun lütfen: http://www.gusem.com/kosefull.php?pageID=5&hid=43
- Desenler de alakasi yok daha derin ve fazla sayıda çizikleri olduğu için kar ve buza daha iyi nüfuz eder: Michelin'in sitesinde şöyle yazıyor ama sizin kaynaklarınız daha sağlam olmalı ki bu kadar emin konuşuyorsunuz:

"Lastik desenlerinin tamamı bana aynı görünüyor!...
Hangi lastik deseninin daha iyi olduğunu söylemek sadece bakarak mümkün olmayabilir. Basitleştirmek gerekirse, yol ile aranızdaki teması sağlayan tek şey, dört el büyüklüğündeki kauçuktan yapılma bu lastik desenleridir. Bu nedenle, tahmin edebileceğiniz gibi, yüksek yol tutuş, durma kabiliyeti, performans ve güvenlik seviyeleri sağlanmasına aşırı derecede önem arz etmektedirler. Özellikle de elverişsiz hava koşullarında. Bu da Michelin’in lastik sektöründeki en büyük araştırma ve geliştirme bütçesiyle araştırma ve geliştirmeye neden 4,000 kişi tahsis ettiğini açıklayan nedenlerinden birisidir. "

Kaynak: http://www.michelin.com.tr/otomobil-las ... inin-onemi

BBNET
Geri