Lastik alacam ama kafam karışık

Kodla Büyü

ofsati

Aktif Üye
2v1rldy.jpg

Lastik ebatlarım: 165/80 R14
Lastiğin genişliği çok ince geliyor lastiğimin genişliğinide arttırmak istiyorum.
Ama jant değiştirmeden yapmak istiyorum.

165 80 R14 Terimlerinin manası nedir.
Lastik siparişimi internetten vereceğim için lastik elime ulaştığında elimde patlamasın diye
deneyimli arkadaşlardan bilgi alayım dedim.

Markaya kendim karar verecem ama ebat ne önerirsiniz.
Dacia LOGAN marka aracım var.
0 Almıştım 3 sene oldu lastikler aşınmış değiştireyim artık.

Araç kullanım klavuzunda lastik ebatların neyse onları alabilirsin kafana göre değiştirirsen güvenlik, yakıt, km sayacı herşeyi etkilemiş olursun.

ofsati' Alıntı:
Lastiğin genişliği çok ince geliyor lastiğimin genişliğinide arttırmak istiyorum.

Lastik siparişimi internetten vereceğim için lastik elime ulaştığında elimde patlamasın diye

..
araç kullanım klavuzunda muadil lastikler için tablo vardır. yoksa aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz
http://www.lastik24.com/denklik_binek.htm
Ama tavsiyem dacia servisine gidip oradan alacakmış gibi lastikleri değiştirmek istediğinizi ama genişliğini de arttırmak istediğinizi söyleyin. onlar size ebat konusunda tavsiye vereceklerdir.

marka konusuna gelince ben NOKIAN aldım. biraz araştırırsanız side başka marka almazsınız sanırım ;) kış gelmeden de kışlıklarını almayı düşünüyorum...

hocam iyi araştır kimi ses yapar kimi yol tutuştan ödün verir.. geçenlerde bununla ilgili konu açılmıştı.. birde nette çok güzel açıklalamalr yapan vardı... arabadan uzak kaldım yeni alıcam tavsiye edeceksem bridgestone veya pirelli

hocam ben de 195-60-15 lastik alacaktım.michelen ile bridgestone arasında kaldım baya araştırdım test sonuçlarına kadar inceledim lastiklerin öncelikle emniyet yol tutuşu kısa fren mesafesi düşündüğümde bridgestone er300 turanza da karar kıldım çok memnunum eski bridgestone lar gibi ses de kalmamış artık.uzun uzun araştırmış biri olarak tavsiye ederim

En fazla 165 kısmı tere basan genişlik sanırım 16.5 cm
80 kısmı jant ile yere basan yüzey arası mesafe
14 kısmı jant ölçüsü

Anladığım kadarıyla
165 kısmını 170 yapabilirsin
80 kısmı 80 olarak kalabilir veya değişebilir de
70 kısmına jant değiştirmeden müdahale edemezsin

ofsati' Alıntı:
2v1rldy.jpg

Kardeş öncelikle lastik ebatı 165 genişlik,80 lastik yanağı ve 14" jant ebatı.Kesinlikle ebatlarda değişiklik yapmanı tavsiye etmem.İnternetten lastik almanı tavsiye etmem.Çünkü alıp bir de takma parası vereceksin.Daha da önemlisi lastiklerin de tarihi vardır.Güvenilir bir bayiden almak daha mantıklı.Marka konusunda Lassayı tavsiye ederim.Yıllardır her aracıma aldım ve memnunum

BBNET
Geri