Lastik Önerisi

Kodla Büyü

ogretmenokan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selam arkadaşlar 2007 benzinli fiestam için Lastik baktım.Üzerindeki pirelli 175*65 14 jant
Pirelli ile Michelin arasında kaldım öneriniz nedir?
Michelin 20 tl daha pahalı

arada kalacak bişi yok tabiki Michelin. fakat size yakın olan Michelin bayilerini netten bulun ve telefonla fiyat sorun ciddi farklar oluyor.bir de lastiği almadan önce üzerindeki tarihe dikkat edin bayat lastikleri ucuza satabiliyolar...

pasific' Alıntı:
arada kalacak bişi yok tabiki Michelin. fakat size yakın olan Michelin bayilerini netten bulun ve telefonla fiyat sorun ciddi farklar oluyor.bir de lastiği almadan önce üzerindeki tarihe dikkat edin bayat lastikleri ucuza satabiliyolar...
Hepsiburada yarın 100 tl lik çek vermeye başlıyor ordan almayı düşünüyorum

easytr' Alıntı:
michelin abartıldığı kadar iyi bir lastik değil. lastik bilgisi sadece forumlardan okuduğu olanlar var

+ çok yumuşak hamurlu olduğu için kaldırıma sürtmeyle bile yırtılabiliyor (energy modeli) eğer yaşadığınız yerde yollar bozuk ise şahsen tavsiye etmem

Sayın hocam okyanusa bir taş attın hangi balığa denk gelirse.....
Lastikten beklentin nedir? sert hamurlumu olsun bridgestone-good year-
orta sertlik mi lassa continental yokohama
yumuşak mı nokian michelin
beton mu olsun pirelli

Ses mi Sessizilik mi istiyorsun
Bende megane 2 araçım için sessizlik yumuşaklık ve süspansiyon rahatlığı için michelin primacy3 aldım tabi benim lastik ebatlarında sana uygun yok. Senin ebatlarda michelin enerjy saver + (saver değil saver+) öneririm Michelin lastik düşünürsen kesinlikle üretim yerini sor almanya üretimlisini tercih çünkü yanak destekli olduğu için belirtilen yanaktan balonlama olmuyormuş. İspanyol ve fransız üretimlerde yanaklar zayıfmış bunu aylarca forumlarda araştırmalarım sonucunda kullanıcıların yorumları ile öğrendim. Ayrıca lastiğin imal tarihi yeni olsun internetten alımlarda imal tarihi eski olup bayat alabilirsin. Lastik raf ömrü 2 yıldır kullanım ömrü de kullanıcaya göre değişir lakin 4*5 yılda değiştirmek gerekir.

serci2001' Alıntı:
Sayın hocam okyanusa bir taş attın hangi balığa denk gelirse.....
Lastikten beklentin nedir? sert hamurlumu olsun bridgestone-good year-
orta sertlik mi lassa continental yokohama
yumuşak mı nokian michelin
beton mu olsun pirelli

Ses mi Sessizilik mi istiyorsun
Bende megane 2 araçım için sessizlik yumuşaklık ve süspansiyon rahatlığı için michelin primacy3 aldım tabi benim lastik ebatlarında sana uygun yok. Senin ebatlarda michelin enerjy saver + (saver değil saver+) öneririm Michelin lastik düşünürsen kesinlikle üretim yerini sor almanya üretimlisini tercih çünkü yanak destekli olduğu için belirtilen yanaktan balonlama olmuyormuş. İspanyol ve fransız üretimlerde yanaklar zayıfmış bunu aylarca forumlarda araştırmalarım sonucunda kullanıcıların yorumları ile öğrendim. Ayrıca lastiğin imal tarihi yeni olsun internetten alımlarda imal tarihi eski olup bayat alabilirsin. Lastik raf ömrü 2 yıldır kullanım ömrü de kullanıcaya göre değişir lakin 4*5 yılda değiştirmek gerekir.

Kafam iyice karıştı.Güvenlik yani fren mesafesi genelde asfaltda şehir içi kullanıyorum ama köye de gidiyorum bazen.Michelin düşündüm ama oda çok yumuşak taş bile yarar dendi.Önceki arabamda Lassa İmpetus vardı iyiydi.Şimdi bu jantta atracta var fiyatı pahalı

en iyisi yokohoma olmadı petlas işini görür. Michelin bizim yolların lasitği değil. Bridgestone ya da Lassa da olabilir. Aralarında çok fark yok. Yağmur kanalları iyi olsun yeterlidir.

ogretmenokan' Alıntı:

Kafam iyice karıştı.Güvenlik yani fren mesafesi genelde asfaltda şehir içi kullanıyorum ama köye de gidiyorum bazen.Michelin düşündüm ama oda çok yumuşak taş bile yarar dendi.Önceki arabamda Lassa İmpetus vardı iyiydi.Şimdi bu jantta atracta var fiyatı pahalı

asfalttan çıkmadığım vede bulunduğum şehirde kışları yağışlı olduğu için ıslak ve kuruda iyi olması tercih sebebimdi. yokohama al ozaman michelinden sert continantalden yumuşak bir lastiktir.

Ben bu işten pek anlamam eşimin tercihini yazıcam. Daha önce Michelin kullanıyorduk. bu sefer çok pahalı geldi alamadık. Baya bir araştırdıktan sonra patlas aldı. Kış lastiklerimizde petlas. İyi olduğunu söylüyor.

Toyo Tires alın hocam tam bir f/p lastiğidir. bi defa al başka lastik kullanmazsın.

Not: Her türlü lastiği kullandım. Hepsinin karakteristiğini bilirim. öyle duyduklarımla ağzımda bi markayı geveleyip durmam.

hocam michelin yumuşak lastik ses azdır fakat güzel Türkiyemin yollarında çabuk ömrünü doldurur. Ve internetten alma yüksek ihtimalle eski tarihli lastik gelecek. buda 2. el lastikle eşdeğer bir durum. Aurisimde bridgestone kullanıyorum memnunum.

Teşekkür ederim fikirlerinizle aydınlattınız.Eskiden gidip şuna bir lastik tak diyodum baktım ki öyle değilmiş çok şey öğrendim sayenizde.Allah razı olsun.Nihayet en uygun lastiğin bridgestone olduğuna karar verdim.

bende 2 hafta önce Nexen marka lastik aldım. güney kore malı lastikçi öve öve bitiremedi
pek duyulan bir marka değil fiyat gayet uygundu. şimdilik çok iyi ama bakalım ilerde nasıl olacak.
daha önce kullanan varmı bu lastiği arkadaşlar.?

Genelde önerilen michelin ve bridgestone.
4 Tane michelin aldım, yol tutuşu düzeldi ama alır almaz hemen rot-balans ayarı yaptır.

hocam bende zamanında çok araştırmıştım, ve iki farklı araçta da aynı marka modeli kullanıyorum ve çok memnunum, türkiye yolları için en uygunu olduğunu öğrenmiştim..burada tercih şeklin önemli, o da hemen hemen kafaya kafaya geliyor, netten mi alacaksın yoksa bayiden mi...net az biraz daha ucuz olacaktır, aldıktan sonra ayar nitrojen falan bunları da konuşursun, neyse uzatmayayım ve marka modeli söyleyeyim:)
satın aldığım sitede ara ara da güzel kampanyalar oluyor fikir vermesi adına onu da vereyim
http://otostart.com/
Bridgestone Turanza ER300 , lastik budur hocam, bi de son olarak nereden alacaksan al ama üretim tarihine bak yada sor, lastiklerin raf ömrü varmış eski ürün satmasınlar size, haydi hayırlı alış verişler...

mnyk03' Alıntı:
hocam michelin yumuşak lastik ses azdır fakat güzel Türkiyemin yollarında çabuk ömrünü doldurur. Ve internetten alma yüksek ihtimalle eski tarihli lastik gelecek. buda 2. el lastikle eşdeğer bir durum. Aurisimde bridgestone kullanıyorum memnunum.

hocam ben netten çok araştırdım ve sonunda bir sitede karar kıldım. 175-65-15 michelin energy saver+ başka sitelerde 160-185 arasıydı. aldığım sitede ise 145tl. 2 günde elime ulaştı. kesin eski tarihlidir diye düşünmüştüm ama 2013 5. hafta üretim geldi. http://www.lastiksatinal.com bi inceleyin bence...

ogretmenokan' Alıntı:
Teşekkür ederim fikirlerinizle aydınlattınız.Eskiden gidip şuna bir lastik tak diyodum baktım ki öyle değilmiş çok şey öğrendim sayenizde.Allah razı olsun.Nihayet en uygun lastiğin bridgestone olduğuna karar verdim.
Araçının süspansiyonu sert yumuşatmak istiyorsan lastiğini yumuşak seçmen lazım yok sert süspansiyon isterim diyorsan bridgestone doğru tercih olur. Lakin sert kullanıcı değilim sakin kullanırım diyorsan ben kesinlikle michelin energy + yı öneririm. Orta sertlik olsun dersende yokohoma al

benim aracımın benzin kapağında ideal lastik ebatları yazıyor ona göre alıyorum,bence aracınızın ideal lastik ebatlarını kontrol edin,araca uygun olmayan yanak ve taban genişliğindeki lastikler aracın yol tutuşunu azaltır.

wertyu6' Alıntı:
Toyo Tires alın hocam tam bir f/p lastiğidir. bi defa al başka lastik kullanmazsın.

Not: Her türlü lastiği kullandım. Hepsinin karakteristiğini bilirim. öyle duyduklarımla ağzımda bi markayı geveleyip durmam.

Hocam siz bayisiydiniz toyo'nun bende 2 lastik alacağım 175/65 R14 fiyat nedir bunda?

BBNET
Geri