Laptop Ekranı Değiştirme

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar İki laptobun çalışan ekrandan çalışmayana ekranı değiştirmeyi düşünüyorum 15,6" her laptob ekranı birbirini uyumlu mudur?

SOketlernin uyumlu olup olmadığını çıkarmadan nasıl araştırsam anlarım

Sayın hocam,

Laptop ekranlarının değiştirlilmesi ile iligili internette çokça videolar bulunmaktadır. laptop markalarını yazıp ona göre arama yaptıktan sonra soketleri karşılaştırabilirsiniz.
Ekranı sökme işi el yatkınlığı istiyor . beceriniz varsa yapabileceğinizi düşünüyorum

Kolaylıklar dilerim.

hocam laptopun marka ve modelini yazarsaniz bilgi vermeye calişirim calişmayan ekranin neyi var catlak mi ?

cilekes_ogrt' Alıntı:
Elimdeki Ekran dell e6510 , takmayı düşündüğüm asus k53 sv soketleri uyar mı?

benimde çalışmayan dell bilgisayarım var .Ekranını çıkarıp asus k50ın laptopa takmak istiyorum .Acaba soketler aynı mı

laptop ekraının arkasında bi kod vardır. o kod ile arama yaparsanız ekranı internette bulabilirsiniz.
Örneğin LTN156AT02-W04 gibi...
biraz da el yatkınlığı ile kendi ekranınızı ucuza değişebilirsiniz.

15,6 inçler icin ekran çözünürlük değerleri aynı aslında, burada farklı olan giriş soketinin konumu ve pin sayıları. 30 Pin, 40 Pin gibi.
dikkat etmeniz gereken noktalar bunlar..(pin sayısı ve soketin konumu)

ekranı sökmek çok kolaydır hocam. ekran yanındaki çıtaları vidalarından yada tırnaklarından söküp plastik dörtgen çıtayı çıkartın. ekranın sağ ve sol köşelerinde menteşe çubuklarına bağlı vidaları söküp ekranı elinize alın. ekranın arkasında parça kodu yazar. bu koda göre arama yaptırın. sizin kod 156 ile başlamalı 15,6" olduğu için. sadece soket değil bu kodların tutması gerekir.

BBNET
Geri