Laptobumun Harddiskkini Kendim Değiştirebilirmiyim?

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,
Samsung labtobum var bilgisayar hiç açılmayınca teknik servise götürdüm. Harddiskimin bozulduğunu 300 tl ye değiştirebileceklerini söylediler. Bende kabul etmedim. İnternetten şöyle harddisk fiyatlarına baktım 100 -200 tl arasında. Böyle olunca internetten alsam labtoba kendim takabilirmiyim? Daha önce labtoba hiçbir parça takıp sökmedimde. Sonra harddisk alırken neye dikkat edecem bir sürü harddisk modeli vardı. Aldığım harddiskin labtoba uymama sorunu ortaya çıkar mı? Bide internet üzerinden harddisk alabileceğim bir site önerebilirmisiniz?

Tabi takarsın hocam. Ama her laptop kasası farklı açılır. Dikkatli bir şekilde, gerekli tornavidalar ile açabilirsin. sabit disk alırken dikkat etmen gereken, sabit diskin kasa yüksekliği. ya 9,5 mm olur ya da 12,7 mm. buna dikkat et senin hdd 9,5 olur, 12,7 alırsın yüksek olur.

bu arada hdd yerine ssd almanı tavsiye ederim, şu an fiyatları iyi. ben 120 GB sandisk extreme ii'yi 199 tl'ye aldım. yarın takıp, işletim sistemini kuracağım.

Rahatlıkla değiştirebilirsin. Dikkat etmen gerek bir konu labtobun hdd sini değiştirirken vidaları sökmen için sadace uygun olan tornavidayı kullan bıçakla veya uygun olmayan bir alet denediğinde vidaları yüzeyini yalama yapıp sonra kapağı kırman gerekebilir. HDD yerine SSD almanı kesinlikle tavsiye ediyorum. Bilgisayarın hızına, açılışına kapanışa çok etki ediyor. Zaten bilgisayarlarları yavaşlatan ve en hantal donanım HDDler olduğunu unutmamak gerekir.

Hocam kendim 6-7 kez değiştirdim, sizdedeğiştirebilirsiniz. Değiştirdiğim markalar acer, datron ve çoğunluğu dell di.
tümünde hddyi tutan plastik bölüm sağ alt köşeden iki vida sabitlenmişti. Laptop kasasının tamamını açmak gibi birşey söz konusu değil.
Saatçi takımı denilen küçük tornovidalar dışında birşey kullanmadım.

hocam çok basit, sadece hdd sipariş verirken sata1 mi sata 2 yada 3 mü die emin ol yeter. nette video lardan izleyerek öğrenebilirsin hdd sökmeyi.
okuldan bi öğretmen arkadaşın başına geldi aynı durum geçenlerde. 65 tl ye ikinci el bi hdd aldım taktım. bilgisayarcı 120-150 istemiş.
ikinci el alıcaksanız gittigidiyor a bak derim, istediğini bulabilirsin. sıfır alacaksan neresi uygunsa ordan alın, kolay gelsin....

laptop modeline göre kolaylığı zorluğu değişebilir. mesela bazı laptoplarda harddisk ve ram gibi parçaların ayrı cep gibi gözleri var vidaları çözüp komple açmadan sadece bu alanları açıp değiştirebiliyorsun. Yine laptop modeline göre komple kasasını açıp normal bir kasa gibi herşeyi söküp takabilirsin

laptop harddisk i ram i bunlar zaten arkadaki 2-3 vidayı çözmene bağlı, ve değiştirmek için laptopunla uygun parçayı bulmana bağlı.

allahtan benim laptob kasa açmadan değiştirilebiliyor.Bazılarının tırnağı adi oluyor dikkatli olmak lazım.

Elimde 500 GB harddisk var hocam, seagate marka düşünürsen uygun fiyata verebilirim.

IDE ve SATA türleri var seninki muhtemelen SATAdır. Bazı laptop modellerinde oldukça kolay bazılarında ise resmen işkence bazen tüm kasayı sökmek gerekebiliyor. Eğer gözüne basit gelmiyorsa bence sökme kasayı kıra bilirsin. Eğer gözün kesiyorsa hiç acıma. :D

BBNET
Geri