Laboratuvar Kurma

Kodla Büyü

radicalbrain

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba

malum meb artik lab kurmadigi icin okulum icin bir kampanya baslattim ve yaklasik 8 bin tl topladim. ve kampanya kapsaminda 6-7 tane de kullanilmayan pc gonderildi bagiscilar tarafindan. gelen bilgisayarlar ise sadece kasa ve monitor olarak geldi.

bu butceyi en iyi sekilde kullanarak yaklasik 10-12 pc daha almak istiyorum. zaten ortaokulda gorev yaptigim icin cok ust seviye bilgisayar dusunmuyorum. bu baglamda size bir kac sorum olcak.

onerebileceginiz firma ya da sistemler var mi?
piyasada kabloosuz klavye ve mouse setleri var kablolulardan ucuz. bunlardan almak ne derece mantikli olur?
labi kurmak icin ya da kurduktan sonra mebe bildirmek gerekiyor mu? nasil bir surec isliyor?
lab kurulduktan sonra btr olunabilir mi? btr olmak icin labi mebin kurmasi lazim tarzinda yorumlar okumustum.

cok tesekkur ederim. :)

Sevgili Walter;

sadece 1 soruna cevap verebileceğim. Piyasadaki kablosuz klavye/mouse setlerinin kablolulardan ucuz olduğunu düşünmüyorum. Zira kablolular set olarak 20 TL civarı ve kablosuzların pil derdine/parasına güç yetmez.

yasarsahbaz' Alıntı:
Sevgili Walter;

sadece 1 soruna cevap verebileceğim. Piyasadaki kablosuz klavye/mouse setlerinin kablolulardan ucuz olduğunu düşünmüyorum. Zira kablolular set olarak 20 TL civarı ve kablosuzların pil derdine/parasına güç yetmez.

codegen marka var n11 de. pek olumsuz bir sey yazilmamis ama pil derdi var iste.

Pil derdi, düşüp, kırılma derdi, çalınma, kaybolma vb. dertler nedeniyle kabloludan şaşmayın.
Yaşadığınız yerdeki bir yerden satın alırsanız daha iyi olur. Okulun çalıştığı bir bilgisayarcı varsa ondan alırsanız, olası problemleri çözmede daha iyi olur. Ayrıca doğrudan alım yapılacağı için sanırım, önce bulunduğunuz yerdeki firmalardan fiyat alıp, ondan sonra satın almayı yapabiliyorsunuz.
Para belirli bir yerden, bağış olarak geliyorsa, %18 kdv indiriminden yararlanma imkanı olabilir, öncelikle bu konuyu bir araştırın.

kablosuzdan kesinlikle uzak durun derim. sıkıntı yaşayan öğrenci destur vermeden hemen ters çevirip pilleri kontrol edecek.
aslında sorun olmasa bile ters çevirip "nasıl çalışıyor bu acep" diyecekler.
son sistemleri kullanmak iyi, ancak her zaman değil ;)
İyi bir markadan, iyi bir donanımdan ziyade, STABİL çalışan herhangi bir sistemi tercih ederim.
İyi bir sistem stabil çalışıyorsa ve param buna yetiyorsa işte bu tadından yenmez :)

Okullara kurulan 2006 yılının V..TEL Promega bilgisayarlarına 10 yıl içinde bir kez bile format çekmedim; duyan şaşırıyor.
Şu an çalıştığım okuldaki E..per bilgisayarlar ise burnumdan getiriyor.

yakuphan' Alıntı:
Pil derdi, düşüp, kırılma derdi, çalınma, kaybolma vb. dertler nedeniyle kabloludan şaşmayın.
Yaşadığınız yerdeki bir yerden satın alırsanız daha iyi olur. Okulun çalıştığı bir bilgisayarcı varsa ondan alırsanız, olası problemleri çözmede daha iyi olur. Ayrıca doğrudan alım yapılacağı için sanırım, önce bulunduğunuz yerdeki firmalardan fiyat alıp, ondan sonra satın almayı yapabiliyorsunuz.
Para belirli bir yerden, bağış olarak geliyorsa, %18 kdv indiriminden yararlanma imkanı olabilir, öncelikle bu konuyu bir araştırın.

%18 indirimi var 2015 yili suresince uzatilmis lakin anlatigim bir kac husus var o konuda. her firma bunu kabul etmiyor sanirim.

sugibi' Alıntı:
kablosuzdan kesinlikle uzak durun derim. sıkıntı yaşayan öğrenci destur vermeden hemen ters çevirip pilleri kontrol edecek.
aslında sorun olmasa bile ters çevirip "nasıl çalışıyor bu acep" diyecekler.
son sistemleri kullanmak iyi, ancak her zaman değil ;)
İyi bir markadan, iyi bir donanımdan ziyade, STABİL çalışan herhangi bir sistemi tercih ederim.
İyi bir sistem stabil çalışıyorsa ve param buna yetiyorsa işte bu tadından yenmez :)

Okullara kurulan 2006 yılının V..TEL Promega bilgisayarlarına 10 yıl içinde bir kez bile format çekmedim; duyan şaşırıyor.
Şu an çalıştığım okuldaki E..per bilgisayarlar ise burnumdan getiriyor.

ben soyle bir sey dusunuyorum. parcalari ayri ayri alip toplamak daha maliyetli gibi geldi bana.

http://www.n11.com/19-led-amd-x2-270-4- ... -P51423960

Hocamnben de yukaridaki linkten benzer bir kasa aldim coik memnunum tavsiye ederim. Ayrica sorum ; nasil bir kampanya yaptin ? Ben de dusunuyorum bt sinifi icin? 8 bin lira iyi toplamissin. :alkis:

radicalbrain' Alıntı:
Merhaba

malum meb artik lab kurmadigi icin okulum icin bir kampanya baslattim ve yaklasik 8 bin tl topladim. ve kampanya kapsaminda 6-7 tane de kullanilmayan pc gonderildi bagiscilar tarafindan. gelen bilgisayarlar ise sadece kasa ve monitor olarak geldi.

bu butceyi en iyi sekilde kullanarak yaklasik 10-12 pc daha almak istiyorum. zaten ortaokulda gorev yaptigim icin cok ust seviye bilgisayar dusunmuyorum. bu baglamda size bir kac sorum olcak.

onerebileceginiz firma ya da sistemler var mi?
piyasada kabloosuz klavye ve mouse setleri var kablolulardan ucuz. bunlardan almak ne derece mantikli olur?
labi kurmak icin ya da kurduktan sonra mebe bildirmek gerekiyor mu? nasil bir surec isliyor?
lab kurulduktan sonra btr olunabilir mi? btr olmak icin labi mebin kurmasi lazim tarzinda yorumlar okumustum.

cok tesekkur ederim. :)

sayın hocam
sakıncası yoksa okul nerede.birde mail adresinizi PM atabilirmisiniz

bilisimdersi' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-okullara-dershanelere-ozel-hp-dc7700-core-2dou-17-lcd-259tl-209819427/detay/
İncelemeni tavsiye ediyorum. Biz okula 1 adet aldık. Gayet hızlı ve kullanışlı. 3-4 tane daha almayı düşünüyoruz.

250mb onboard ekrank karti pek olmamis sanki ama dusunulebilir. bir de pek cok kisi dusunmeden bagis yapti onlara fatura ve fotograflari yollucam. cok da egreti olmasin istiyorum. :)

radicalbrain' Alıntı:
ali04' Alıntı:
Hocamnben de yukaridaki linkten benzer bir kasa aldim coik memnunum tavsiye ederim. Ayrica sorum ; nasil bir kampanya yaptin ? Ben de dusunuyorum bt sinifi icin? 8 bin lira iyi toplamissin. :alkis:

henuz elime gecen bir para yok lakin indiegogo sitesinden kampanya olusturdum. soyle bir sey:

https://www.indiegogo.com/projects/aydinkonak-ortaokulu
..
hocam fotoğrafları görünce uyarayım dedim. döşeme altı tesisat meb okulları için uygun değil. Eğer tesisata göre bilgiasayar masası yerleştirmezseniz kapakların ezilmesi - kırılması vb.. tehlikeler sizi bekliyor...

hocam fotoğrafları görünce uyarayım dedim. döşeme altı tesisat meb okulları için uygun değil. Eğer tesisata göre bilgiasayar masası yerleştirmezseniz kapakların ezilmesi - kırılması vb.. tehlikeler sizi bekliyor...

yaklasik 30 tane var. 30 pc de mumkun degil bir de u sistemi dusunuyorum bakalim nasil olacak.

radicalbrain' Alıntı:

yaklasik 30 tane var. 30 pc de mumkun degil bir de u sistemi dusunuyorum bakalim nasil olacak.
..
hocam heleki U sistemine geçiş yapacaksanız çok sorun yaşarsınız. özellikle öğrenci sandalyeleri / tabureleri bu kutuların üzerine geldiğinde bir süre sonra ezilmeler / kırılmalar başlayacak. Heleki bu kutulardaki elektrik tesisatını iptal etmezseniz çarpılma riskleri de var. o yüzden size tavsiyem bilgisayarlardan önce para ayırabilirseniz öncelikle zemini düzeltin. bunun için
1. kutuları iptal edin; içini kum yada betonla kapatın
2a. paranız yok ise döşemeye EK pvc yaptırabilirsiniz. Görüntü kötü olur ama ucuz olur.
2b. para bulabilirseniz yeni pvc ile yüzey kaplamasını değiştirebilirsiniz
2c. para bulabilirseniz sudan etkilenmeyen (temizlik için) parke ile yüzey kaplamasını değiştirebilirsiniz

BBNET
Geri