Lab yönetim programları ile internet kısıtlama

Kodla Büyü

terhan

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba, Lab da gerektiğinde interneti tamamen kapatmak istiyorum, yönetim programı olarak veyon 4.1 ve netsuport 11.4 programlarını denedim. Veyon programında internet kapatma yada site yasaklamaya yönelik bir panel göremedim. Netsupport programında bu özellikler var ama sağlıklı çalışmıyor ( örnein www.google.com adresini yasaklıyorsun adres çubugunun arama özelliğini kullanıyor onu kapatıryosun farklı bir şeklilde acılıyor... ) Öğrenciler lise öğrencisi.
Sizlerin kullandığı yöntem varmıdır ?

Netsupport için;
Uygulama kısıtlama kısmından edge, firefox, chrome ve bilimum tarayıcıları engelleyin. Ya da sadece bazı uygulamaları izin listesine ekleyin mesela word, excel vb. Sonra diğerlerini engelle deyin. Uygulamaları çalıştıramazlar ama interneti engellemek istemenizin sebebi nedir?
Program engellemek için;
1. adım.
Ekran görüntüsü 2025-03-04 140150.webp

Simgesini seçip yeşil alana izin verilen, kırmızı alana engellenen uygulamaları ekleyin.

2. adım
Ekran görüntüsü 2025-03-04 140401.webp

Approvved Only seçerseniz sadece izin verilenlerin çalışmasına izin veririr diğer tüm uygulamaları engeller.
Block Resctricted seçerseniz sadece yasaklı listedeki programları engeller.

Eğer önceden açtılar o sebeple engelleyemiyor program çalışır durumda diyorsanız.
Ekran görüntüsü 2025-03-04 140646.webp

Üstten Student Desktop kısmından Clear Desktop seçince öğrenci bilgisayarındaki çalışan tüm uygulamalar kapatılır. Öğrenci artık izin verilen dşındaki programları çalıştıramaz.

Öncesinde üstteki adımları yapın sonra Clear desktop yapın.

Arkadaşlar veyon da öğrenci bilgisayarlarının sesini bile kısamıyorsun. Pardus ta var mı netsupport gibi bir program?

BBNET
Geri