LAB daki PC leri Pardus EDU ya çeviriyorum

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar,
Lab daki All In One Aidata PC leri Windows 10 işletim sisteminden Pardus EDU 23.4 'e çeviriyorum,
bir çok durumla karşılaştım ve denedim,
bunları burada ara ara paylaşmak istiyorum,
aynı şekilde Pardus Edu kurulumu yapan arkadaşlarında paylaşmalarını rica ediyorum,
sanırım en sonunda LAB ları hepimiz Pardus Edu ya çevireceğiz.

İlk dikkatimi çeken konu Pardus Edu 12 GB büyük büyük bir isoya sahip,
bence özellikle meslek liselerine hitap eden yazılımların çıkarılarak daha sade bir sürümde hazırlanabilir,
12 Gb lık .iso yu kurunca ilk yaptığımız iş yaklaşık 6 gb lık bir güncelleme paketi daha kurmak.

Maalesef yazılım merkezinde Scratch 3.0 yok (neden yok anlamış değilim eğitim sürümünde), Scratch 2.0 mevcut,
ama bu Scratch 3.0 kurulamayacağı anlamına gelmiyormuş,
henüz tam anlamamakla beraber pardus depolarından farklı olarak flatpak denen bir paket deposu bulunuyor,
buradan Scratch 3.0 yapay zeka yardımıyla komut satırından sorunsuz kuruluyor.

Iyi aksamlar hocam ben de pardus eduyu yukledim bilisim sinifindaki aidata all in one pclere ancak yullemeden sonra kablosuz agda sikinti yasadim kablosuz ag adaptoru bulunamadi diyor siz de boyle bir problem yasadiniz mi acaba yasadiysaniz nasil cozdunuz kurulum sirasinda bir ayarini mi atladim acaba

şu an en stabil çalışan Veyon sürümü hangisi Pardus Edu da,
windows ta sorunsuz kuruyorduk ama Pardus ta yeni sürümler sorunlu galiba.

Son düzenleme:
şu an en stabil çalışan Veyon sürümü hangisi Pardus Edu da,
windows ta sorunsuz kuruyorduk ama Pardus ta yeni sürümler sorunlu galiba.
E-ağ kullanın. Ayar vs gerekmeden tıkla çalıştır. Görüyor direk olarak.

Pardus laboratuvarım şekle girmeye başladı,
bugün e-ağ yazılımını kurdum, harika bir yazılım,
dosya boyutu küçük, sıfır ekstra ayar,
bakabildiğim kadarıyla en güzel taraflarından biride komut isteminden tüm makinelere aynı aynı anda komut verebilmek,
hazırlayan arkadaşımızın ellerine sağlık.

Pardus laboratuvarım şekle girmeye başladı,
bugün e-ağ yazılımını kurdum, harika bir yazılım,
dosya boyutu küçük, sıfır ekstra ayar,
bakabildiğim kadarıyla en güzel taraflarından biride komut isteminden tüm makinelere aynı aynı anda komut verebilmek,
hazırlayan arkadaşımızın ellerine sağlık.

Çok güzel. Yapılan güncellemeleri bilseniz birde. İnşallah çok daha güzel özellikler ekleniyor. Yaz tatili öncesi neler neler denedik.

Deb dosyasını seçip kur derseniz paketi seçili olan makinelere tek seferde kuruyor hocam. Uygulama kuracak olursanız mesela öyle kurabilirsiniz. Güncellemeyi öyle yapıyoruz mesela.

Çok güzel. Yapılan güncellemeleri bilseniz birde. İnşallah çok daha güzel özellikler ekleniyor. Yaz tatili öncesi neler neler denedik.

Deb dosyasını seçip kur derseniz paketi seçili olan makinelere tek seferde kuruyor hocam. Uygulama kuracak olursanız mesela öyle kurabilirsiniz. Güncellemeyi öyle yapıyoruz mesela.
aynı anda tüm makinelerde .deb dosyasını kurmak, kulağa harika geliyor, elinize sağlık.

Maalesef yazılım merkezinde Scratch 3.0 yok (neden yok anlamış değilim eğitim sürümünde), Scratch 2.0 mevcut,
ama bu Scratch 3.0 kurulamayacağı anlamına gelmiyormuş,
henüz tam anlamamakla beraber pardus depolarından farklı olarak flatpak denen bir paket deposu bulunuyor,
buradan Scratch 3.0 yapay zeka yardımıyla komut satırından sorunsuz kuruluyor.
hocam scratch ın kendi kurulum paketini indirip te kurabiliyoruz depolarda olsa daha güncel versiyon olur neden böyle bir yol izlenmiş bende anlamadım ama elle de kuruluyor rahat bir şekilde.

Merhabalar,
Lab daki All In One Aidata PC leri Windows 10 işletim sisteminden Pardus EDU 23.4 'e çeviriyorum,
bir çok durumla karşılaştım ve denedim,
bunları burada ara ara paylaşmak istiyorum,
aynı şekilde Pardus Edu kurulumu yapan arkadaşlarında paylaşmalarını rica ediyorum,
sanırım en sonunda LAB ları hepimiz Pardus Edu ya çevireceğiz.
Hocam merhaba pardusun sitesinden indirip kurduğum edu 23.4 ün kernel versiyonu 6.1.0-48-amd64 idi çok eski sürüm olduğu için wifi kartının sürücüsünü yükleyemiştim sonra kodlarla yeni sürüme 6.12 e yükseltip öyle wi-fi sürücüsünü yükleyebilmiştim. Şimdi indirdiğiniz kurulumlarda wifi driverında sorun çıkıyor mu yoksa güncellemişler mi

ilksms
Geri