Lütfen Yardımcı Olun.

Kodla Büyü

piluşum

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar araba almayı düşünüyorum gönlüm toyota, volkswagen, opel gibi araçlardan yana fakat yakıt olarak dizel alacağım için 70000 tl gibi astronomik rakamları veremem dizel accent blue ful veriyonu 59000 tl siz bu konuda ne yapardınız. Benzinli arabaya binmek zor lpg'yi hiç sevmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam dizel benzinli ayrımı için önce yılda kaç bin km yapacağınızı düşün 10 bin civarında kalırım diyorsanız, bence dizele o kadar para vermeyin.

Selam hocam eğer 60 000 TL verebilecek gücün varsa kredi kullanmadan 0-12 Ay aralığında TDCİ yeni focus bul ve hiç düşünmeden al ayrıca kredi kullanacaksan 40000 civarı 2012 focus derim şimdiden hayırlı olsun.

accent blue arkadaş da var kullandım,bana hiç güvenli bir sürüş vermedi,için de emanet gibi duruyorsunuz,bence araç alınırken öncelik sağlamlığa ve konfora bakılmalı..
dedğiniz araç içeri yol ve motor sesinide çok alıyor,( uzun yolda)

yılda 10 bin yapıyorsan direk benzinliye bin hocam bencede.uzun yolda 120 yi geçmedikçe benzinli araçlarda çok ekonomiktir.

aynenbadi' Alıntı:
accent blue arkadaş da var kullandım,bana hiç güvenli bir sürüş vermedi,için de emanet gibi duruyorsunuz,bence araç alınırken öncelik sağlamlığa ve konfora bakılmalı..

hocam dizel pahalı alınır pahalı satılır farkeden bişey olmaz.

yılda 10bin km için dizel alıp almamak size kalmış.
bence 10000 için alınmaz, hatta hiç alınmamalı, satılmamalı binek dizel araç.
devletin de lpg veya benzini teşvik etmesi gerekir tabi bunun için.

illaki dizel alacağım diyorsanız, c-elyse veya 301 tavsiye ederim size. 40bin e alırsınız sıfırını.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0513/detay
hocam gel sana benim arabayı vereyim. dizel takıntısı içine girme benceben ikisini de kullandım ille de benimki olsun demem ama bir çok kriteri de düşün derim mesela bu arabanın 6 aylık vergisi 180 tl modelli bir arabanınki nerden baksan 400 tl yılda 1-2 depo benzinini doldurursun kaldi ki yakıt olarak şehir içi 35 kuruş şehirler arası 25 kuruş yakıt var bana tüp dediler benim yaptığım km ye göre 30000 km de yani 3 yılda ben tüpün parasını amorti edebiliyodum kasko değerleri de farklı çıkıyo modele göre ben bu sene arabama 540 tl full kasko yaptırdım

whisper4141' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0513/detay
hocam gel sana benim arabayı vereyim. dizel takıntısı içine girme benceben ikisini de kullandım ille de benimki olsun demem ama bir çok kriteri de düşün derim mesela bu arabanın 6 aylık vergisi 180 tl modelli bir arabanınki nerden baksan 400 tl yılda 1-2 depo benzinini doldurursun kaldi ki yakıt olarak şehir içi 35 kuruş şehirler arası 25 kuruş yakıt var bana tüp dediler benim yaptığım km ye göre 30000 km de yani 3 yılda ben tüpün parasını amorti edebiliyodum kasko değerleri de farklı çıkıyo modele göre ben bu sene arabama 540 tl full kasko yaptırdım

Daha önce bakmıştım passat arabanız satılık, bana çok ağır gelir sayın hocam passatı kaldıramam :) :)

wertyu6' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:

hocam dizel pahalı alınır pahalı satılır farkeden bişey olmaz.

yılda 10bin km için dizel alıp almamak size kalmış.
bence 10000 için alınmaz, hatta hiç alınmamalı, satılmamalı binek dizel araç.
devletin de lpg veya benzini teşvik etmesi gerekir tabi bunun için.

illaki dizel alacağım diyorsanız, c-elyse veya 301 tavsiye ederim size. 40bin e alırsınız sıfırını.

Görüşleriniz için teşekkürler wertyu6 hocam.

evrim0626' Alıntı:
yılda 10 bin yapıyorsan direk benzinliye bin hocam bencede.uzun yolda 120 yi geçmedikçe benzinli araçlarda çok ekonomiktir.

evrim0626 hocam uzun yol çok yapmıyorum %80 şehir içi kullanacağım. Uzun yol yılda 1-2 kere oluyor. O yüzden çok kararsızım.

hocam passat ı neden kaldıramıyorsunuz insanlar arasında neden böyle bir anlayış var anlamıyorum hocam kafanızdaki ne bilmiyorum ama inanın normal bir arabadan farkı yok (konfor güvenlik şekil konuları dışında ) :)

Hocam bende de dizel araç var, fakat ben yılda 15 - 18 bini buluyorum. Ama dediğim gibi dizel accent blue alacağına benzinli passat al daha mantıklı gibi duruyor.

yılda 20bin kmden az yapıyorsanız dizel mantıklı değil.Dizel ve sıfır alınmış bir araç büyük zarardır çünkü sıfır araç almak malumdur ki 2.ele düştüğü an önemli bir düşüş yaşar.Ülkeizde dizel talebi çok büyük olduğu için firmalar bunu kullanarak dizel araçları daha pahalıya satmaktadır ve de dizel araçlar 2.elde daha çok şüphe uyandırdığı için daha çok değer kaybettirmektedir. Diğer bir durum bugün ülkemizde araçlar inanılmaz pahalı duruma gelmiştir.Hem ülkemizde cari açığa sebep olan hem de devletin bu yüzden çok yüksek vergiler bindirdiği sıfır araç almak benim fikrime göre paranın değerini düşürmektir. Size tavsiyem sıfır araç almamanız. Çok güvenilir dürüst çalışan galeririciler var onlara giderek beklentilerinizi ihtiyaçlarınıza indirgeyerek temiz bir araç alıp hayatı yaşamaya bakmak. Yakın akrabam 190 binde 2001 model ve piyasası iyi olan bir aracını takasa verip sıfır 130 elite aldıktan sonra pişman olmuş daha sonra zararına i30u satıp önceki aracının bir üst kasasını çok iyi bir fiyata ve çok temiz olarak almasına rağmen lpg ile yaşadığı uyumsuzluklar sonucu ilk aracını hiç bir sıkıntısı yokken sattığına pişman olmuştur. Buna yakın çok örnek görmüş olup kimileri bu halini yansıtmış kimilerinin ise bunu gizlemeye çalıştığı farkedilmektedir. Araç alma durumunda olan müşteriler duygusal bir yoğunluğa düştüklerinden ihtiyaçları beklentileri hevesleri bütçeleri ve seçenekleri arasında boğulup kalmaktadırlar. bu yüzden ihtiyaçlarını önem sırasına göre bu işlerden anlayan ve objektif bakan tecrübeli bir kimseye anlatıp araç seçiminde yardım almalıdır. Unutmayın bu işlerden çok iyi anlayan kimseler bile bu sürecin duygu yoğunluğunda boğulup yanlış tercih yapmaktadırlar ve bunu şu atasözümüz çok iyi anlatmaktadır: "Terzi kendi söküğünü dikemez."

hocam sizi liseden beri tanırım ki maddi anlamda sıkıntınız olmadığını düşünüyorum.

Benim gibi yapın bir tane bmw 520d alın kafanız rahat etsin. Ben geçen sene 170 bin tl ye almıştım.

sorunsuz ve masrafsız biniyorum.
tavsiye ederim.

hyundai , toyota vb ile uğraşmayın.

ismailt' Alıntı:
yılda 20bin kmden az yapıyorsanız dizel mantıklı değil.Dizel ve sıfır alınmış bir araç büyük zarardır çünkü sıfır araç almak malumdur ki 2.ele düştüğü an önemli bir düşüş yaşar.Ülkeizde dizel talebi çok büyük olduğu için firmalar bunu kullanarak dizel araçları daha pahalıya satmaktadır ve de dizel araçlar 2.elde daha çok şüphe uyandırdığı için daha çok değer kaybettirmektedir. Diğer bir durum bugün ülkemizde araçlar inanılmaz pahalı duruma gelmiştir.Hem ülkemizde cari açığa sebep olan hem de devletin bu yüzden çok yüksek vergiler bindirdiği sıfır araç almak benim fikrime göre paranın değerini düşürmektir. Size tavsiyem sıfır araç almamanız. Çok güvenilir dürüst çalışan galeririciler var onlara giderek beklentilerinizi ihtiyaçlarınıza indirgeyerek temiz bir araç alıp hayatı yaşamaya bakmak. Yakın akrabam 190 binde 2001 model ve piyasası iyi olan bir aracını takasa verip sıfır 130 elite aldıktan sonra pişman olmuş daha sonra zararına i30u satıp önceki aracının bir üst kasasını çok iyi bir fiyata ve çok temiz olarak almasına rağmen lpg ile yaşadığı uyumsuzluklar sonucu ilk aracını hiç bir sıkıntısı yokken sattığına pişman olmuştur. Buna yakın çok örnek görmüş olup kimileri bu halini yansıtmış kimilerinin ise bunu gizlemeye çalıştığı farkedilmektedir. Araç alma durumunda olan müşteriler duygusal bir yoğunluğa düştüklerinden ihtiyaçları beklentileri hevesleri bütçeleri ve seçenekleri arasında boğulup kalmaktadırlar. bu yüzden ihtiyaçlarını önem sırasına göre bu işlerden anlayan ve objektif bakan tecrübeli bir kimseye anlatıp araç seçiminde yardım almalıdır. Unutmayın bu işlerden çok iyi anlayan kimseler bile bu sürecin duygu yoğunluğunda boğulup yanlış tercih yapmaktadırlar ve bunu şu atasözümüz çok iyi anlatmaktadır: "Terzi kendi söküğünü dikemez."

ismailt hocam açıkçası sizin yorum yazmanızı bekliyordum. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum. Keşke temiz 2.el araba bulabilsem, temiz olanlarında fiyat olarak sıfırdan bir farkı kalmadı son dönemde.

ozcanikli' Alıntı:
hocam sizi liseden beri tanırım ki maddi anlamda sıkıntınız olmadığını düşünüyorum.

Benim gibi yapın bir tane bmw 520d alın kafanız rahat etsin. Ben geçen sene 170 bin tl ye almıştım.

tavsiye ederim.

ozcanikli hocam maddi anlamda sıkıntım yok ama bmw ben binemem sizin gibi. o size yakışır.

piluşum' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

ismailt hocam açıkçası sizin yorum yazmanızı bekliyordum. Görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum. Keşke temiz 2.el araba bulabilsem, temiz olanlarında fiyat olarak sıfırdan bir farkı kalmadı son dönemde.

Rica ederim bu konularda ilgim ve biraz tecrübem var paylaşarak yardımcı olmak isterim.

Evet 2.elde temiz araçlar zaman zaman sıfırından bile pahalı.Bu duruma sinirlenip gidip sıfır alırım diye bir cümle dökülür ağzımızdan işte bu cümle de görüldüğü gibi duygusal yoğunluk içinde söyleniyor.Sinirlenme ve acelecilik. Sakinliği ve her duruma dışarıdan bakmayı unutmamalıyız.Duygularımızın esiri olmamalıyız. İlk olarak ihtiyaçlarınızı önem sırasına sokun:
Tüketim
2.el
Güvenlik
Performans
Tasarım
Konfor
Kullanım Türü
sorunsuzluk
Servis Hizmeti
Servis Ulaşılabilirliği
bunları ihtiyaçlarınıza göre önem sırasına sokun ve duygularınızı en son sıraya koyun :)

ozcanikli' Alıntı:

tavsiye ederim.

hocam kusura bakmayın meraktan soruyorum siz öğretmenmisiniz?
170 bin Tl lik arabaya binmenin sırrı nedir ?

2.eline bakın hocam.
Bahsettiğiniz Hyundai Accent Blue'dan dizel 1 yaşında 13000 km de aldık 39000TL'ye.
Servis, garanti vb. sorunu olmaz.

170 bin araca verecek kadar ailesinin durumu iyi olan birisi neden öğretmenlik yapar:) :idea:

piluşum' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

evrim0626 hocam uzun yol çok yapmıyorum %80 şehir içi kullanacağım. Uzun yol yılda 1-2 kere oluyor. O yüzden çok kararsızım.

Hocam ikamet ettiğiniz şehir küçükse dizellerde motor ısınıncaya kadar-özellikle kışın- varacağınız yere varıyorsunuz zaten, dizelin avantajı kalmıyor. 60000tl bir hyundai açısından fazla bence, slh040 hocamında dediği gibi 1 yaşında olsun ama güven verecek bir marka olsun. 2004 hyundai var ama imkanım olunca hemen satacağım çünkü konfor özellik var ama güvenlik denildi mi orada takılıp kalıyor insan.

hyundai çok pahalı şu sıralar en uygunu toyota Auris 48 bine e alıyorsun hocam değerlendir bence

170 bin tl öğretmen camiası için çok gelsede çevremde insanların nasıl para kazandıklarını gördüğüm için
inanın cok değil.

her öğretmen 170 bin, 200 bin tl lik arabalara binmeyi hak ediyor bence.

bir işçiden bir memurdan bir mühendisten daha emekçi daha vefalı ve daha özel bir meslek grubunda cünkü.

allah herkesin gönlüne göre versin diyorum

Bazı arkadaşların dediği gibi 1 yaşında dizel hyundai blue olabilir. Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

BBNET
Geri