Lütfen Bakın -Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne BT Dilekçesi

Kodla Büyü
Bizim bilgisayarcılar bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile yaşıyorlar galiba.
Gün gelir yılın size de dokunur.
 
Hocam hemen editledim ve çıktı aldım gidiyorum idareye:) Hak verilmez alınılır.Tebrik ederim.
 
sürekli görünür tutalım linki lütfen yazalım görsün arkadaşlar.
 
Yok kardeşim inan ki Filistin özgürlüğüne kavuşur bizim BÖTECİLER asırlarca norm fazlası olur... Konuya mesaj yazan dahi tek tük. Rahatları yerinde demek ki arkadaşların. Kızmayayım diyorum ama kendime kızıyorum.
 
ben okula dilekçeyi verdim. ama biraz geliştirerek...

T.C Kimlik No :
Adı :
Soyadı :
D. Yeri – D. Tarihi :
Baba Adı :
Görev Yeri :
Dilekçenin Özü : Bilişim Teknolojileri Norm Kadrosu

ADNAN MENDERES ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
(MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne Gönderilmek Üzere)

İlgi: a) 25.06.2012 tarih ve 69 nolu T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İlköğretim Kurumları (ilkokul ve ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi Kararı

b)12.01.1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik

Adana ili Seyhan ilçesi Adnan Menderes Ortaokulunda bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktayım. İlgi (a) daki Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile yayınlanan İlköğretim okulları (ilkokul ve ortaokul) haftalık ders çizelgesi incelendiği zaman ortaokul kurumlarında okutulan dersler zorunlu dersler arasın alınmış bu derslerin birde seçmeli alt dersleri uygulanmıştır. Örneğin; matematik dersi zorunlu bir derstir öğrenci isterse matematik uygulamalarını seçebiliyor. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi zorunlu derstir öğrenci isterse bu derse ek olarak temel dini bilgileri seçebiliyor. Fakat bilişim teknolojileri dersi zorunlu dersler içerisinde yer almıyor direkt seçmeli dersler arasında yer alıyor. Diğer branş öğretmenlerinin branşlarında okutacağı zorunlu ders varken bilişim teknolojileri öğretmenlerinin okutacağı zorunlu bir ders yoktur.

İlgi (a) daki Talim ve Terbiye Kurulu kararındaki ders çizelgesine göre bilişim teknolojileri dersini öğrenciler seçmektedir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5. sınıflar istedikleri seçmeli dersleri seçmiştir, bir sonraki eğitim öğretim yılında 5. sınıflar ve 6. sınıflar seçecektir. Bu sisteme kademeli olarak geçilecek. 2015-2016 eğitim öğretim yılına gelindiğinde tüm ortaokul öğrencileri seçmeli derslerini kendileri belirleyecektir.
Bu sistemde Bilişim Teknolojileri dersini seçecek öğrenci sayısı eğitim öğretim yılı başladıktan sonra belli olacaktır. Her yıl dersi seçecek öğrenci sayısında farklılıklar olacaktır. Bir eğitim öğretim yılında 10 saat dersim olacakken diğerinde 6 saat olabilecektir.
İlgi (a) daki çizelgede bilişim teknolojileri öğretmenleri mağdur edilmektedir. Bu ortamda benim norm kadrom nasıl belirlenecek? Her yıl beni büyük bir belirsizliğin beklediği aşikardır. Geçimimi sağlamak zorunda olduğum bir ailem var, her sene alacağım ücret değişecektir. İleriye yönelik bir plan yapamayacak duruma gelmiş durumdayım. Norm kadromun belirsiz bir durumda olması verimliliğimi düşürmektedir. Okulda sürekli bir sonraki yılı düşünerek vakit geçiriyorum, seneye kaç öğrenci dersi seçecek, kaç saat dersim olacak? Başka bir okula gönderilecek miyim?

Ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22.02.2011 tarihli ve 27854 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş, bu yönetmeliğin “Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar” başlıklı 15. maddesinin (g) bendi 2. Fıkrasındaki; “2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.” hükümleri nedeniyle okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadrolarının Bakanlıkça belirlenmesi gerekmektedir.
Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin norm kadrosu bu durumda nasıl belirlenecektir?
Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin okutacağı zorunlu bir ders olacak mıdır?

Branşımın uğradığı bu mağduriyetin giderilmesi için ilgi (b) deki yönetmeliğin 12. maddesinde yer alan “Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esaslarını belirleyen kanun, tüzük ve yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir. Müracaatı kabul eden ancak sorunu çözümleme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile birinci fıkrada belirtilen mercilere 3 gün içinde intikal ettirir.” hükmü gereği durumu çözümlemeye yetkili olan MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi hususunda;
gereğini arz ederim.


14.01.2013
imza
Ad Soyad
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
 

Ekli dosyalar

  • T.rar
    14.3 KB · Görüntüleme: 25
Dilekçe verenlerin sayısı artıyor yavaş yavaş. Ama daha fazlası olması lazım. Arkadaşlar emeksiz olayacak. Sınıf öğretmenliğinden meslek lisesine atanan şahıslar için basın kuruluşlarına mail atmaya başladım. Bu gün yarında bakanlığa dilekçe yazacağım.
Haydi arkadaşlar lafla olmuyor bu işler dilekçelerinizi kaleme alın.
 
Şimdi verdim dilekçeyi idarele
şimdi ses çıkarmazsak 3 sene sonra anlamı kalmayacak...
hadi hayırlısı....
 
ben de yeni gördüm konuyu ve hemen dilekçeyi düzenledim. yarın vericem hemen ancak biri şu konuyu sabitlese çok harika olacak...
 
Arkadaşlar inanarak verilecek olan bu dilekçeden gerçekten sonuç çıkacağına dair süper bir his var içimde. Ancak 12000 BT öğretmeninin en az yarısı bu dilekçeyi vermeli. Çevrenizi Örgütleyin LÜTFEN...
 
Güncel arkadaşlar güncel

boş boş konulara 10 larca sayfa yazı yazıyorsunuz LÜTFEN bu konuyu gereken önemi verin.

Güncel tutarak ekrandan kaybolmasını engelleyin.
 
Arkadaşlar bir konuya binlerce yorum geliyor, laf yapmayı biliyoruz ama iş yapmayı bilmiyoruz. Devletin dili resmidir. Formda laf yarıştırmaktansa herkes resmi olarak başvurmalı.
Tüm mail gruplarınıza ve sosyal paylaşım sitelerine koyun lütfen.
Milli Eğitim Bakanlığı Sesimizi Duysun.
 
Dilekçeyi hazırladım fakat verirken çok üzüldüm çünkü idareciler bu dilekçenin bi işe yaramayacağını, türkçeden norma düşünle bnm ne farkım olacağını, başımın belaya girebileceğini, bakanın isterse hiç ders vermeyeceğini, bakanlığın böyle istedikten sonra kimsenin bu dilekçeyle hesap soramayacını söylediler. Ben hakkımı savunurkende beni durumu anlamadığımı söylediler. Çok kötü oldum.
 
Bugün yazımı verdim idareye yani kendi kendime... hemen üstyazı ekleyip meme ilettim. Allah Kerim...
 
Sendikalarada verelim arkadaşlar. her ilde 20-30 dilekçe beraberce tüm sendikalara verelim. Ben Bitlis için çalışmaya başladım şimdiden. Hafta içi dilekçeleri toplayıp sendikaya(Eğitim Bir Sen) vericem.

Lütfen herkes gurup gurup toplansın ve sendikaları devreye soksun.

SES GETİRMENİN EN KOLAY YOLU YOĞUN BİR ŞEKİLDE RESMİ YAZI BOMBARDIMANI YAPMAK.
KENDİLİĞİNDEN BİR KAMUOYU OLUŞACAKTIR
 
Geri
Üst