Kyocera FS_6025 ağda yazıdrma sorunu

Kodla Büyü

wertbono

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba. Bizim okulda öğretmenler odasına bu hafta yeni bir fotokopi makinesi getirmişler. Eskiden olduğu gibi paylaşıma açmak istiyorum yazıcıyı. Ağ kablosunu yazıcıya bağladıktan sonra yazıcıyı ekledim. Fakat deneme sayfası yazıdrmak istediğim zaman "yazdırma sistemi pcnize bağlı değil" uyarısı verip yazıdrmıyor. Port olarak da yerel ağ yazıcısı olarak da ekledim ama nafile...Acaba nerde hata yapıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni başlık açmaktansa buradan sorayım.
Makinaya öğretmenler için hesap tanımlamışlar. Bilgisayarda ağ üzerinden yazıcıya çıktı gönder diyebiliyorum ama hata veriyor. Yazdırmıyor. İptal ettiriyor . Attention ışığı yanıyor hemen, iptal edince durum düzeliyor. Kanımca hesap tanımladıkları için böyle oluyor. Nasıl bilgisayardan çıktı almalarını sağlarım. Bilen arkadaşlar ivedikle geri dönüş sağlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

USb ile bağlı olan pc'den gönderince hesap numarasını sorarak çıktı alabiliyoruz ama aynısı Ağ üzerinden olmuyor.
Nasıl çözerim bu sorunu?

fatih-fotokopi-yazici-f280/kyocera-fs-6530mfp-agdan-yazdirma-hesap-tanimlama-t136463.html
fatih-fotokopi-yazici-f280/kyocera-6530-agdan-yazdirma-sorunu-t149350.html
bts-destek-f52/kyocera-yazici-agdan-yazdirma-hatasi-t134292.html

Hocam önce ağ üzerinden makinaya girip ayarları kontrol edin. Bazen makinaya ön tanımlı ayarlar ile bizim ayarlar uyumsuz oluyor.
Ağdan yazılmasını istiyorsanız her öğretmene biere hesap ve şifre oluşturun. Tek hesap ve tek şifre de yapabilirsiniz ama istatistik tutma açısından iyi olur.. Sonra her bilgisayarda yazıcı ayarlarından şifre ayarını yapman lazım.

Neden şifre? Nomalde şifreleri iptal ettiğinizde sorgusuz sualsiz çıktı alınabiliyor. Sorunda burda başlıyor. Makinayı ağa bağlanan bilgisayarların hepsi otomatik tanıdığı için ve bazıları varsayılan yazıcı hale getirdiği için kaza sonucu yüzlerce sayfa çıktı alabilirsiniz/alabilirler.. Başıma geldi. Bir öğretmen sınıftaki yazıcıya gönderiyorum diye 10-15 defa yazdıra basmış.. Alla'tan yazıcıda fazla kağıt yoktu.. öğretmen arkadaşın olaydan haberi bile yok.. kağıtta isiminden buldum..

BBNET
Geri