Kyocera 6530 yazıcı ayarları???

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulda ağ üzerinden Kyocera 6530 model yazıcıyı kurdum. Yazıcının ip ayarlarını yaptım. Ve ağa bağlı bilgisayarlara yazıcının driverlarını tanıttığım halde çıktı alamıyorum. Yazıcı için girdiğim sabit ip ile yazıcının admin paneline giriyorum. Acaba burda yapmam gereken farklı ayarlarmı var. Bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

hocam ben soyle yaptım; önce makineye sabit ip verdim (192.168.x.x) sonra sürücü kurdum ve bağlantı noktasına aynı ip yazdım. suna dikkat ettiniz mi acaba ana modem arayüzüne girmek için 192.168.1.1 ise vereceğiniz ip de 192.168.1.x olmalı, 192.168.2.x olmaz

hocam bağlantı noktasına aynı ip yazdım derken orayı anlamdım?? evet ip verirken modem ağ geçidine göre verdim (192.168.1.200). birde hocam yazıcıya bağlanıp ayarlarını nasıl yaptınız?

whitetiger0006' Alıntı:
Okulda ağ üzerinden Kyocera 6530 model yazıcıyı kurdum. Yazıcının ip ayarlarını yaptım. Ve ağa bağlı bilgisayarlara yazıcının driverlarını tanıttığım halde çıktı alamıyorum. Yazıcı için girdiğim sabit ip ile yazıcının admin paneline giriyorum. Acaba burda yapmam gereken farklı ayarlarmı var. Bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

hocam bunun sorununu ben de yaşadım.
tanıtım için sitesindeki KX isimli yazılımı kullanınız.
ayrıca tanıttığınız sistem windows 8 ise windows 7 tanımayabiliyor.
tabiki sabit IP verilmelidir. ancak sonradan ona ulaşamamak yazılımsal (driver) sorundur.
ayrıca şu işe dikkat etmek lazım.
biz sürekli yazıcı tanıt ve yazıcıyı paylaş diyoruz. ondan sonra ağda yazıcıyı paylaşan 3-4 tane pc oluyor.
bir tanesi de windows 8 ve o pc de yayınlanan yazıcı yazdır diye paylaşılmış ve diğerleri onu alıyorsa yine göndermiyor.

Ağdan habire problem veriyor bende yazıcıyı direk pc ye bağladım. Çıktı alırken şifre hatası veriyor. Bir türlü yapamadım.

whitetiger0006' Alıntı:
Ağdan habire problem veriyor bende yazıcıyı direk pc ye bağladım. Çıktı alırken şifre hatası veriyor. Bir türlü yapamadım.

hocam tanıtmak ve kullanmak çok basit.

1) makinenin ip alabildiğini kontrol edin. Öncelikle bırakın kendisi ip alsın, sonra o aldığı ip adresini kendisine sabit olarak tanımlayın.
2) kyocera nın sitesinden 70 küsür mb olan yazıcı yazılımını indirin.
3) express kurulum ile aynı ağ grubunda iken yazıcıyı tanıtabilirsiniz. custom seçeneği ile yazıcının ip ve diğer ayarlarını kendiniz verebilirsiniz.
4) yazıcıda yazdırmak için hesap tanımlanmış ise, yazıcıyı tanıttıktan sonra yazıcı özellikleri -> aygıt ayarları -> yönetici -> iş hesaplama kısmına hesap numarasını yazın. aksi halde yazdır dediğiniz zaman makine hesap numarası hatası verecektir.

whitetiger0006' Alıntı:
Bu video izleyip yaparsan sorunun kalmaz.https://www.youtube.com/watch?v=dsjMtL_pynk

BBNET
Geri