Kyocera 6530 tarayıcı sorunu

Kodla Büyü

ercool

Aktif Üye
Mesajlar
134
Okuldaki kyocera 6530 makinede tarama yapmak istiyorum ama bilgisayara bir türlü tarayıcı olarak gösteremedim. Yazıcı olarak çok güzel çalıyor ama tarayıcı olarak yok.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Arkadaşlar tarama makina üzerindeki gönder menüsü yardımıyla oluyor. Tabi öncelikle bilgisayardan ayar yapmanız lazım. Okul Müdürü ve 2 müdür yardımcısının irtibatlarını ekledim makinaya. Üst beslemeden hem arkalı önlü hem de tek yönlü olarak istediğim sayıda dökümanı çok kısa sürede bilgisayarlara tarama yapıyorum.

1. Silinmesini istemediğiniz bir yerde tarama diye bir klasör açıyoruz.
2- Klasöre sağ tılayıp özellikler-paylaşım sekmesine geliyoruz.
3- Ağ yolu- paylaşıma tıklayıp. Gelen sayfadan Everyone kullanıcısını seçiyoruz. Yoksa Ekle yazan yerin yanındaki açılır menüden ekliyoruz.
4- Everyone İzinler kısmını okuma yazma olarak ayarlıyoruz. (Püf Noktası)ve aşağıdan paylaşa basıyoruz.Genel açık olacaksa geneli seçiyoruz. Özel ağ varsa onu seçiyoruz. Bitti diyoruz.
5-Paylaşm yazan sekmede ağ yolu oluşuyor.
6-Ağ ve paylaşım merkezinden gelişmiş paylaşım ayarlarına giriyoruz.
7-Tüm ağlar bölümünden parolalı paylaşımı kapatıyoruz. Burası da başka bir püf noktası.
8-Fotokopi makinasına sabit bir ip veriyoruz.
9-Fotokopi makinasının ayarlar-sistem-ağ bölümünden dhcp kapatıp, ipv4 bölümünden sabit bir ip tanımlayacağız. Sistemde kullanıcı adı:3000 parola:3000
10-Herhangi bir tarayıcıdan makinaya verdiğimiz ip nosunu girip Enter tuşuna basıyoruz.
11- Eğer ip doğru ise Kyocera makinanın ayar bölümü gelecek. Burdan adres defteri bölümüne giriyoruz.
12-İrtibat ekle bölümüne tıklıyoruz.
13-İrtibat adını yazıyoruz. Kime göndermek istiyorsanız.
14-Ağ yolu için sabit ip veya tarama klasörü sağ tık özellikler-paylaşımdan ağ yolunu yazıyoruz. Ağ yolunu yazmak daha mantıklı. Ağ yolununun sonundaki (/) karakaterine kadar kopyalıyoruz. Örnek: \\DESKTOP-SEJ7JPJ\Users\mehmet\Desktop
15-Alt satıra oluşturduğumuz klasörün adını (tarama) yazıyoruz.
16-Oturum açma adına bilgisayarımızın kullanıcı adını yazıyoruz. Parola varsa yazıyoruz Yoksa boş bırakıyoruz. Oturum isimlerinden Türkçe kara
17-Test yazan yere başıyoruz. Yaptığımız ayarlar test ediliyor. Eğer ağ yolu ve diğer bölümlerdesorun yoksa Sunucu bağlantısı başarılı uyarısı geliyor.
18- Daha sonra aynı menüden aşağı doğru inip Gönder yazan yere basıyoruz. Ayarlar Fotokopi makinasına gönderiliyor.
19- Fotokopi makinasının başına geçip ana menüde kopyala altında bulunan Gönder menüsüne girip Adres defterine basıyoruz. Bizim eklediğimiz irtibat bilgisayarı orada gözükecek.
20- Daha sonra üst beslemeye kağıdı yerleştirip adres defterinden irtibatı seçiyoruz. Başlat tuşuna basıp taramayı gerçekleştiriyoruz.
21-Arkalı önlü belgeler için adres defterinden irtibat kişisini seçiyoruz. Tamam basıyoruz. Gönder menüsünde iken alt solda işlevler yazan menüye basıp ordan orjnal yön bölümünden iki yönlü seçiyoruz. Üst beslemeye kağıdı koyup Başlat tuşuna basıyoruz. Makina fotokopide olduğu gibi taramada da kağıdı kendisi çevirip tarıyor.
22-Taranan belgeler bilgisayarımızdaki tarama klasörüne düşüyor.

Aslında bu çalışmayı okullar için resimli yapacaktım. Tek tek ekranları fotoğrafladım ama vaktim olmadığı için birleştiremedim. Aşağıya a4 ve a5 kağıtlarına n.cüzdanı çekimi için hazırladığım resimli anlatımı ekliyorum. Bu çalışmayı Konya Meram İlçesindeki tüm okullara gönderdim. Yukarıdaki tarama anlatımını da resimli yapıp okullara göndereceğim.Bütün bu anlatım 6+530 A3 yazıcı içindir. Ve ağa bağlı olmalısınız. Usb taramaktan daha kolay ve basit

Bilgisayar öğretmeni değilim ama teknolojiye meraklı ve teknolojiyi sonuna kadar kullanan bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim. (Okul Müdürü) Bu forumdan zaman zaman yararlanıyorum ve takip ediyorum. Bu çalışma da benden size gelsin.
 
BBNET
Geri
Üst