Kurutma Makinesi Tavsiyesi

Kodla Büyü
Isı pompalı olan ve servisi ile yedek parçası bol olan en ucuz modeli alabilirsiniz. Ben Altus tercih ettim. Kabaca hepsi aynı işi yapıyor. İlk kez alacaksanız kıyafetlerinizde ufak bir küçülme hissedebilirsiniz. Ancak kafanızda normalde M beden giyiyorum artık L mi almalıyım gibi bir durum oluşmasın. Öyle çok bir küçülme olmuyor. Zamanla normaliniz haline geliyor bu durum. Mesela pantolon paçalarını, alınca değil de yıkayıp kuruttuktan sonra yaptırıyorum artık terzide.

Bende electrolux var. Yaklaşık 8-9 yıllık makine. Garantisi yakınlarda bitti. İlk yıllarında harika işini yaptı. Ancak geçenlerde nedense ısıtma olayı çalışmadığı için kurutma yapmamaya başladı. Sonra yetkili servisi aradım. Bulunduğum ilde orijial kendi servisi yokmuş sanırım. Gelen elemanlar da alıp götürdüler. Bir süre sonra aradım ne oldu diye. İçinin komple temizlenmesi lazım 3-4 günlük komple bir eleman buna bakacak, garantisi bitmiş dediler. Parası neyse yapın sorun değil dedim ama yaz dönemi klima işlerinden sanırım sıcak para aldıkları için benim işi salladılar. Sonra sıkıştır et neyse bir daha baktırdım. Temizlik filan hiç yapmamışlar zaten. Muhtemelen uğraşmamak için de bunun kartı değişecek yeni makine parası tutuyor. Getirmekle de uğraşmayalım. Hurda parasına biz alalım siz de uğraşmayın diye güya yardım teklifinde bıulundular. Electrolux sağolsun bu süreçte hiç yardımcı olmadı. Güç bela getirttim makineyi geri. Burada beyaz eşya tamirat işleri yapan bir eski velim vardı. Ona rica ettim baktılar. Birkaç bin lira ücret ödedim. Şimdi çalışıyor kurutuyor. Eski randımanı pek yok gibi ama bu benim makineyle psikolojik soğuklıuk yaşamamdan kaynaklı olabilir. Sıcak sıcak çıkarıyor yine çamaşırları.
Demem o ki, ne alırsanız alın makinenin en iyisi olmasındansa size yakın servisi olmasına bakın. Aldığım sıralar İstanbul'daydım. Her servis zaten var. Almışken iyi birşey alayım diyerek bunu almıştım. Anadolu'da küçük ilçelerde yaşıyorsanız electrolux düşünüyorsanız önce servislerini araştırın. Komşularda yerli markaların kurutucuları var. Çok uyguna alanlar da oldu yakın zamanda. Gözlemlediğim kadarıyla çok da memnunlar. Düşünülebilir.

ilksms
Geri