kurs,ders ve egzersiz hakkında?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ucamus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
bir öğretmen ders+kurs 40 saat oldu bunun dışında egzersizde yapmak istiyor bunun ücretini alabilir mi? yönetmelik de ki 40 saat bunu kapsıyor mu?

Hocam 40 saatin içine dahil olması lazım egzersiz. 40 saatin dışında alamaz hiç bir ekders.

Evet hocam dün bizim okulda da toplantıda bu konu konuşuldu, müdür söyledi. Tabi internette bununla ilgili yazı da vardır mutlaka araştırmak lazım

bunu ben değil bir türkçe öğretmenimiz soruyor? ve burda olduğu gibi muallakta iki türlü de cevap geliyor resmi dayanak yok gibi?

egzersiz 40 saate dahil degil hocam.

Madde 16- Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallarda fiilen çalışma yaptıran yönetici ve öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve ders dışı hazırlık ve plânlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, gündüz ücreti üzerinden haftada azamî 6 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının % 8'ini geçemez.

Bu etkinliklerde görev alacak yönetici ve öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar, Millî Eğitim Bakanlığı'nca belirlenir. Etkinlik programları, okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır.

Sorum şu,
Okulumda öğretmen arkadaşlara ihtiyaç olması ancak branşında öğretmen olmaması durumunda, Her öğretmen istediği dersten Destekleme ve yetiştirme kursu açabilir demiştim.

Biz de hafta sonu kurs verebiliyor muyuz? Bunun dayanağı ne?

Sadece şunu bulabildim.
Kod:
http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2015/kilavuz/DestekleYerlesKursuKlvz_2015.pdf
1.18 Kursta görevlendirilecek kadrolu öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde millî
eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınır.

6. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ (28 EYLÜL-2 EKİM)
6.1 6.2 ve 6.3

BBNET
Geri